Bitterhet.

Nu blev jag bitter. Varför klarar jag inte en av de lättaste tentorna vi har haft hittills? Fuck me.

Antal omtentor: 2.

Jag klarade inte tipspromenadstentan, men det insåg jag redan efter att den var inlämnad. Det gick bara inte. Jag kan ju se det som ett försök i att göra andra glada dock - Daniel var väldigt stolt över att han klarat den och inte jag, haha. Men grattis till honom och alla andra som klarade den. Det ordnar sig dock för min del, jag fixar omtent helt enkelt. Jag ska även försöka mig på kalkyleringen på allvar i slutet av sommaren så att den inte ligger kvar när jag kommer hem från USA. I'm gonna fix it all! Oh yeah...


Födelsedagsresumé.

Oj, det händer mycket i mitt liv just nu. Kanske dessa gånger det faktiskt hade varit intressant att läsa min blogg, men nu har jag inte hunnit skriva på flera dagar. I lördag fyllde jag 25 år, vaknade ensam för andra gången i mitt liv på en födelsedag men det kändes inte så illa för det. Jag tog det lugnt i min ensamhet och drack kaffe och öppnade alla kuvert som kommit och skrapade därmed diverse Trisslotter. Sedan ringde folk från både här och där under dagen och sjöng för mig - mycket uppskattat.

När det var dags att göra tårtorna till kvällens kalas skulle Jens komma med pizza innan. In genom dörren kom istället Ewa och även Daniel överraskade mig, hon som skulle ha egen fest i Göteborg på kvällen men ställt in den. Jag blev halvt chockad och förstod inte riktigt vad som hände en stund, men oj vad glad jag blev att åter få se henne här. Även Ida kom på ett långväga och ack så uppskattat besök dagen till ära. Hon hann med att dricka många öl, vara ute i Kalmarnatten och dessutom få minnesluckor innan hon begav sig hem till Sura på morgonkvisten. Efter att vi tillsammans med en gräddvispandes Daniel och en Jens som mest ägnade sig åt att äta upp godiset innan det hamnade på tårtan, kunde kalaset börja. Jag fick världens finaste halsband av The Original Hultsfred Crew <3  Världens bästa vänner, har jag nämnt det? En väldigt bra födelsedag som avslutades på The Rock.

Tack allihopa som gjorde det ganska enkelt att fylla gammalt :)


När lyckan kryper sig på.

Jag förundras varje gång livet vänder om totalt. På bara några dagar. För en vecka sedan var jag kvar i mitt nedgångna vårdepressionstänk, men sedan några dagar tillbaka har jag haft ett flyt som jag inte upplevt på väldigt länge. Även idag har nämligen varit en väldigt bra dag. Jag fick lite mer fixat tidigare idag och sen eftermiddag begav jag mig hem till Calle och Sara för att skriva klart en av entreprenörsuppgifterna. Sedan blev jag totalt bortskämd med det godaste jag ätit på ett bra tag - hembakad ciabatta med ugnsbakad tomat med mozzarella och Calles vinegrette. Senare satt vi på balkongen och intog gott rödvin och i samma skede ringde Ida och sa att hon dyker upp imorgon. Wiie, säger jag. Åskan drog sedan in över Kalmar och efter att ha försökt vänta ut regnet ett tag drog jag mig ändå hemåt med lånad regnjacka, men fortfarande med de flipflop jag tog mig dit i. En överraskande men fin kväll, helt enkelt. Så går det när man har världens bästa vänner.


En amerikansk jag och en extra mamma.

Det här med Internet är ju faktiskt ganska fantastiskt. Igår när jag kollade min gmail hade jag fått ett mail från mamma. Ja, inte min mamma, utan en annan Kristin Ungers mamma. Jag tyckte att det var så gulligt så jag mailade tillbaka och meddelade att det var lite fel adress men att hon hade gett sin dotter ett ovanligt fint namn. Så idag fick jag svar att dottern bodde i Texas och hon själv i Las Vegas. Jag funderar på att hålla kontakten, de där amerikanerna är ju väldigt gästvänliga så om man skulle ta sig en sväng till Nevadaöken någon gång kanske man får husera hos amerikanska mamma Unger.

