Cykla onykter?

image62
Bild: Aftonbladet.se

Strax innan jag och Jens gick ut för att fira en otroligt nykter Valborg tittade vi på denna journalist från TV7 som testade hur det gick att cykla onykter i ett test som ville visa hur farligt det kan vara. Det är klart det kan vara det om man har totaluselt omdöme och cyklar ut i trafiken på fyllan. I Hultsfred var det andra grejer som var ivägen, såsom träd och diverse medcyklister. Min cykel och jag var nog de som råkade värst ut, och följande bild skulle nog kunna komma från Alkoholkommitén med samma budskap som ovan. Jag har dock bara glada (om än väldigt onda) minnen från mina cykelturer, det är ju kul att dratta omkull, liksom. Men sen är jag utnämnd idiot också...

image63

Jag mötte Lassie.

Jag har alltid tyckt det är kul att läsa sådana där "Jag mötte Lassie" historier - ni vet, min mamma satt en gång i samma bil som en kille vars pappa en gång skakat hand med Elvis. Typ. I brist på annan underhållning liksom. Min bästa Lassiehistoria är nog att jag känner en tjej som en gång satt brevid Steven Spielberg på en hästshow och pratade med honom jättelänge utan att veta vem det var förrän efteråt när någon påtalade det.

Vilken är din bästa?


White chicks and gang signs.



Eh. Det är kanske dags för mig att tänka över mitt ständiga poserande?

Grattis.

image61
Grattis.

Idag firar mina föräldrar 28-årig bröllopsdag. Det är fan inte illa det...

I have a confession to make.

Okej, nu är det dags. Nu ska jag bekänna. Jag har följt Wild Kids denna säsongen. Så var det sagt. Förra gången det sändes ville jag nästan spy - en dokusåpa med barn? Jag tyckte SVT hade gått helt åt helvete för långt och jag förstod ingenting. Men nu råkade jag se något av de första programmen denna säsongen och det måste ju ha varit ett av de bäst producerade barnprogrammen ever och Ola som programledare har varit helt fantastisk. Därmed perfekt söndagsunderhållning när man legat trött och ofta bakis på soffan. Jag missade finalen förra veckan och tittade precis på den och nu har jag en ny idol i form av 11-åriga William. Vilken liten kämpe! Han är så liten och söt och bra, hade jag vart lika gammal hade jag i alla fall varit dökär i honom. Nu tänker jag i termerna att en sådan son skulle man vilja ha. Japp - jag är snart 25 år gammal och tittar på barnprogram

Idolbild
:

image60

Hemsida uppdaterad.

Yes, alltså. Har suttit och lekt lite med min hemsida och uppdaterat mina fotografier sektionen med tolv av mina bästa färgbilder. Ja, inte för att de är bra, men de alla har olika betydelser för mig då de flesta är tagna vid speciella tillfällen. Well, om någon är intresserad finner ni min hemsida här.

Boris har talat.

image58
Boris är ungefär lika lång som mig och Daniel när vi sitter ner. Dessutom har han finkammad lugg. What a dude!

Jag fick mig precis ett gott skratt. Allas våran lilla Boris har talat. Jag skrev till honom och frågade om han kommer befinna sig i Oneonta i höst, och ja, läs själva:

"Yes the king of Oneonta will be there this fall. So happy that you're coming - will be fun. Let me know how ur doing in Sweden and tell everyone i said waddup."

Så därmed hälsar jag till er från vår lilla vän. Och jag kan bara föröka förbereda mig på hur jag skall handskas med det lilla livet när jag väl kommer till USA i höst. För er som inte vet vem denna fantastiska lilla varelse är, var han utbytesstudent hos oss i Hultsfred förra våren. Grabben kom att bli en legend, det finns mycket att säga men jag vet inte vart jag ska börja så jag struntar helt enkelt i det. The king of Oneonta, moahahahahahaha....

Tenta = fest.

Tenta avklarad. Kan faktiskt ha gått vägen. Nu blir det film för att skringra tankarna. Ölen är inhandlat men dock inte på kylning pga av korridorstjuvar (nån hade fått åtta öl snodda tidigare i veckan). Sen är det fest.

Fjortisfylla deluxe denna helgen?

När jag och Jens var och handlade snask och läskeblask (som Daniel så fint brukar uttrycka det) såg vi ett antal fjortisgäng som var både högljudda och säkerligen berusade. Något ingen av oss sett här innan - jag trodde det skulle ske på Valborg men det börjas tydligen idag. Jag är dock inte avundsjuk på dom. Däremot är jag lite avundsjuk på dom som kan vara ute och dricka öl både idag och sen imorgon med oss som skriver tenta. Fan, kanske dags att skaffa sig ett liv?


Det var visst krig igår.

Jag skrev igår om hur det smattrade utanför fönstrena så mycket att jag trodde att Kalmar hamnat i krig igen. Och det var visst så. Ja, inte på riktigt - men Kalmar läns insatskompani hade övning och därmed skjöts det hejvilt i staden. Synd att man inte visste det, då hade jag tagit en pluggpaus och gått ut och kollat läget. Läs artikeln om det här.


