Jul i Frankrike.

Fortfarande i Frankrike - veckan har gått otroligt sakta tycker jag. Kom hit förra fredagen, på lördagen var jag ute med min bror Anderas och hans kompis Luke som också jobbar hos mamma o pappa. Trevligt värre - Anderas bjöd på allt. Jag tror vi besökte varenda bar i Perpignan.

Började julafton med en halv bakfylla, sen begav vi oss till restaurangen och åt lunch. Klockan tre var vi sen hemma hos mamma o pappa och tittade på gammalt Kalle Anka med Arne Weise eftersom dom inte kan sända det på Internet - men ska man ha tradition så ska man. Sen gick vi tillbaka till restaurangen och hade julklappsutdelning. Fick finfina grejer även fast jag inte önskat mig nåt - en 1G mp3spelare (räcker lagom för mig tills jag har råd med en iPod), sen fick jag Sex & The City shoeboxen, nice. Det var dom bästa, och pengarna såklart. Så egentligen fick jag ett par nya svarta Converse också som jag köpte i Barcelona. För ja, eftersom Åsa skulle åka hem igår morse från Barcelona flygplats fick vi en shoppingtur dit med övernattning också.

I onsdags åkte vi till Montpellier och jag fick andnöd efter att ha spenderat en kvart inne i en affär min syster skulle leta igenom varenda vrå på. Så jag och pappa gick till Fnac och handlade skivor istället. Det blev Coldplays X&Y eftersom jag inte haft sen den innan och sen The Blinding EP (Babyshambles) - där fick jag nog andnöd igen när jag såg den på hyllan, wihoo!! Efter det åkte vi till IKEA för att handla stash till restaurangen, ganska kul att se mamma fylla korgen med renkött och diverse annat och pappa lasta vagnen med öl.

Så i fredags åkte vi till Barcelona, fin stad. Det var så varmt att jag gick med t-shirt på eftermiddagen - inte direkt nån jul- eller nyårskänsla där inte. Det blev lite shopping och sen åkte vi tillbaka till hotellet, som inte var helt fel, och gick ut och åt i det området istället. Mysigt! Sen igår åkte vi ut med Åsa till flygplatsen, sen åkte vi hemåt och stannade i Figueras för att gå på Dalí muséet - helt fantastiskt! Inte ofta man har haft ett museum man velat gå på i tio års tid. Ett hett tips om man uppskattar konst.

Nu ska jag äta croissanter.

I Helsingborg.

Så var man i Helsingborg igen. Min hemstad som har satt spår i själen och rispar lite lätt i hjärtat varje gång jag kommer hit. Det handlar om någon slags hatkärlek. Jag älskar staden, det är [oftast] underbart vackert och hela grejen med att vara uppväxt vid havet och att man ser Danmark därborta som lyser är ju fantastiskt. Men när jag går på gatorna här känner jag alltid att jag inte riktigt hör hemma. Just nu hör jag hemma i Hultsfred, och jag antar att jag snart kommer känna mig ganska hemma i Kalmar efter ett tag där. Home is where heart is. Så är det. Och hur mycket jag än tycker om mina vänner här så saknar jag redan Hultsfredsgänget. Konstigt, kanske.

Hur skulle dom förstå? Dom vet ingenting om oss.


... lite så känns det faktiskt. Ingen utomstående kan förstå den gemenskap som finns i Hultsfred. Som en liten familj bland oss som umgås närmast. Detta får bli en slags kärleksförklaring till er, jag älskar er verkligen, varenda en och för varje person ni är - alla helt underbara. Ni gör mig glad. Och nej, jag är inte full när jag skriver det här.

Imorgon bär det av till Frankrike och mamma och pappa och även en bror som ansluter på lördag men ger sig av hem till Paris på måndag igen. De är inte långa och inte många våra familjeträffar, tyvärr. Jag stannar över jul och nyår, sen hem till Helsingborg, sen till Hultsfred och sen flytt till Kalmar. Det händer mycket nu. Men that's the way I like it.

Sista dagarna i Hultsfred.

145059-9


De sista dagarna i Hultsfred har påbörjats. Visserligen kommer vi tillbaka strax efter nyår och stannar ett par veckor till, jag stannar till och med nästan en hel månad. Dessutom lär jag komma hit en del igen med tanke på Rookieturné och diverse band som ska spela.