Jag kom just nu även på att samma Kristin Unger är den som snott förstaplatsen på google.se när jag söker på mitt egna namn. Ja, för det brukar jag göra ibland. Datanördar sysselsätter sig nämligen med sådant.


Ebba och jag.

Jag skulle precis införskaffa en e-legitimation hos Skandiabanken, och tänkte då att jag kunde använda deras elektroniska svarsrobot Ebba. Samtalet blev något förvånande:

Jag: Var hittar jag e-legitimation registreringen?

Ebba: Vad är det du vill veta om BankID/e-legitimation?

Jag: Registrering e-legitimation?

Ebba: Vad är det du vill veta om BankID/e-legitimation?

Jag: Vad fan!

Ebba: En e-legitimation kan jämföras med en vanlig ID-handling.... bla bla bla.

Dagens konstigaste, helt klart.

Konstig tenta och nytt pass.

Det var den konstigaste tentan någonsin, vi kom dit åtta, satte oss och kryssade för "Stämmer" eller "Stämmer ej" i en timme och sen gick vi hem. Jag vet inte hur det har gått, svårt att säga, vet dock att jag svarade fel på de två första. Men det gör inte så mycket om jag misslyckats med den, det känns bara skönt att det var sista tentan för terminen. Om en vecka är det slutseminarium och några dagar efter det kanske jag skriver min enda kvarliggande tenta i kalkylering. Idag om en vecka är det även avslutningsfest i Hultsfred, det blir en fin kväll känner jag på mig.

Imorgon ska jag fixa nytt pass, mitt är helslitet efter diverse jordenruntresor samt substitut för ID-kort under en hel del utekvällar för ett par år sedan. Det kostar 400kr, men hellre det än att inte komma in i USA i höst. Sedan är det en massa andra saker att fixa, men en sak i taget.


Tentaångest.

Organisationsbeteende. Tenta imorgon. Det går inte att plugga.


Intensiv helg och stor trötthet.

Oj, vilka dagar jag har haft - denna stunden är den enda gången jag varit helt ensam sedan i torsdags då Ewa kom. Det kändes som lite terapi av att ha henne här, att skratta och bara skjuta allt annat åt sidan. Visserligen sitter jag här med lite tentaångest inför torsdagens konstiga stämmer/stämmer ej tenta, men det får gå som det går. Dessutom ringde Rockparty i lördags och frågade om jag ville bli huvudfunktionär, och den chansen kunde jag ju verkligen inte missa. Så på festivalen ska jag ansvara för den delen av nya Outdoor mall som ska sälja Hultsfreds merchandise och dess åtta funktionärer. Jag ska bli chef för första gången i mitt liv, wohoo!

Nu är jag svinigt trött dock, åkte till Hultsfred efter föreläsningen igår och intervjuade en av de som jobbar i huset till vår entreprenörsskapsuppgift, och sen stannade jag hos Frida och Daniel över natten för att möta hon som är min chef under festivalen. Frånvarande och trött, men jag ska allt visa vad jag går för under den veckan.

Mycket tankar i huvudet nu, jag glömde till och med min bankomatkod när jag var på stan med Jens innan. Sen gick vi hem till honom och åt köttfärssårs och spagetthi. Satans gott. Nu sitter jag här i min ensamhet med massor av saker att göra och fixa. Mestadelen har med USA-vistelsen att göra. Men jag ska ta en sak i taget, och därmed först tentajäveln på torsdag. Cowabunga!

Ika i rutan.



Åh, började titta på YouTube-klipp och förfest både i fredags och igår har bestått av Ika i rutan. Det är ju helt underbart, och jag förstår varför man blev så rädd för henne när man såg det som barn.

Världens smartaste A-lagare.

"Dom borde stänga ner den här skiten, då hade vi alla blivit förmögna"

(sagt av en A-lagarsnubbe utanför Systembolaget i veckan, och oj vad rätt han har. Dags för återbesök och köpa alkohol för de sista slantarna.)