Plugga, tvätta, städa - också lite poker och tv.

Oj, vilken dag. Kom inte iväg till biblioteket förrän vid tolv, men då satt vi där ändå till fyra. Tror i och för sig att jag lärde mig mer under gårdagens studier. Kom hem och fastnade vid diverse poker (gick från 2 dollar som jag tänkte spela upp eftersom jag inte brukar spela poker och börjar tröttna lite efter ett par veckor, upp till 28 dollar, wihoo!) och tv-program. Under tiden har jag dock varit effektiv i form av att städa hela mitt rum samtidigt som jag tvättat. Strax ska jag hämta det sista i tvättstugan, sen ska jag och Jens går och köpa läsk och sen blir det mat och en timmes pluggande till. Sen får det vara nog! Hoppas jag klarar tentan imorgon, det känns som att det är 50/50 just nu. Kanske borde spela poker och vinna en massa pengar istället.


Festivallängtan.

image56


Nu börjar det ju faktiskt närma sig, festivaltiden. Snart vankas det Hultsfredsfestival och sedan blir det banne mig Peace & Love. Roskilde går bort i sommar, och jag gråter nästan vid tanken. För vem skulle inte vilja spendera ett Roskilde med ovan fantastiska vänner? Ida (vet inte riktigt hur det ligger på bilden, jag tror inte att hon har däckat, haha) och Sara, ni kommer få sjukt kul. Vi får spexa loss på Hultsfred tillsammans istället.

Dagen till festivalkänsloära bjuder jag på en bild på mig själv också, från sista natten i somras på Hultsfred, då jag tyckte det var fruktansvärt kul att bli omkullvält på stolen. Observera att jag håller att fast grepp om det sliskiga och billiga vinet fortfarande. Mycket viktiga skills. Och ja, jag har både duschat och tvättat håret sedan dess.

image57

Dagens skratt.



Will Ferrell vs. en tvååring
Jävligt kul sketch med en tvååring som hyresvärd och Will som inte kan betala hyran. Jag kan inte låta bli att undra om ungen kommer ihåg dom där orden och går runt och kallar sina jämnåriga kompisar för bitch och vill dricka öl sen? Jag skrattar, hur som helst.

Fan vad coolt.

image55
FATTARU, Palace

Shit, alltså, fett cool stad man bor i, alltså.

Jag saknar Hultsfred.

Så spännande.

image54

Äntligen har Lost kommit på rätt spår igen. Efter en hel del segande är det återigen spännande, och samtidigt som man får svar på frågor uppkommer nya frågor. Har precis tittat på senaste avsnittet och det var grymt. Fast allra helst vill jag ha svar på alla frågor och ett schysst avslut, den kan inte hålla på så himla länge till.

Marketing communications.

Jag har lärt mig förvånansvärt mycket idag tycker jag. Jämfört med det ingenting jag trodde att jag skulle ha lärt mig. Och detta efter en natt med bara tre timmars sömn, det kanske ska bli min nya grej? Risken är att jag kollapsar redan imorgon om jag provar igen så det ska jag nog inte göra. Men se här, jag kan både the different stages in the marketing research process, advantages and disadvantages of secondary data och nu håller jag på att lära mig [läs: rabbla tills jag kan det] om the sampling process. Huh.

Även om jag klarar tentan på lördag så kommer den inte ha tillfört särskilt mycket i mitt liv. Varken stimulans, kunskap eller motivation. Kanske dom tre grejerna man vill känna av åtminstone ibland när man går på högskola.


Kalmar återigen en krigszon?

Det smattrar så mycket utanför fönstret någonstans att det låter som om kriget kommit till Kalmar igen. Det var ju ett tag sedan sist så det är kanske dags. Har jag varit så sen i min nyhetsuppdatering att jag missat att något land förklarat krig mot Sverige, eller mot Kalmar enbart kanske? Eller så försöker jag bara inbilla mig spännande saker för att slippa plugga. Jo, så är det nog. Tanterna går förbi med sina rullatorer utan att ens titta sig omkring. Visserligen har dom kanske dålig hörsel, men barnen borde i alla fall bli rädda och dom cyklar förbi som vanligt.

Jag undrar dock vad det är som låter egentligen?


Peace & Love går om Hultsfred totale.

Ursäkta, när gick Peace & Love helt om Hultsfred gällande artistutbud? Jag vet att jag listat upp dom innan, men med tanke på Hultsfreds senaste släpp på ca 30 band där tre kändes intressanta släppte Peace & Love nu ytterligare sex mer eller mindre intressanta akter. Eller vad sägs om Peps Persson, Dia Psalma, Plura och Carla från Eldkvarn, Shout out louds, Laakso samt The Concretes.

Nu får Rockparty sätta fart på allvar tycker jag.

Morgonens pepplåt.



Var tvungen att peppa mig lite inför dagens pga av tidigare inläggs orsaker. The Killers When you were young måste ju vara en av årtiondets bästa låtar. Så jävla klockren, och dagens räddning.

Jobba jävla korridorsgrannar.