Imorse gick jag, Calle, Sara och Ida ut i skogen och fikade lite med kaffe och varm choklad. Det var mysigt. Sen åkte Sara iväg för imorrn flyger hon till Thailand. Lyx! Vi som är kvar här ska väl ta oss en sista ölsession i Stålhagen tror jag. På torsdag åker jag till Helsingborg för snabbvisit, eftersom jag och syster åker vidare till Frankrike på fredag. Det blir knasigt att fira jul där, men det blir nog bra. Tur att svt.se finns, ingen jul utan Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson.

Nu har jag hört från två håll att logerna efter i lördags var bland det värsta som setts i Rockpartys historia, i alla fall under de senaste åren. Ganska komiskt. Jag skyller allt på Moneybrothers saxofonist - killen välte ett bord med en skål med ungefär 1483 små godisbitar. Hur mycket folk än åt av skålen försvann inget godis, och sedan spreds dom ut på ungefär halva golvsytan då bordet tippade. Men annars tyckte jag inte det såg så illa ut. Men vad vet jag, själv satt jag mest och drunknade i en viss basists ögon.

Förkväll på TV4 förföljer mig. Detta hemska program. Jag kommer inte undan. Och världens värsta jingel har dom också.

Rockparty 25 år

Rockparty 25 år

Rockparty 25 år (notera även ölflaskan med egen etikett kvällen till ära). Gratis kalas, men jag och Ida och Ling ställde upp som artistvärdar åt Moneybrother - I sell myself. Eller nje, jag vill mest bara prova på att göra lite olika saker. Dessutom var det nog glidarjobbet nummer ett. Vi hann till och med gå in på toaletten ett flertal gånger och insupa alkoholhaltiga drycker från våra petflaskor. Tidigare på dagen hade vi iordningställt de tre sunkiga logerna, det var ungefär det jobbigaste vi gjorde. På kvällen bondade vi med turnéledaren för Moneybrother och jag kom fram till att om jag ska lyckas få ett jobb som hans måste jag ha körkort och göra ett könsbyte. Vi får se om jag tycker det är värt det. Körtkort kan ju vara ganska jobbigt att ta har jag hört...

Vi hade fått t-shirts av turnéledaren att ha på oss under konserten och se ovan hur jävla snygga vi var. Men inte lika snygga som Anders, och inte lika bra som honom heller. Fan vad grym konserten var, alla höga förväntningar hade kunnat göra mig besviken, men inte det minsta. Robert med tvilling sprutade konfetti under Reconsider me, då nådde euroforin nya gränser - Ida trodde jag var askalas, men även fast jag så smått började gå in i dimman var det musiken som gjorde mig i extas! Underbart! Och det blev ännu bättre när vi sen gick upp i logen och träffade på en svettig, halvnaken Pengabrorsa.

Sen lastade vi in instrument och bondade även med mannen vid namn Gertz som jobbade i crewet. Vilken kille, haha! Efter det blev det öl och snack med diverse bandmedlemmar. Och ja, the bandhora Kristin samt Ida följde med till hotellet och fortsatte dricka öl. När jag vaknade var jag fortfarande full och jag tror min alkoholhalt var uppe i du-bör-inte-resa-dig-och-framförallt-inte-ens-försöka-dig-på-meningsuppbyggnad-stadiet. En schimpans med manglad hjärna vill säga.

Åh, imorrn är det Mikael Persbrandt i En Herrans Liv... wünderbar, den mannen, alltså.

Julfest.

Ja, sitta i datasalen under julfetsen, vilken misär. Inte fan lyckades vi vinna rattus, inte fan lyckades jag vinna nån julklapp, men kul har jag det ändå. Det kan ju vara ganska dekandent att sitta i skolans datasal medan andra sitter och knapprar på knapparna till datorn. Och jag med. Men vad fan ska man göra. 30 pers på en julfest och alla är tysta. Jag, Ida, Sara och Maria skålade i järn. ja, det vill säga öl med nedsläppt kapsyl i. Men ja. Inte för att jag tänkte dricka sex tequila shots innan jag stack hit, men så blev det. Och nu blev det blogg. Inte meningen. Förlåt.

Nu ska vi tillbaka in i puben och dricka öl. Öl är fint. Och snart kommer mer folk och ja. Jag kan konstatera att jag är en tråkig bloggare.