Min oförmåga att slänga skor.

image74

Jag har kommit på en till underlig sak om mig själv. Det är som bilden visar, jag kan inte förmå mig att slänga mina gamla Converse. Det går bara inte, även om de längst till höger är näst intill oanvändbara och de två i mitten antagligen är på god väg till detsamma. Det underliga är att jag har kvar detta beteende sedan barnsben. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag grät när mamma till slut tvingade mig att slänga mina älskade gympaskor. Jag kommer inte ihåg hur dom såg ut, men jag kommer ihåg hur mycket jag älskade dom. Ungefär lika mycket som jag älskar mina Converse idag. Och jag är inte ens en prylgalen människa.

Jag älskar att upptäcka på nytt.

Åh, jag var inne och läste min vän Calles blogg nyss och insåg att jag inte lyssnat på Patti Smith på flera år. Konstigt det där egentligen, mina musikperioder. Jag anar att jag inte är ensam i att komma in i en period där man lyssnar på antingen en artist eller en slags musikstil under ett par månader och sedan slutar man helt plötsligt. Inte för att man tröttnar, inte för att man inte gillar det längre, utan det faller i glömska helt enkelt. Men det är nog därför jag älskar musik så mycket också - att man kan komma tillbaka till det och älska det precis lika mycket som den där förra perioden man lyssnade. Den finns kvar, liksom. Det är min trygghet, det är min stora kärlek. Som nu, med Patti, när jag återupptäcker musik jag inte lyssnat på under flera år och inser hur mycket jag älskar det får jag en sån släng av inspiration och passion att det är löjligt. Men skönt. Jag behöver lite ljus i min vardag.


Grattis Norge.



Idag firar våra galna grannar i väst sin nationaldag. Och jag firar med ett av de
bästa klippen från Sällskapsresan där min favoritnorrman Ole huserar.

Nya uppdateringar.

Sådär, nu har jag uppdaterat min hemsida istället för att plugga. Foton från två konserter med Lars Winnerbäck från i somras när jag hade fotopass och fotade för DunklaRum.se. Det var jävligt skoj, vill jag meddela. Jag gillar mest fotona från Varberg som jag tog på publiken som satt på stenarna bakom scenen samt båtarna som låg i vattnet i solnedgången och avnjöt konserten därifrån.


Mental förberedelse.

Igår var jag på ett mentalt förberedelsemöte i skolan, inför USA-vistelsen. Alla vi som ska åka som utbytesstudenter var där och vi fick fika och lyssna på vad som kommer att hända med oss när vi är ute och när vi kommer hem och hur dom vill att vi ska bete oss, ungefär. Jag kände igen mig mycket i vad en av dom berättade, allra mest om hur det är när man kommer hem och alla är nyfikna på hur man har haft det men att det sedan avtar. Och även om det är tre år sedan jag kom hem från min resan kan jag fortfarande, som precis nu, sitta och bläddra igenom dagboken jag skrev och titta på bilder. Är jag sjuk? Det är inte så att jag inte gått vidare med mitt liv, men det halvåret jag var ute och alla människor jag träffade och alla platser jag såg är det bästa jag gjort hittills i mitt liv, och jag vill ut och resa hela tiden igen. Samma sak med upplevelser i London de gångerna jag bott där. Men folk tröttnar på att lyssna, för dom var inte där. Och det förstår jag. Så därför skriver jag istället.

Sabaidii!

På uppvaket.

Intressant det där, hur man kan vakna upp och vara så svinigt trött utan att man egentligen varit uppe längre än vanligt eller gjort något särskilt dagen innan? Och ibland när man varit ute hela natten kan man vakna klarvaken vid tio. Suck. Nu är jag uppe i alla fall, dricker kaffe och försöker vakna till. Sedan ska jag skriva om Bob Geldof, till vår entreprenörsrapport. Det är mycket Geldof nu, låten igår kan ju kanske peppa mig till att skriva. Det är ju i och för sig kul att skriva så det blir nog inga problem med det.

Glömda låtar.


Ibland hör man låtar som man älskar men som man har glömt. Och jag är så dålig att jag till och med brukar glömma vem som gjort låten från början. Som nu när jag såg nya reklamen för SJ. Men såklart är det ju Boomtown Rats som ligger bakom underbara I don't like Mondays. Bob Geldof - you gotta love him.

Ny utmaning.

