Den stora datordöden och Notodden Bluesfestival 2008.

Min dator är i nuläget heldöd. Batteriet har gett upp och en ynka blå lampa lyser lätt när jag trycker på on/offknappen. Till råga på allt har jag gjort sönder elsladden på grund av glapp i kontakten, så ett nytt batteri och en ny sladd skall inhandlas. Jag har dock fått äran att ta över Reginas (för tillfället också döda) Mac, så inom ett par veckor kommer jag åtminstone ha den att leka med. Känns riktigt fint, faktiskt.

Nu vankas det Bluesfestival här i lilla Notodden. 25 000 personer kommer de nästkommande dagarna att invadera staden och min uppgift är att servera dom öl, öl, öl, och lite drinkar, och lite shots, och lite mat. Typ. Det ska bli kul - norrmännen är väldigt trevliga och roliga har jag kommit fram till.


I övrigt ska det bli lite småtrist att lämna den lilla byn. Fast samtidigt ganska skönt. Med pengar på fickan (wohoooo!) ska jag bege mig till Sverige och om inte biljetterna tar slut besöka Way Out West med en massa fina människor. Och titta på Neil-fucking-Young. Och dricka öl. Fint.

Min hjärna är mosad efter ett antal dagar med 30 graders värme, så jag lämnar bloggen för idag.  


Don't die!

Det började med att mina högtalare sprack. Eller jag tror att dom gjorde det i alla fall. Fast det får jag skylla mig själv för. Sedan började mitt trådlösa nätverkskort lägga av. Dumt. Fast bra samtidigt eftersom jag slapp ha ett distraherande Internet på datorn varje gång vi var på bilioteket och skrev uppsats. Nu sitter jag dock i Norge och datorn har börjat lägga av bit för bit. INTE bra. Särskilt inte när jag sitter inne med taskig ekonomi och framtida planer som kräver pengar. Damn. Överlev, kära dator, överlev.

Jag har alltså bestämt mig nu. Härmed gör jag det även officiellt, även fast jag inte avsagt mig min praktikplats än. Men hur jag än vrider och vänder på det, så måste jag komma iväg. Jag tar dom här månaderna i Norge och jobbar satan, sen drar jag ut i världen. Och med mig har jag världens bästa Richard med mig som sällskap. Kan inte bli annat än bäst!

Tack för att ni är världens bästa vänner.

Det är fantastiskt, att ha så många underbara, fina människor omkring sig. Efter gårdagens nya tankar kring framtiden har jag hela dagen idag grubblat och tänkt. Men alla fina ord och all pepp från olika håll har gjort det mycket enklare att tänka. Eller helt enkelt följa hjärtat. Tack. Imorgon avsäger jag mig min praktikplats på Warner. Tror jag. Det kanske tar ett par dagar till innan jag vågar.


Nya framtidsplaner?

Lule, London och Berlin (tihi, när går flytten, Daniel?) i all ära, men jag längtar bortom vardagen, det jag kan och vet. Jag hoppas jag kan komma och besöka er så snart som möjligt, gärna i slutet av sommaren. Men idag fick jag nya griller i huvudet. Kalla mig dum i huvudet, men tänk om jag skulle ta tillvara på friheten jag har nu, stanna i Norge och tjäna massa pengar på några månader och sen bege mig ut och resa i världen med Richard? Vi har pratat i flera timmar ikväll om det, och det känns så jävla rätt. För första gången på ett bra tag (okej, förutom den fina helgen i Göteborg) känner jag mig glad och peppad. Bara av tanken på att få resa igen. På att få upptäcka, träffa människor jag aldrig skulle träffat annars, se saker, bara få vara. Jag tror jag behöver distans till min utbildning, till Sverige, till saker som hänt de senaste åren. Inte fly, bara få ett annat perspektiv. Jag skulle komma tillbaka och kanske veta vad jag faktiskt vill göra, vad det är jag vill jobba med. Och först och främst tänker jag på den närmaste framtiden - bo i Stockholm i höst och leva på csn? Jag vet inte ens om det är möjligt, och jag vet hur sjukt dåligt jag kommer att må många gånger under den perioden, redan nu.

Vad sjutton ska jag göra, egentligen?

Vart ska jag resa härnäst?

Det är konstigt att man har mer att skriva när man inte har något att göra i Kalmar. Jag menar, än när man inte har något att göra när man är i Notodden. För egentligen borde jag ha mer att skriva när jag är här eftersom jag är utomlands och allt.

Hur som helst - jag ska till Way Out West, det är bestämt i min hjärna. Sedan vill jag göra något under andra halvan av augusti efter att ha flyttat ut från lägenheten i Kalmar. Det får gärna innehålla öl, kanske sol och bad och kanske fina saker att titta på. Jag har fått en inbjudan till Istanbul med gratis boende i stan och på en ö utanför och med fria bilturer vart jag än vill åka. Det låter lockande, men jag tror att turken bakom inbjudan har andra intutioner än vad jag har. Så - om någon har något förslag på resmål och om någon vill följa med - tell me!

Way Out West.



Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill... ja, ni förstår grejen nu, kanske?

Hemska saker.