Jag ska åka på Rookieturné förresten. Kul! Nio datum i vår, najs najs,

Äh, folk är tråkiga, nu går jag tillbaka och dricker alkohol. Denna ljuva dryck. Puss!

Rookieturné.

Sitter här och knaprar pepparkakor, alldeles för gott för att jag ska lägga ifrån mig burken och faktiskt laga mat. Det får vänta några timmar. Har vart i skolan och haft första lyssningsgruppsmötet inför Rookieturnén som är i vår. Kul, hoppas det inte kommer in för många demos, många är så sjukt dåliga.
Sen kanske man får åka med på själva turnén också, det hade vart grymt kul, även fast det kanske inte blir alla nio datum.

Nu blir det B-uppsatsskrivande.

Dagens låt: Moneybrother - Dom vet ingenting om oss

Förresten, skicka in din MySpacelänk till [email protected] - men fan om du suger!


Upp i rymden.

145059-7


Så kom dom iväg till slut, Fuglesang och hans astronautkamrater. Och vackert var det. Ett sjuhelvetes festligt sätt att bränna 7 miljarder på! En sak som står rätt högt upp på min lista över vad jag ska göra innan jag dör är att se en uppskjutning. Eller ännu högre, att själv få åka upp i rymden. Tänk att vara därute, och titta ner på jorden, vilken känsla. Och nej, jag har inte drabbats av nån slags rymdfeber som många andra i vårt land på grund av mannen med det lustiga namnet. Jag har alltid varit intresserad av astronomi, och ett tag skulle jag bli astronaut, så var det bara. Nu hoppas jag på att en dag tjäna så pass mycket pengar att jag som ovan sagt faktiskt kan uppfylla drömmen om att få åka ut i rymden själv. Läskigt som fan, men helt otroligt. Jag är så fascinerad av hela grejen att jag nästan fällde en liten tår när jag såg den mäktiga uppskjutningen inatt. Men sen har jag aldrig sagt att jag är normal heller...

Vem var det som sa till mig att det bara var de två första, Armstrong och Aldrin, som gått på månen? Jag har i alla fall kollat upp det nu och det är tolv personer totalt som gjort en månvandring. Så, även om det finns spekulationer om att de två första inte alls var där (fast det tror jag iofs att dom var) så har i alla fall tio personer sedan dess gått däruppe...

Nobelmiddag, pub och Fuglesang.

Nobelmiddag, pub och Fuglesang.


Gårdagen blev en riktig classic Hultsfred... ja, om inte bättre. Kvällen började med vår egna Nobelmiddag. Sara och jag med hjälp av Calle och Robban lagade maten som blev succéartad - förrätten bestod av lax med gurksenapssås och skal från apelsin och lime och huvudrätten bestod av grymt goda kycklingspett med couscous blandat med paprika och rödlök, samt tsatziki. Wahey! Och alla hade klätt upp sig så fint, och Crib fick agera toastmaster och fick både Daniel, Max och Richard att hålla tal.

Efter diverse Idollekar, poserande och annat kul begav vi oss till Metropol där Ida stod i garderoben. Sedan följde både dans på dansgolvet och dans runt granen som jag drog fram och fick med mig först Alex och sen Malin att dansa med mig. Sen spelade Montys Loco och var lika dåliga som när de spelade innan Cardigans. Jag, Martina och Regina spenderade stor del av konserten (den andra delen satt jag på golvet framför scenen tillsammans med Jens och Kajsa och pratade så mycket att sångaren ännu en gång sa till oss att vara tysta, haha) inne på toaletten där vi posade lite till framför kameran. Jag stängde även in mig i ett bås. Bildbevis ovan. Vad jag försöker göra vet jag inte riktigt.

Puben var kul, men desto roligare blev det på efterfesten. Efter en kort stund hos Calle och Sara där det bara hånglades (ja, inte jag då) gick vi över till 18A och Daniel där det sedan vankades uppskjutning av en viss Fuglesang. Vi satt och skanderade "Christer" och diverse annat (ja, hans efternamn kanske) framför tvn i en timme. Vissa hade till och med gjort fina rymdhattar av folie - jag beundrade dom alla och fick även en egen efter ett tag. Uppskjutningen blev avbruten så då gick vi till Ida och åt upp resten av kycklingspetten istället. Efterfest = kaos. Ida kan inte ha haft kul idag när hon gick in i sitt kök. Jag misstänker blå duk överallt. Men hon är medskyldig till allt ölpapper som Daniel fick vakna upp med i sitt rum idag.