Nu fick jag en till sådan där utmaning, denna gången av Jonas. Jag måste ta mig en funderare om jag verkligen är så konstig att jag kan komma på sex nya underliga saker om mig själv. Så länge kan ni hålla tillgodo med de sex gamla grejerna jag skrev i mars.

Hey my name is Bobby Brown.

image73
Hey, my name is Bobby Brown. I like drugs, and Usama bin Ladin likes my wife.

Jag vet inte vem som är mest korkad - de som faktiskt tycker att detta är en nyhet värd att göra Bobby mer uppmärksammad med, eller att han faktiskt verkar tro att det är så som han säger i artikeln? Knark är farligt, barn.

Gamla klasskompisar - vad gör dom nu?

Såg en gammal klasskompis från gymnasiet på Nyheter i TV4 nyss. Ganska konstig känsla, när man inte träffat personen på ett par år också dyker hon upp där. Hon var tydligen kårordförande i Växjö som är ett av de universitet som fått mycket kritik i undersökningen av Högskolan. Kul att se henne där, jag har funderat rätt mycket på vad gamla klasskamrater sysslar med nuförtiden - one down, many to go. Hade ju vart kul att träffa dom också, eller åtminstone några av dom. Konstigt det där hur dom var så stor del av ens liv under så många år och nu finns dom liksom inte längre. Förutom dom jag fortfarande har kontakt med då, vill säga.


En plötslig nervositet.

Jag fick plöstligt en släng av nervositet angående min USA-vistelse i höst. Förutom att mitt welcome package inte har anlänt än kom jag på allt jag måste fixa innan. Mitt pass är sönder, jag måste byta det och det kommer att gå på en del. Detta måste jag fixa innan jag åker till Stockholm och ansöker om visum. Och till den intervjun på ambassaden måste jag fylla i och ta med mig tre blanketter, ett foto som ska vara taget på ett speciellt sätt, och diverse andra papper och grejer. Ett steg i taget, Kristin, ett steg i taget. Och sen ska det beställas resa också, och innan dess ska jag till Frankrike och flytta tillbaka lådor till Helsingborg här i Sverige. Kanske dags att sätta igång nu?

Kravbrev.

Fick idag ett brev från Hultsfredsbostäder, där de kräver mig på 200kr. Varför? Jo, det är tydligen så att jag enligt dom är boven för 11 st små tapetskador samt 2 plugg och därmed 2 tapetvåder à 80kr. What the fuck? Jag har inte kört in the plugg i en vägg i hela mitt liv. Tapetskador fanns det gott om redan innan jag flyttade in och jag blev mäkta förvånad över att de inte verkar ha reagerat på mitt igenspacklade hål i dörren. Det senare hade jag ganska dåligt samvete för, så det känns rätt okej att hosta upp dom där pengarrna som jag inte har. Annars blir man väl tracked down av good old Lelle. Fast jag har ju trots allt en tatuering à la Hultsfredsbostäder, så han kanske bara behöver se den för att låta mig slippa betala?

Måndagar sucks.

Måndagar är ju verkligen inte roliga. Gårdagens baksmälla var liksom värd lördagens festligheter, man får ha sådana dagar ibland. Men idag är det återigen dags att ta sitt liv lite seriöst i alla fall, och plugga. Vi ska redovisa en rapport imorgon. Jag har skrivit nästan en sida, vad de andra har skrivit vet jag inte men vi måste bli klara idag. Det ordnar sig, det gör det alltid. Frågan är om tentan nästa torsdag gör det?

Det här med att vara seriös och faktiskt plugga funkar inte längre. I Hultsfred funkade det att läsa tråkiga kurser för att man hade annat runt omkring sig som hela tiden hade med musik att göra. Men nu känns det meningslöst. Skönt att det snart är slut och att USA närmar sig. Men före det blir det festival och Frankrike med Ewa. Wohoo!


Kärleksförklaring från oanat håll.

Det är inte varje dag man får kärleksförklaringar. Kanske näst intill aldrig för min del, och då är det ganska trevligt när de dyker upp. Smickrande och en given boost for the självförtroende. Nu ska jag inte fläka ut hela bekännelsen, men håll med om att "It is unhealthy to miss someone for so much, for so long" är löjligt adorabelt. Åh. Kärlek är fint.