Ibland är det svårt att få saker ur huvudet, från näthinnan. Lyckligtvis sitter konserten nära kvar, men i lördags natt såg jag något som spelats upp framför mina ögon ett antal gånger. Det kan ha varit det läskigaste jag sett - för även om jag tidigare varit i närheten av folk som bråkat och slagits, har det varit på en ganska låg och inte särskilt farlig nivå. När vi väntade på taxi på Järntorget vid halv fyra-tiden såg vi en kille som låg ner på marken på trottoaren och hade lite folk omkring sig. Helt plötsligt ser jag hur en annan kille tar något steg framåt och stampar med all kraft den liggande killen rakt på huvudet, varpå han springer därifrån. Jag blev bara så chockad att jag började gråta, och förbannad och arg över hur någon kan ta sig rätten till att göra en sådan sak. Killen är fast och jag hoppas att han får ett hårt straff för vad han gjorde.

Kan vi alla inte bara komma överens om att vi tar hand om varandra, istället för att skada varandra?


Bruce Springsteen.

Min första konsert med Bruce, men absolut inte den sista. Det var magi från första stund och jag frågar mig själv hur jag kunnat missa honom innan - eller varför jag inte såg honom i NYC i höstas? Nåväl, nu hände det i alla fall. Och i min för närvarande ångestfyllda tillvaro var detta vad jag behövde för att återigen inse vad jag älskar mest. Vi hade turen att komma in i fållan även fast vi var ganska sent inne på Ullevi, vilket betydde att vi kom så nära att när Bruce var ute på de närmaste ramperna var vi bara ett fåtal meter ifrån honom. Underbart!

Att stå där så nära scen med en artist som Bruce Springsteen och hans E Street Band bara meter ifrån, och blicka bakåt över ett fullsatt Ullevi inger känslor i min kropp som inte ens går att beskriva. Det måste liksom självupplevas.

Inledningen med Born in the USA var relativt oväntad, men helt fantastisk. Hela inledningspartiet med Radio Nowhere och Out in the street och senare The Promised Land var helt fantastisk. Bruce har en sådan underbar närvaro och connection med publiken - han var nere på ramperna flera gånger och den roligaste kan ha varit när han låg på golvet med skrevet nära en snubbe i publiken som inte riktigt visste vad han skulle göra. Det finaste när han satte sig ner och sjöng för en tvåårig pojke. Höjdpunkterna i låtlistan för min del var, förutom inledningen, Atlantic City, Mary's Place, Badlands och alla extranummer (Dancin' in the dark!!). Ja, egentligen hela konserten.

Lördagen ingav lite små kanaler av ångest i min kropp när jag insåg att andra konserten kanske skulle bli snäppet bättre. Det blev den också kanske - men jag var där i fredags och för min del var det magiskt nog att bli sommarens höjdpunkt.

Uppdatering och svett.

Det var det här med att uppdatera bloggen. Eftersom det inte händer särskilt mycket här i Notodden är det ganska svårt att skriva om det också. Igår var jag och mamma dock till beachen härnere vid sjön. Ganska mysigt, faktiskt, och jag fick lite färg. Imorgon bär det av till Göteborg för min del. Det är alltid en extra speciell känsla när man ska gå på en konsert som man haft biljetten till i flera, flera månader. Underbart. Bruce Springsteen. Äntligen!

Annars då? Jo, idag har jag jobbat. Och svettats. Det är typ 28 grader idag vilket leder till att man inte bara känner sig lite halväcklig av allt flott kroppen drar till sig från köket utan även svettas ovanpå det. Ingen mysig kombination när man svettas i mustaschen, liksom.

Utmaning.

Min gamla Londonroomie Linnea har utmanat mig, och givetvis måste man lyda. Jag tycker att alla kan kolla in hennes blogg, som till största del handlar om uppstartandet av en second hand-butik i Göteborg. Fina grejer!


1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?
Sommaren 1998 var mitt sista lov innan gymnasiet och antagligen en av mina bästa - först fick jag åka till Köln, Tyskland och gå på konsert med Hanson och min dåvarande högsta dröm gick i uppfyllelse. Veckorna som följde åkte jag med familj till älskade, underbara Italien. Besökte fina Gaeta, mäktiga Rom, häftiga Neapel och Vesuvio och Pompeii. Ingen dålig sommar, med andra ord.

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag?
Oj, har inga direkta måsten idag - så 1. Vakna och dricka kaffe, 2. Gå till stranden och sola lite, 3. Boka biljett till Göteborg, 4. Bygga upp en MySpacesida till MusicStage.se samt 5. Äta god mat och titta på film.

3. Godis jag gillar?
Rött, grönt och choklad. Nästan alltid, i alla fall.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Först och främst skulle jag dela med mig till familj och närstående. Bjuda med mina fina vänner på en resa någonstans och bara ha kul i en vecka. Klyschig som jag är hade jag gett en hel del till välgörenhet, och säkerligen åkt som volontär någonstans. Annars hade jag antagligen köpt mig en grym lägenhet, och jobbat kvar på mitt drömjobb (för det skulle jag ha då). Sen rest, rest, rest och rest lite till.

5. Städer/orter jag bott i?
Helsingborg, London, Hultsfred, Kalmar, Oneonta och sen en sommar i Perpignan och nu en sommar i Notodden. Sen bodde jag väl en längre tid på vissa ställen när jag var ute och reste också, men det räknas inte riktigt :)

Jag utmanar härmed Ida, Sara, Robban, Calle och Ewa - så det så!


RSS 2.0