Hultsfred - I will miss you. Eller rättare sagt, fan vad jag kommer sakna allt folk här!

Död dator och nobelmiddag.

Min dator håller på att balla ur totalt. Snart dör den nog. Synd, det är ju ganska bra och nödvändigt att ha en dator idag. Dessutom är det ett måste när det gäller kontakt med omvärlden när man bor i skogen. Jag borde kanske låna den där externa hårddisken och köra en omformatering utan dess like. Frågan är bara hur man gör - jag må vara datanördig, men lyckligtvis kan jag ingenting om själva datorns uppbyggnad. Jag förstår i alla fall att fläktarna verkar lite igenbommade, det är kanske dom som gör att den låser sig konstant? Kan någon hjälpa mig? Snälla? Bara lite? Rädda min dator! Um?

Nu ska jag till systemet och köpa sprit, ikväll ska vi ha vår egen nobelmiddag. Frack och finklänning på! (läs: skjorta/slips och kanske en och annan kjol på) Efter att ha läst 80 sidor om hur olika människor tycker att man ska använda MySpace på bästa sätt tycker jag att jag är värd det. Ja, god mat och en fin salongsberusning, vill säga.

Julklappar, tatueringar och kontrakt.

Jag har fan i mig fått bloggabstinens. Har inte kunnat logga in på flera timmar, nästan jobbigt. Jag som har så mycket att berätta om. Baha.. haha... ha. Hm.

Kvällen har spenderats så ovanligt som framför datorn. Har letat julklappar på alla tänkbara ställen (ja, förutom i fysiska affärer vill säga) och kommit fram till att jag inte kommer hitta några i år heller. Fast konstigt nog brukar mina idéer om bra och personliga och fina julklappar komma i sista minuten, och oftast blir dom bra också. Jag litar på att det händer i år också. Jag förstår i och för sig inte ens att det är julafton snart bara. Måste börja titta på julkalendern förresten, till och med mina föräldrar nere i Frankrike tittar!

Jag har även sökt efter bilder på tatueringar och diskuterat dessa över msn med Ida. Eller rättare sagt, Ida skickade en massa både coola och fina bilder på tatueringar som hon ville ha, jag har min i huvudet och när jag skulle söka efter något liknande kom jag in på Jehovas vittnens egna informationssida om tatueringar. Då gav jag upp. Ida skickade även en bild på en tatuering som inte tillhör föregående kategorier. Tänk erotik. Tänk påfågel. Då kan ni nog få en idé om hur den såg ut. Själv satte jag min Daimchoklad i halsen och låg sedan och vred mig lite i skratt på skrivbordet.

Imorgon skickas två påskrivna kontrakt till Kalmar:
- 19kvm studenrum i knarkarkorriodor i kvarter Gladan. Välkomna from 1:a februari.
- Ja till studier nästa höst vid University of New York in Oneonta. Hejdå, Sverige! (ja, ni är välkomna dit också)


Kaffe och ostmackor.

Livet känns en smula bättre idag. Det kanske räcker med att vakna tio och få i sig ett par koppar kaffe och några goda ostmackor för att man ska bli glad? Lägg till ett gammalt avsnitt av Sjunde Himlen och livet är näst intill perfekt. Eller inte. Men ändå, jag har fan inget att vara deppig över. Jävla november skulle det väl vara isåfall. Men november är förbi och kalla december har börjat. Fast så kall är den ju inte - det blåser och regnet öser ner som vilken vård/höstdag som helst. Minst sagt inspirerande. Mnjäe.

Idag fick jag kontraktet till mitt studentrum i Kalmar. Det känns ändå rätt bra. 19 kvm och eget badrum. Sen att hyran är mycket dyrare än nu och jag ska dela kök med en hel korridor är en annan sak. Jag får bara hoppas på att jag hamnar med bra folk, man vet ju aldrig. Fast jag tycker nog mest synd om dom jag ska bo nära med tanke på hur många gånger jag har fått höra hur galen och knäpp jag är. Man kanske får skylla sig själv när man badar i december? Men å andra sidan får jag höra att jag är rätt bra ganska ofta också, och det är ju inte så himla dumt faktiskt.