Eurovision och Kårbesök.

Har nu vaknat upp ur mitt bakfyllda tillstånd. Kom ut vid tre tiden idag då jag, Jens, Martin och Toffe begav oss till McDonalds för att sedan inhandla chips och cola. Sedan dess har jag suttit och tittar på Dawson's Creek. Japp, jag erkänner. Jag har laddat hem säsong efter säsong och tittat, nu när jag kommit ikapp alla mina andra serier jag följer. Detta är mer som ett close-up för jag kommer antagligen aldrig någonsin titta på Dawson's Creek ever again. Det är ju ganska nördigt, men underhållande.

Gårdagen var mycket, mycket trevlig. Den bästa på länge. Eurovision insågs och insöps hemma hos Calle och Sara och gänget som är musiknördar in i själen och med ett näst intill hat mot schlager (utåt sett, inåt tror jag alla har en förkärlek till denna otroliga schlageryra), diskuterade vilt och högljutt de olika bidragen. Fantastiskt underhållande. Och bäst var Ukraina, herregud vad jag skrattade. Min The Ark vimpel gjorde inte susen, inte Saras heller.

Kåren fick sedan fint besök i form av oss. Där intog jag en väldigt onödig sambuca shot som jag var tvungen att svepa ned med en öl för att inte behöva besöka toaletten för otrevligheter. Sedan dansades det på borden och efter det begav vi oss till Gladan för lite late-night korridorsbus. Trevligt, som sagt.


MM Graveskänderz.

image72
Idolbild.

För fler bilder från dagen; kin.bilddagboken.se

Resultat.

Haha, det var riktigt kul att spela fotbolll, fast nu är jag rejält trött. Det skavde i halsen rätt lång tid efter första matchen och när den andra skulle spelas blev jag trött direkt. Dom andra också, för den delen. Men Richard lyckades peta in ett mål och vi tre utespelare på plan blev till oss av lycka. Det är så man charmar publiken, mina vänner. Dock skall tilläggas att matcherna var på 7 minuter och den första förlorade vi med 5-0 och den andra med 7-1. Men kul var det. Nu ska jag vila, sen blir det mat och ikväll bär det hem till Calle och Sara för schlagerkväll och utgång. Jag är redo med min The Ark-vimpel.

Memo to self: Börja träna. Nu!

Min återkomst i fotbollsvärlden.

Nu vankas det fotbollsturnering. Ja, Kristin ska spela en fotbollsmatch för första gången på tio år. Jag ser två scenarion framför mig; antingen faller jag ihop efter två minuter utan att ha rört bollen och dör på plats i den sunkiga uppblåsabara fotbollsplanen, eller så spelar jag så hejdlöst bra på grund av mina dreads à la Henke så att alla tappar hakan och andan och allt vad man kan tappa och jag vinner alla biljetter till Springbreak som går att vinna. Det är trots allt förstapriset, och ingen av oss är särskilt intresserade av dom där biljetterna.

Nu sitter jag och Jens och värmer upp med Mumintrollen och varsin energidryck från Flygvapnet, väldigt udda. Men jag är peppad - nu jävlar ska här kickas arsle. Och några bollar, såklart.

Linslusens återkomst.

image71

Ja, så ännu en gång har man hamnat på Kalmarcitys fina mingelbilder. Och för första gången ser jag rätt normal ut tycker jag, åtminstone glad och det är ju alltid trevligt. För övrigt är jag en linslus på allvar, jag blev nästan exalterad när fotosnubben kom förbi oss. Men ja, jag såg det mest som en revansch för föregångna bilder som har varit tagna i en relativ tät dimma.

Sanningen om musiker.

image70

Det är så klockrent att det inte ens behöver kommenteras.

Tvätt och rapportskrivande.

Oj, det går ju riktigt bra idag. Tvätten ligger i maskinen och jag har skrivit lite mer än en halv sida på rapporten. Nu kan jag väl bara förvänta mig att jag råkat slänga in något i maskinen som gör alla mina kläder snorgröna och att det jag skrivit gör att vår rapport kommer få underkänt. Eller så blir mina kläder fantastiskt rena och luktar så gott att jag kommer sitta och sniffa på dom hela kvällen, samt att min del av rapporten gör att vi får ännu bättre betyg än förra gången. Det återstår att se.

