Lördagsbestyr.

Har nu suttit de senaste timmarna och läst igenom en uppsats inför måndagens opponering. Jag gav upp när jag hade halva analysdelen och slutsatserna kvar, då jag tyckte att jag fått lida lagom mycket med tanke på det 23-gradiga vädret utanför fönstret samt några i min klass och några tvåor sittandes på balkongen över gården. När dom kastade vindruvor på mig kände jag mig som det mobbade, duktigt studerande barnet i klassen. Haha. Lyckligtvis är det inte riktigt så illa - jag har nu tagit mitt förnuft till fånga, duschat och öppnat första ölen och inväntar folket för att sedan gå ner till Kåren och dricka mer öl. Ja, utanför än så länge. Senare är det bartömning och sista kårkvällen, och antagligen sista gången man besöker det stället. Det ska bli kul.


Avloppsrensning.

Det här med att rensa avlopp är inte riktigt min grej. Jag är inte så känslig gällande äckliga saker, men när en äcklig odör smyger sig in i näsborrarna som man liksom inte riktigt kan sätta fingret på vad det är, då är det inte lätt att hålla kräkreflexerna i styr. Antagligen handlar det mest om att man tänker på all hud, allt hår och all skit som faktiskt samlats till denna lukt. Och sen ser det man får upp inte särskilt vackert ut heller. Idag var dagen jag rensade mitt avlopp. Efter att ha översvämning i duschen i över en månads tid, har jag haft det i tankarna - jag trodde dock jag skulle kunna undvika det tills jag flyttade. Imorse när jag vaknade låg dock vattnet kvar sedan gårdagskvällens dusch, och därmed var det bara att hugga in. Avloppsrensningen är nu avklarad, och jag lekte mest att det var små monster jag var på jakt efter, det gick förvånansvärt bra. Och nu kan jag duscha utan att behöva klafsa runt i vattnet i flera timmar efteråt. Jag tycker synd om min badanka dock, nu lär det dröja länge innan han får bada igen.

C-uppsats inlämnad...

... och en känsla av tomhet har infunnit sig i min kropp. Det är skönt, och ännu skönare och mer påtagligt kommer det att bli imorgon då vi lämnar in den i fysiskt format.

När ICA Maxi blir en kul utflykt.

C-uppsatsskrivandet har tagit på krafterna och då blir det genast kul att göra saker som att gå till Maxi och handla. Man vill gärna stanna lite extra vid frysdisken och aldrig förr har grönsaksavdelningen varit så intressant.

Egentligen stängde min hjärna av sig redan i förra veckan, då det vankades fest i Hultsfred och vi nästan var klara. Bara slutsatserna kvar, tänkte jag. Sedan visade det sig att det skulle bli det knepigaste avsnittet att skriva. Idag på vårt sista handledningsmöte fick vi dock fick vi dock de lovande orden om godkänt. Trots att vi måste sitta imorgon och faktiskt skriva klart det där sista kapitlet. Men det fixar sig, och det var en sådan otroligt lättnadskänsla att höra de där orden. Fantastiskt skönt. På måndag eller tisdag är det opponering, på onsdag avslutningsceremoni och sedan är jag klar med högskolan. Tack för mig.

Ett år visare och en underbar fest.

Tjugosex år gammal. Eller ung. För jag känner mig faktiskt inte så gammal. Det känns mest bra. Vaknade upp i Hultsfred imorse efter en hejdundrandes fest i lördags. Eller ja, jag vaknade ju igår också, men eftersom jag kände att jag ville vara en duktig student deltog jag på programrådet idag innan jag åkte tillbaka till Kalmar. Väl här sprang jag och inhandlade tårtingredienser för att fixa tårta till mina kära pojkar. Den var uppskattad och jag fick en fin skiva av Robert och en dildo av de andra. En dildo, ja ni läste rätt. Tack så mycket, pojkar. Och tack alla för alla fina gratulationer jag har fått idag. Dagens teknik gör ju att man känner sig enormt populär och uppskattad, det har ramlat in både genom sms och kanske allra mest på Facebook. TACK! När tårtan tog slut gick vi och tittade på nya Indiana Jones-filmen. En väldigt fin födelsedag.