Ikväll ska det repas igen, kul som fan.

Världens sämsta dag.

"Och tiden går och hösten fryser till och det är långt tills det blir vår..."


Detta måste vara världens sämsta dag. Vad har jag gjort? Jo, visserligen har jag dammsugit lite och dessutom får bekräftelse på ett studentrum i Kalmar. Jippie. Men nej.


Jävla höst. Varför kan man inte bara tänka och vara som när man var tio år vid den här tiden om året? Enbart vara inriktad på att det snart är julafton. Gå till skolan och få pyssla med diverse julpynt, träna till luciatåget, ha mysiga helger med familjen när man tänder ljus och bakar pepparkakor, gå upp tidigt på morgonen för att se julkalendern. Istället bara ångest, ångest och lite till ångest. För vad? En viss B-uppsats, visst, men det vet jag att vi fixar alldeles utmärkt. Så egentligen ingenting, men ändå gnager det som fan. Om allt. För allt. Ja, just det, livet var det kanske. Vad skönt det vore att vara tio år igen.


ABBA "Number Ones" - behöver världen fler ABBA samlingsplattor? Behöver de som får royalities på dom pengarna? Jag tror knappast det.


Jävla skitdag.


'Cause I'm in the band.

Yes, nu har vi repat första gången. Inte direkt full uppsättning eftersom trummis Lene hoppade av ett par timmar innan repet och Ida fick hoppa in, som ska flytta snart. Sen kom inte Martina som ska spela bas heller. Men jag och Sara och Ida rockade loss så gott vi kunde, och fan vad skoj det var! Mina fingrar mår inte så bra, men damnit, ska det vara ska det vara på riktigt!

Har vart och tittat på Ett herrans liv hos Richard, med julmust och pepparkakor. Mys! Och jag började nästan tycka om Ernst, särskilt efter Sergels torgsgrejen.

Fan, insåg att nedanstående inlägg blev hur långt som helst, det kändes ju jävligt nödvändigt. Nåja, jag hade inte kul, då får man kanske utnyttja lite space på Internet. Härligt, det här med Internet - det är ju faktiskt en bra grej.

I väntans tider.

Sitter och väntar på att komma iväg till replokalen första gången - bra jobbat efter snart ett och ett halvt år i Hultsfred. Men bättre sent än aldrig, och fan vad kul det ska bli. Jag tror jag ska ta tillfället i akt och trumma bort lite frustration!

Hur som helst hittade jag en liten frågestund min bror gjort. Kände att jag ville göra detsamma, fråga mig inte varför men det kan ju kanske vara kul för någon att läsa. Jag la till lite kommentarer efter varje också, det kändes mer intressant så. Och sen tog jag bort lite också...


[] I Talk A LOT when I get really nervous.
- jag blir nog mest tyst tror jag.

[X] I am extremely ticklish.
- fast jag kan dölja det rätt bra ibland.

[X] I'm afraid of the dark.
- ja, det kan ju finnas nåt läskigt där i mörkret.

[X] am afraid of heights
- ganska, vilket gör mig ännu coolare som hoppat bungyjump.

[] I can't sleep in a room if the door is open
- jag kan alltid sova.

[] I can't sleep in a room if the door is closed
- jag kan alltid sova.

[] can't sleep with my back to the door
- jag kan alltid sova.

[] I am homosexual.
- nej, inte sen senast jag kände efter.

[X] I believe in true love.
- annars finns det ju ingen vits att försöka hitta kärleken.

[X] I've ran away from home
- ja, fast då var jag sex år och kom tillbaka efter en kvart.

[X] I listen to political music.
- ja, det förekommer i min skivsamling.

[] I collect comic books
- ser ingen direkt anledning till att göra det.

[X] I shut others out when I'm sad.
- ibland, dumt nog.

[X] I've stayed out all night.
- ja, senast i en dimmig park drickandes folköl, det var trevligt.

[X] I open up to others easily.
- ibland för mycket tror jag.

[X] I am keeping a secret from the world.
- tihi.

[X] I watch the news
- läser gör jag varje dag, tittar gör jag då och då.

[X] I love Disney movies.
- oh ja!