Produktiv dag och The Ark-vimplar.

Första natten på länge jag har kunnat sova gott. Kanske var för att jag hade så ont i magen igår att jag däckade av utmattning när jag väl lade mig. Skönt, hur som helst. Kanske kan få något gjort idag, ska tvätta strax och försöka skriva så mycket jag kan på organisationsuppgiften under tiden. Imorgon vankas fotbollsturnering och jag ska spela som enda tjej i laget. Vi får väl se hur det går, vi funderade på att muta några fyllon med folköl så att vi får en fin hejaklack, förutom resten av gänget. På kvällen blir det schlager och jag och Sara har fixat fina The Ark-vimplar. Men måste ju anstränga sig lite, liksom.

Inatt drömde jag något konstigt, fast fint och kul. Men jag kan inte komma ihåg vad just nu. Typiskt. Jag kanske återkommer. Det är ju kul med drömmar, men jag kommer oftast inte ihåg dom längre än en halvtimme efter att jag gått upp, när jag fortfarande är i sovande tillstånd.


Crappy day.

Idag är bara en sån där dag. Inget bra alls. Egentligen borde jag bara ha dykt under täcket och stannat där hela dagen. Nu ska jag göra det strax ändå. Imorgon ska jag vakna upp som mitt gamla positiva jag. Solen kommer att skina och jag kan få något gjort i den pluggvärld jag befinner mig i just nu. Om en månad, då är det bara några dagar kvar innan man sitter i den där brassestolen igen, med en öl i handen och tre dagar fyllda med konserter framför sig.


Kärlek.

image69

Jag tyckte denna bilden var så söt att jag var tvungen att blogga den.
Återigen, Pete Doherty är så mycket mer än en knarkande idiot. Så det så.

Min dag.

Föreläsning nio idag. Satt och antecknade mer än någonsin bara för att hålla mig vaken, härliga tider. Fick dock en pepprush av någon konstig anledning, så nu känns det ganska lugnt med diverse uppgifter och tentor som ska avklaras inom tre veckor. Kan bero på att man vet att det sedan är slut för sommaren och nästa termin ska tillbringas i USA. Jag är lite orolig dock, min Oneontakompanjon Robban hade fått sina papper från universitetet genom FedEx i början av veckan. Min brevlåda gapar tom. Kommer dom inte imorgon blir jag nästan rädd att dom ratat mig.

Nu ska jag laga mat om jag vågar mig ut i köket. Jag hatar korridorsboende.

Hemma igen.

Så var jag hemma i Kalmar igen. Fast efter att ha varit i Helsingborg i fem dagar vill jag hellre kalla det mitt hem, även fast jag inte har något direkt hem där. Det har varit helt underbara dagar när jag för första gången på länge kunnat koppla bort allt jobbigt. Därför kändes det lite extra i hjärtat att lämna mamma, pappa och Åsa och återvända hit. Jag vet, jag är en liten mes, men det står jag för. Nu ska jag titta på film och imorgon blir det seriösa tag och en början på en månads sista plugg innan sommaren.


Helguppdatering.

Helsingborg är underbart. Visserligen bor jag ute i Mörarp där syster och pojkvän bor, men det gör inte så mycket. Jag har hunnit med både Helsingör, och utgång i lördags och igår var vi nere vid stranden och i stan. Mysigt. Nu ska jag bege mig in i stan igen för att träffa Sofie och Gustav och sen ikväll ska vi fira mamma och mig lite eftersom hon fyller år på torsdag och jag den 26:e. Det ska bli så himla kul att se hennes min när hon öppnar min present, det har jag längtat efter!



 


Tidsfördriv.

Haha, jag hittade en till sån där frågegrej att lägga i bloggen och denna gången svarar man genom att scrobbla fram låttitlar. Vissa grejer var ganska läskiga faktiskt...