Åter till lördagens festligheter. Herregud, min hjärna börjar först nu uppfatta att vi faktiskt var samlade, de flesta av oss. Ida ända från London, Ewa och Sara från västkusten, vi från Kalmar, Frida och Synthis och Hanzan från Stockholm, de som är kvar i den lilla byn och ja... jag har inga ord jag kan sätta på hur mycket jag älskar att få ha så mycket fina människor i mitt liv. Därav mitt bildspel jag gjorde som visades på storbild på festen. Diplom fick vi, och en sedvanlig Hultsfredsfest med efterfest i Ekeberg. Solen var på väg upp när vi återvände till Stålhagen där Robban och Regina som inhyste elva personer natten till ära. Tack. Hjärtat har åter fyllts av kärlek och glädje. De där stunderna är guld värda och jag hoppas att vi får återuppleva dom gång på gång.

Bara en liten fråga kring mitt vardagliga beteende.

Jag tror att jag håller på att sitta sönder mittendelen av min säng. Inte för att det märks på något särskilt sätt, bara att jag alltid verkar placera mig här när jag kommer hem. Sen sitter jag här med datorn i knät och fötterna på bordet. Det kan vara en av de mest perfekta ställningarna som finns, men det börjar kännas lite uttjatat. Jag ser denna våren i två perioder. Den första perioden var det otroligt mycket skolarbete, och kvällarna spenderade jag just precis här tittandes på säkert två filmer i snitt, varje dag. Den andra perioden startade då vi började skriva uppsats. Även om biblioteket har varit mitt hem under hela denna terminen, blev det ändå på ett annat sätt. Denna perioden präglades mitt mittensängshäng av serien Brothers & Sisters och saft. Mycket saft. Nu är saften slut, serien slut och jag börjar som sagt bli lite trött på mitt beteende. Vad hände med dagarna när man var liten och solen började komma fram och man var ute och lekte hela eftermiddagen och långt in på kvällen?

Down the memory lane...

Jag minns hur jag kröp ihop på stolen i hörnet precis vid stereon. Skivan med det gula omslaget var precis inköpt och äntligen skulle jag få lyssna. Hörlurarna var för stora men det gjorde ingenting. Jag pressade dom mot mina öron för att höra varje ton, varje textrad. Efter tolv låtar var skivan slut, men det var början på en lång resa som jag aldrig kommer att glömma. Min värld bestod av tre pojkar från andra sidan Atlanten och min högsta önskan var att få komma till Tulsa, Oklahoma. Det känns komiskt idag, men då var det hela mitt liv.


Jag minns lukten av CK One och den långa, varma och förväntansfulla bilresan ned till Köln då jag äntligen, äntligen skulle få se dom. Jag skulle få andas samma luft, få se med egna ögon och få lyssna på alla de låtar som betydde så mycket för mig. Det var ett stort ögonblick i mitt liv, och jag kommer aldrig glömma då jag gick ifrån kön in till Sporthalle då ett fönster öppnades och de plötsligt stod och vinkade åt oss. Eller efter konserten då de åkte iväg med bilen. Jag förstod inte riktigt vad som hänt - jag var uttorkad, helt matt i kroppen och lycklig. Och så tom att jag bara ville gråta.


Anledningen till denna brutala sanning och nostalgi är att det i år är tio år sedan. Det har varit en lång resa, och min fanatism tog slut efter bara ett par år. Men den fick mig att upptäcka mer och mer musik, på nästan precis samma sätt. Med stor kärlek och mycket känslor. Det är musik för mig, och det var tre pojkar från USA som fick mig att upptäcka det inom mig.


Action i Hultsfred.

När jag bodde kvar i Hultsfred var nog den största actionhändelsen då en man gick in på banken på gågatan och rånade den på 100 kr. Eller ja, han misslyckades givetvis, och det hela var väldigt komiskt. Nu händer det grejer, två män gripna på Granitvägen imorse. Jag kan inte låta bli att skratta åt det, bara för att det händer i Hultsfred. Och på min gamla gata, dessutom.


Åh, sköna söndag.

Jag är rätt pigg idag, för första gången på väldigt många dagar. Tentan i fredags kanske gick vägen, jag hoppas verkligen det. Tröttheten slog till ordentligt efteråt dock, och höll i sig även igår. Uppsatsen går framåt dock, vilket är skönt. Det blir extra fint nästa helg i Hultsfred om man slipper tänka på den. Ja, inte för att jag skulle ägna en tanke åt uppsatsen nästa lördag, men ändå.