[X] I don't kill bugs
- jag låter någon annan göra det istället, det är ju läskigt.

[] I have "x"s in my screen name.
- eh, nej.

[X] I've slipped and fell in public.
- ja, några gånger sådär, oftast ganska komiskt.

[] I've slipped out a "lol" in a real conversation
- nej, men om jag nånsin gör det ska jag besöka Dreamhack.

[X] I bake well.
- mina bakverk är otroligt goda, synd bara att man aldrig orkar baka längre.

[] I love Dr. Phil.
- nej, den människan älskar sig själv så han behöver inte min kärlek.

[X] kinda hate doctors in general
- ja, dom ska alltid sticka en, eller stoppa ner saker i halsen på en, eller...

[X] I love to laugh.
- oh ja, jag har till och med hållt kvar mina magmuskler för att jag skrattar så mycket, det ni!

[X] I have tried alcohol.
- va, vad är det?

[X] I drink alcohol on a regular basis.
- ja, hur skulle man annars överleva vissa dagar - typ torsdagar?

[X] I have tried a cigarette.
- några stycken, ja.

[X] I loved Lord of the Flies.
- har inte läst boken, men filmen är grymt bra.

[] I have cough drops when I'm not sick.
- nej, det verkar ju faktiskt ganska onödigt.

[X] I have a lot of scars.
- många, men små och coola.

[] I can't sleep if there is a spider in the room.
- som sagt, jag kan alltid sova.

[X] I like chocolate.
- vem gör inte det?

[] I bite my nails.
- nej, då äter jag hellre choklad.

[] I am not comfortable with being me.
- ibland inte kanske, men oftast är jag det.

[X] I have gotten lost in the city.
- ja, Hanoi tror jag det var. Men såklart hittade jag rätt sen, mitt lokalsinne är på gränsen till genialt!

[X] Seen a shooting star.
- många, faktiskt - otroligt vackert.

[X] Hugged a stranger.
- säkert en hel del på diverse uteställen.

[X] Been in a fist fight.
- ja, fast inte på riktigt.

[X] Laughed and had some type of beverage come out of my nose
- ja, det har nog hänt.

[X] Made out in an elevator.
- en hotellhiss i London vad jag kan minnas...

[] hate elevators and try to avoid them
- nej, dom är ganska trevliga faktiskt.

[] Been skydiving.
- oj vad jag vill!

[X] Been bungee jumping.
- på Nya Zeeland, det var grymt!

[] Been to Niagara Falls.
- nej men om jag åker till USA kommer jag bo några timmar därifrån.

[X] Been in a car crash
- krasch och krasch, liten putt var det i alla fall, eller hur Gabbe?

[X] Been to Germany.
- några gånger sådär, ja.

[X] Shoplifted.
- ett 50-öres tuggummi från lokala butiken. Efteråt skämdes jag så mycket att jag slängde det.

[] Been fired.
- jag har bara blivit bedd på alla mina jobb om att stanna kvar, det känns rätt bra faktiskt.

[X] Had feelings for someone who didn't have them back.
- eh, ungefär varenda gång jag har vart något som kan kallas kär. Tragiskt, jag vet...

[X] Stole something from your job.
- hamburgare, diverse annan mat, pennor, och en hel del annat. Men det var jag värd!

[X] Gone on a blind date.
- aldrig mer.

[X] Had a crush on a teacher/coach.
- räknas chef?

[] Slept with a co-worker, and/or employee.
- tyvärr, haha.

[] Saw someone die.
- bara på tv, lyckligtvis.

[] Thrown up in a bar.
- isåfall kommer jag inte ihåg det. Om man inte räknar toaletten?

[X] Eaten sushi.
- ja, så jävla gott, även fast Sara tycker att det är pretto.

[X] Cried in public.
- några gånger...

[] Walked purposely into traffic with your eyes closed.
- det kan ju kännas ganska ointelligent.

[X] Liked someone even though you knew you shouldn't have.
- yup.

[X] Thought of someone a lot lately.
- ja, nja.. eller jo.

[] Hate the world.
- nej, inte direkt, bara en del saker med världen men det är inte världens fel, det är människans.


...äh, nu orkar jag inte mer...


There are places I remember.

There are places I remember.


"There are places I remember all my life,
Though some have changed
Some forever, not for better
Some have gone and some remain.
All these places have their moments
Of lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I loved them all."