1. How are you feeling today?
Solen går ner över stan, Hjärtats Orkester
- Vet jag inte riktigt vad det ska betyda...


2. Will you get far in life?
Elden, Lars Winnerbäck
- Den har ju framåtanda i alla fall, det ser jag som positivt...


3. How do your friends see you?
Oh! You pretty things, David Bowie
- Oh, tack, ni är så söta själva så!


4. Will you get married?
Who is gonna meet me, Deportees
- Ja, det kan jag fråga mig, haha

5. What is your life's theme song?
If I don't wrote this song, someone I love will die, Hello Saferide
- Jaha, betyder det att jag måste skriva en egen theme song eller?


6. What is the story of your life?
Städer när jag blöder, Thåström
- Um. Kan bara koppla det till att jag älskar att resa och se och upptäcka nya städer. Men jag brukar inte blöda då...


7. What was high school like?
Loyalty song, Babyshambles
- Jag var (och är) väldigt lojal - ibland så mycket att frågar mig varför jag ska vara det när lärare kan vara de mest inkompetenta varelser man nånsin träffat.


8. How can you get ahead in life?
Bang, bang, you're dead , Dirty Pretty Things
- Eh? Antingen måste jag döda någon eller så kommer Carl Barat att komma och skjuta mig.


9. What is tomorrow going to be like?
What if , Coldplay
- Ja, tänk om det regnar, då kan vi inte grilla.


10. What is the best thing about your friends?
Dom vet ingenting om oss, Moneybrother
- Jag blev rädd när denna kom, shit, det är så jag ser mig och the Hultsfredsgäng. Verkligen, ingen kan ana vad vi hade/har tillsammans!


11. What is in store for the next weekend?
Even flow, Pearl Jam
- Det låter ju rätt soft


12. What song best describes you?
Ge det om du kan, Lisa Ekdahl
- Ja, okej, jag lovar. Lame låt att beskriva mig på dock, haha.


13. How is your life going?
Där älvorna dansar, Lars Winnerbäck
- Låter som en drömvärld.


14. What song will play at your funeral?
Solen i ögonen, Lars Winnerbäck
- Det hade jag inte misstyckt, faktiskt. Min begravning ska vara ljus och livad, min sista fest liksom...


15. How does the world see you?
Negative creep, Nirvana
- Haha, tack för den!


16. Will you have a happy life?
John, I'm only dancing, David Bowie
- Dansa är ju happy, liksom.


17. What do your friends really think of you?
Suverän, Thåström
- Tack, tack. Ni också :)


18. What song describes the person you're attracted to?
Drunken hands - Christian Kjellvander
- Ett par fulla händer känns ju kanske inte så jätteattraktivt... men jag är inte kräsen. Eller jo, det är jag. Tokkräsen.


19. What message would you like to tell the next generation?
Raketmaskinen, bob hund
- Hell yes!


20. Do you have a deep dark secret?
Something in the way, Nirvana
- Det stämmer nog.


21. Do people secretly lust after me?
A lack of color, Death Cab for Cutie
- Vilken färg saknar jag då?


22. How can I make myself happy?
Living in America, The Sounds
- Creepy... jag ska ju bo i USA i höst. Men bra, då vet jag att jag blir glad då :)


23. Will I ever have children?
Crotch of the saturday night, David Sandström
- Det där lät ju kanske inte jättepositivt, en unge jag fått efter ett lördagsfylleslag, kanske?


24. What's some good advice for me?
Back from the dead, Babyshambles
- Ska jag? Det blir svårt, då måste jag dö först...


25. How will I be remembered?
Nu kan du få mig så lätt, Håkan Hellström
- Haha, kommer ni ihåg den där lättfotade Kristin?

Äh, nu ska jag sluta lägga in såna här lama listor i min blogg. Tidsfördriv på modernt sätt, skulle jag vilja kalla det.


Fan fan fan.

image68

Höstturné. Och den missar jag.


... jag får väga upp med en massa coola konserter i NYC istället.

Nu bär det av.

image67

Helsingborg. Nu åker jag dit - underbart!

Knäpp?

image65


Jag fick nån slags knäpp efter att Pete Doherty och Carl Barat stod på samma scen för ett par veckor sedan. Jag spenderade följaktligen veckan därefter med att enbart spela Libertines, Babyshambles och Dirty Pretty Things. Ovan min topp tre förra veckan på last.fm. Det är ju kul att man har omväxlande musiksmak, liksom.