Jag önskar för tillfället att jag kunde befinna mig på fler platser än en samtidigt. Det går tyvärr inte, vilket är sjukt jobbigt när allt jag vill är att finnas där när mina vänner behöver mig mest.

Nu ska jag dricka saft och titta på ett till avsnitt av Brothers&Sisters. I'm hooked!

Veckan som gått.

Tiden går så otroligt fort för tillfället. Det är redan en vecka sedan vi begav oss upp till Stockholm och intervjuade Sonic, Bonnier Tidskrifter och VeckoRevyn för uppsatsen. Kul var det, jag hann även med en intervju med Lasse Lindh, häng med Frida, en för min del trött premiär på Landet, träff med en av mina kusiner samt lite shopping. Inte dåligt, och mycket trevligt. I lördags blev det sedan grillpremiär vid slottet med några av de finaste.

Uppsatsen är på god väg att bli klar - två viktiga avsnitt kvar, men idag avverkade vi den sista intervjun och nu är det bara att köra på. Idag tar vi dock en paus, för att kunna plugga till tentan på fredag. Min enda omtenta, och förhoppningsvis min absolut sista tenta. Det går framåt, men jag har tvingats ha högläsning för mig själv för att ta mig igenom en av böckerna. Går det, så går det. Den största belöningen kommer i form av MM-festen nästa helg i Hultsfred. Tills dess är det plugg ungefär varje vaken timme. Men några avsnitt Brothers&Sisters ska jag nog kunna klämma in också.


Tentamensångest.

Egentligen har jag inga problem med att jag har tenta på fredag i det fantastiska ämnet organisationsteori. Det är min enda resttenta som egentligen dessutom bara är på tre gamla högskolepoäng - och när den är fixad är det bara C-uppsatsen kvar. Och den går det hejvilt framåt med, vilket känns riktigt bra. Men allting hade varit så mycket lättare om man hade kunnat läsa 300 sidor (plus en till bok) utan att behöva dras med meningar som den som följer nedan. Det är en kamp mot klockan. Det är en kamp mot hjärnan. Men jag ska klara det. Jag ska ta mig fan fixa både tentan och uppsatsen och ta min examen med extra stolthet i kroppen.

"Varje maktutövande, är från maktutövarens sida, en ordning, en strukturering av vad som är tolererbart och vad som inte kan tolereras, men utan referens till någon absolut standard för korrekt beteende, eller med referens till någon relativ standard: det är vad som kan uppnås för tillfället."

Jag älskar Norman Jackson och jag är fullkomligt förälskad i Pippa Carter.

Lycka är...

... när Pete släpps från fängelset.

Jag fick en fint lyckorus. Dagen är räddad. Sommaren också, förhoppningsvis.

Vart är världen på väg, egentligen?

Idag på väg hem från Maxi sade en kille i sjuårsåldern till sin vän att; "Jag älskar Christer Sjögren". Sen sa han det igen - "Jag ääälskar Christer Sjögren!". Jag kom av mig mitt i en mening och det tog säkert femtio meter innan jag kunde fortsätta prata. En chock. Och sorg i mitt hjärta.

Jävla skitunge.

Jävla Christer Sjögren.

Skum, skum, skum, skum, skum, skum, skum, skum - ja, skum överallt.

image104

Någon gång ska vara den första - för allt. Så även för mig, att gå på skumparty. Det trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle göra, det verkar så jobbigt, och blött. När killarna föreslog grejen igår tog det visserligen inte lång stund innan jag sa att jag skulle följa med, men det var med en viss nervositet. Jag tog det säkra före det osäkra och intog en större mängd alkohol innan vi begav oss till Kåren. Sen gick det hejvilt till - och resultatet blev en otroligt lyckad kväll, för så kul har jag nog aldrig haft där. Skum är skoj! Men det kan ha varit även den sista gången för mig. Vissa saker ska man kanske bara göra just en gång i livet.

Bilder hittar ni såklart här.

image105

Sommaren är kanske räddad ändå.

image102

Jag hörde någon säga att han ska släppas på tisdag...

"The more that you follow me, the more I get lost
You think that you know me, you're pissing me off
You said that you love me, why don't you fuck off?"

RSS 2.0