__________________________________________________________________________________

Hittade en sån där karta som man kan fylla i alla ställen man varit på. Dom som har vart hemma hos mig eller känner mig vet att jag har en sån på min vägg också. Inte för att skryta, inte för att verka berest och cool, utan för att hjälpa mig komma ihåg varje dag. Och jag kommer ihåg. Jag tror jag kommer ihåg nästan varenda människa vi stötte på när vi var ute och reste, jag kommer ihåg varenda hostel och guesthouse vi bodde på och jag kommer definitivt ihåg detaljer från fler av de drygt 200 dagarna jag var ute och reste än jag kommer ihåg de senaste 200 dagarna. Så mycket intryck, så mycket frihet.

Sen minns jag alla semesterar med familjen. Jag är lyckligt lottad att ha föräldrar som dragit med mig och mina syskon runt i princip hela Europa från att vi var jättesmå. Vi har suttit och trängts i diverse bilar i tusentals mils sammanlagt. Vi har bott på allt från campingplatser till lyxhotell. Och framför allt har vi tillsammans sett och upplevt så mycket att de minnena är värda otroligt mycket nu när vi inte är tillsammans längre. Det betyder mycket, helt enkelt. Och en simpel liten karta med små fula ballongliknande saker på kan betyda mer än man kan tro.

Darin och Metallica.

Så var man hemma igen. Efter att ha mött upp med Ida på stationen i Jönköping i tron om att vi skulle åka direkttåg i två timmar kändes det rätt bra. Tji fick vi. Tåget stannade i Nässjö, sen fick vi åka buss till Hjältevad (vart sjutton ligger det?) och sen vidare med tåg till Hultsfred. Jamen, tack SJ. Under bussfärden höll min fot på att brinna upp av värmen från elementen, en unge grät och skrek konstant och sen på tågen tutade föraren något enormt att öronen tog stryk, damnit. Skadestånd, någon?

Trevlig helg blev det i alla fall. Mycket alkohol, mycket gitarrspel samt julklappsutdelning. Jag fick tag på kylskåpspoesi och shotglas, finfint. Helgens höjdpunkt var när vi begav oss ut på stan idag på jakt efter pizza. Igår såg jag att Darin skulle komma till Megahertz, och när vi gick ut på gågatan steg han upp på nån liten scen och körde igång. Haha. Jag tog ett kort, sen gick vi därifrån. Darin och Take That på samma månad blev lite för mycket för min del.

Tvåan visar "Metallica: Some kind of monster" snart. Den ska jag se, dels för att den är bra och dels för att jag nog behöver med med ovan beskrivna overdose av söta pojkar som sjunger playback och dansar (för det är ju faktiskt inte tillfredsställande och njutbart någonstans). Sen ska jag nog sova om jag inte hunnit göra det innan den är slut.

Nu ska jag sätta upp min adventsljusstake som jag fick av mamma och få lite julstämning - det är ju trots allt första advent idag.


Helgen v. 48.

Har ni någon gång blivit kallad träskmonster? Det har jag. Relativt befogat i och för sig, och jag tror att mina dreads bidrar ännu mer till det. Men badar man i en sunkig sjö i december så kanske man är värd att kallas sumpmarksotäckning.

Passande nog började jag lyssna på bob hunds "Helgen v.48". Sen kom jag på att det faktiskt är vecka 48. Vilken lycklig slump, för bob hund är ju fantastiskt bra. Spelningen dom visade på Musikbyråns nostalgiprogram var ju helt otrolig.

Snart bär det av till Jönköping. Bolaget besöktes precis och även leksaksaffären - jag kommer ha de tråkigaste julklapparna i julklappsspelet i år också. Men det gör inte så mycket, det är ju inte jag som ska ha dom, moaha.

Ehm.


When tomorrow comes.

Jag som hade tänkt vara seriös och skriva värsta inlägget om vad alla människor sa i torsdags. Men jag orkar inte. Dagen började i alla fall med en Kent-överdos i form av "Så nära får ingen gå - ett år med Kent", gjord av bla Per Sinding-Larsen. Den var riktigt bra, Sveriges fulaste band är ju bra, faktiskt. Men jag kan fortfarande tycka att de är tråkiga på skiva, live däremot är de fantastiska.