Hur packar man egentligen?

Jag tänkte försöka packa ihop mina saker för morgondagens färd till Helsingborg redan nu. Med tanke på att det kanske bli några öl ikväll kan det vara skönt att bara vakna, ta väskan och gå. Men ännu en gång har jag kommit fram till att jag är totalt inkapabel när det kommer till att packa. Följande svåra frågor uppkommer:

Vad ska jag ha med mig? Det är inte skitlätt att veta vad jag kommer att vilja ha på mig om några dagar, eller om det blir fler än en gång man ska gå ut och dricka lite öl och vill klä upp sig lite i alla fall. Och kommer jag saknar dom där jeansen om jag inte tar med dom? Många frågor uppstår, jag lär inte få några bra svar.

Hur ska jag packa det? Jag måste ta min stora ryggsäck, men den är svår att packa ner saker i. Det blir liksom en stapel, så då är frågan vad som ska ligga underst och så vidare. Sen är det svårt att veta vilken liten väska jag ska ha, nu har jag iofs laptopen med mig men det kanske är skönare att bära den i en ryggsäck? Men då kommer jag se ut som en renodlad backpacker med den stora ryggsäcken därbak och den lilla därfram. Det kan ju vara kul att resa någorlunda snyggt någon gång utan att folk tittar på en för att komma fram till vilket land man kommer ifrån.

Jag förstår inte hur jag lyckades leva i bara en ryggsäck i ett halvår. Det är kanske det tankesättet jag måste komma in i - fast det är inte Thailand jag kommer till. Det är Helsingborg, och där kan man inte gå ut på gatan och köpa sköna kläder som man behöver för en tia. När jag var ute och reste var jag proffspackaren när vi skulle iväg tidiga morgnar - det tog nog tio minuter att ha allting packat, och då hann jag med att klä på mig själv också. Suck.


Skåne och avklarad tenta.

Åh, vad skönt det ska bli att åka till Helsingborg imorgon. Nu har det gått tokmånga dagar i rad då jag vaknat upp och bara gjort ingenting. De första dagarna kände jag mig lite krasslig, men nu tror jag bara att energin gått ur mig för att jag inte gjort nåt kul på länge.

Jag klarade min tenta i marketing communications som jag gjorde i lördags. Det kändes väldigt bra när den var gjord men man vågar ju aldrig hoppas. Nu känns det sjukt skönt i alla fall. Då ska jag bara se till att fixa resten av terminens poäng också. Det enda momentet som oroar mig starkt är tentan i organisationsbeteende, det är tokflummigt nämligen.

Ikväll blir det öl, jag hoppas jag lyckas undvika att sitta bakfull på tåget imorgon. Det är inte det skönaste man kan vara med om.


Sköna maj.

Nu är det maj. Denna månaden kommer vara väldigt innehållsrik - jag ska till Helsingborg (i helgen), mamma fyller år, jag fyller år, vi har sista grejerna i skolan (vilket visserligen ger mig lite ångest eftersom inte ens hälften är klart och i nuläget hade jag fått minuspoäng på en tenta), jag ska till Stockholm (fast det blir antagligen i början på juni), och vi ska till Hultsfred på avslutningsfest. Maj är alltid en jävligt bra månad, hoppas det blir så detta året också.

Kvällens film.

image64
The sisterhood of the traveling pants.

Jag vet, både titeln och ovan bild skriker ut tonårsfilm oc h chicflick och allt vad det kallas och allt vad det innebär. Men denna var väldigt annorlunda, så fruktansvärt mycket bättre än bland det mesta jag sett i samma kategori. Jag må vara en sucker för sådana här filmer, men den hade det där lilla extra. Härliga konversationer, personer som känns äkta och både humor och sorg och kärlek. Den var otroligt fin, helt enkelt. Och visst, grunden handlar om ett par jeans som anses vara magiska - men det kan ju skrämma bort till och med en cool tolvåring, så bortse från det (som inte alls stör egentligen) och se en fantastisk film.

RSS 2.0