Sen kom en kille från HouseWork, Janne Andersson, och pratade om vad han sysslar med - dvs. ljud till reklam och filmer. De har även gjort Snapphanar som kommer att visas i mellandagarna. Det är inget jag kanske vill syssla med, men det var verkligen en sån grej man inte tänker på att det faktiskt är ett helt gäng som lägger på musik och effekter till en liten reklamfilm. Coolt. Sen att han är Mona Sahlins brorsa var ju också lite kul, haha.

Efter det kom Per himself i het outfit och snygga skor och pratade. Han är ju så bra och det var ett tag sen nu vi hade någon som föreläste så pass bra att man kände inspirationen växa i hela kroppen. Härligt. Han visade en del grejer och en sak var ett reportage från första tiden på ZTV, när de hade en timme till övers och gjorde ett skitprogram. En pojke hade vunnit E-type (!) och hela gänget hem till sig, och vinnaren var ingen mindre än Richard Engfors. Det första Sara utropade innan vi ens vet vem killen är var "han måste vara bööög". Tihi.
Sen visade han även bortklippta scener från Kent-dokumentären och lite annat från sina övriga musikprogram på SVT. I like Per Sinding-Larsen. Hade han inte varit så kort hade jag gift mig med honom.

De två sista föreläsarna var väl inte riktigt lika givande. Peter Åstedt från Dead Frog Records lyssnade vi till förra året, men det var ändå intressant att höra och mycket för att han pratade om bla MySpace som kan vara användbart i vår B-uppsats. Intervju fixad till slutet av veckan i alla fall.
Den sista var en snubbe från Tyskland, Hubert Wandjo, och jag tror aldrig jag har sett så mycket stapel- och circeldiagram under en timme. Och siffror. Jag åt lite av popcornen vi blev bjudna på till dokumentären och försökte se intresserad ut istället. Det misslyckades nog, men det gör inte så mycket.

Intressant dag, absolut. Som ni ser nedan blev ju fortsättningen av dagen/kvällen/natten/morgonen minst lika intressant...

Nu bär det av till Jönköping! Wahoo! (och visst blev det ett ganska seriöst inlägg om dagen i alla fall?)

En galen natt, natt, natt.

                                              Pete Doherty

Pete har blivit nazist. Och fått en massa nya tatueringar där jag förklarar min kärlek samt hat mot honom. Stackars grabb, jag och Sara gick lös på postern efter att vi haft en rödvinssession igår där vi faktiskt började fila på första låten till vårt band, Pistol Pack n' Mamas. Vi har nu även fullständig set-up med bandmedlemmar. Lene och Martina i ettan har fått äran att spela trummor och bas, det blir fina grejer!

Efter förfest hos mig och Martin tog vi oss till puben och jag vet inte riktigt vad som hände där. Ingenting skulle jag tro. Men kul var det. Synd att vakt-Uffe spelade så kass musik att man inte kunde dansa. Jag hann i alla fall slå på Lene utan att hälsa, kalla diverse lärare för slacker, räcka ut tungan till ettor och tjata på en stackars bartender när dom hade stängt och ville att vi skulle gå. Sen gick vi hem. När vi närmade oss sjön vid högstadieskolan kom vi på att det faktiskt var december. Och då vill Kristin bada. Jag tror jag resonerade så att det var ingen is på sjön, då kan man ju faktiskt bada. Gabbe var den enda som nappade så vi gick in i skogen till den äckliga stranden. Efter att ha plockat av oss värdesaker och jag fått av mig skor och strumpor badade vi lite. Sen gick jag barfota genom skogen hem, det var mjukt och skönt i leran. Hade lite problem att känna tårna på vänsterfoten när vi närmade oss hemma dock.

Efterfesten bestod av katter, sprittomater, en Borat-Max och en konstig etta som våldförde sig på mig. Jag tror vi hann med lite annat också. Sen gick jag hem, fick en katt på köpet, tillbaka till festen och dumpa katten och sen hem igen och somnade. En halvtimme senare började Martin och Petter härja i mitt rum och det slutade med att vi satt uppe till julkalendern började. Jag tror jag däckade ungefär i samma stund som det slutade. Sen sov jag till halv fyra. Stabilt!

Och förresten. Postern är till salu om någon vill ha. Jag behöver pengar.

RSS 2.0