Vaknade precis och var skitsur. Fast jag är ändå ovanligt pigg idag, men det är antagligen bara adrenalinet. Inatt har jag sovit drygt tre timmar. Det var då senast jag tittade på klockan i alla fall. Först hade jag lite svårt att somna, sen vid två kom såklart grannen hem och hade efterfest. Bara det att denna gången drogs inte volymen upp till max, utan istället lät det som att han hade hela jävla puben med sig hem. Vad är det för fel på karln? Har man efterfest drar man väl in folket man har till sitt rum och har en ljudnivå som inte stör någon. Så där låg jag och vred och vände på mig, sen äntligen när dom hade gått vid fyra låg jag och störde mig på det fågelkvitter som nyss hade hjälpt mig sluta lyssna efter nya efterfestljud.

Nu ska jag dricka kaffe och sedan bege mig till föreläsning (därav den tidiga uppgången för en gång skull, då förstår ni min frustration). Jag lär ju somna efter en timme.

Roligaste på länge.

Frida tipsade om den bästa bloggen, och jag måste hålla med. Ingen annan blogg har fått mig att skratta så jag fått tårar i ögonen. Besök FantasiNyheter och ta del av en värld som också finns, den med mycket humor i och som inte tar allting så jävla seriöst. Tänk om det alltid kunde vara så. Fast riktiga nyheter kanske också kan vara bra ibland.


Kvällens film.

image53


Har precis tittar på Sweet Home Alabama - senaste gången jag såg den (vilket också var första gången jag såg filmen) hade den precis kommit ut och därmed var sista halvtimmen inte med. Så går det när man laddar ner. Det var väl ingen höjdare så jag hade inte direkt tänkt titta på den igen bara för att se slutet. Men så idag kände jag för en sån där romantisk komedi och fick ner den igen. Denna gången råkade jag få tag på en med english for hearing impaired. Ni vet en sådan där man får veta att fåglarna kvittrar, och dörrar smälls igen osv. Ganska komiskt. Jag fick i alla fall lära mig texten till låten med samma namn, det ni! För övrigt, är det bara jag eller dyker Mc Dreamy upp i var och varannan film man ser nuförtiden? Han är dock aldrig lika het som i Grey's Anatomy, vilket är synd men det beror kanske mest på att hans karaktär i serien är så mysig medan han är ganska fånig i de flesta filmer han medverkar i.

Mer plugg, storhandling och Helsingborg.

Idag ska det pluggas. Pepp, pepp. Jag måste verkligen sätta igång tankeverksamheten nu för att kunna klara omtentan på lördag. Den där idiotiska tvåpoängstentan som jag förra gången blev så förbannad på varje gång jag tänkte på den att jag sket i att plugga till slut. Samma sak ska inte hända denna gången tänkte jag.

När jag känner mig nöjd med mitt pluggande för dagen ska jag gå till Maxi och storhandla. Och då menar jag storhandla. För nu är man rik igen. Sedan ska jag gå hem och boka biljetter till Helsingborg till nästa helg. Åh, vad jag längtar.

Hur missade jag det?

Dagens stora mysterium är tydligen inte en pan pizza. Det är hur sjutton jag kunde missa att Hultsfred faktiskt släppte Manic Street Preachers imorse?  Jag läste igenom listan och blev lite grinig eftersom det knappt var något bra förutom tidigare nämnda band. Men Manic Street Preachers (ja, jag var tvungen att skriva ut deras namn ännu en gång)? Shit, det är ju skitcoolt.

Pizzamysterium.

Nu när jag skulle ut och tillaga min kvällsmat, bestående av en Billy's pan pizza, upptäckte jag till min förskräckelse att den var borta. Antingen har jag ätit upp den själv på fyllan, vilket jag tvivlar starkt på - eller så har någon i korridoren snott den. Händelsevis i deras fylla. Jag tror på det senare, för jag var så bombsäker på att jag hade den i mitt frysfack att jag suttit och suktat efter den i någon timme. Men jag vet ju inte om jag kan vara arg, så jag låter det gå för denna gången.

För övrigt har jag inte alls mått bra idag, har varit yr och haft tryckande huvudvärk. Så egentligen var jag värd den där pizzan. Borde kanske göra några mackor istället, det är ju bra att äta om man är yr menar jag.


Födelsedagspresenter och briljanta idéer.

Igår fick jag en tidig födelsedagspresent av Frida, för att jag pratat om att köpa en själv. En jättefin palestinasjal köpt i den stora huvudstaden. Tack, min vän.

Jag var inne i samma nämnda Fridas blogg igår som hon har tillsammans med sin syster. Där stötte jag på en länk till denna sidan, en promotionsida för Miranda Julys bok No one belongs here more than you. Antagligen den mest briljanta idé jag sett på länge.

Senaste Hultsfredssläppet.

Jag tänkte gått upp 8.30 imorse för att se vilka nya band som skulle släppas. Nu är jag nästan glad att jag inte gjorde det. Vaknade vid nio visserligen, men jag befinner mig någonstans mellan friskhet och förkylning och det är förbannat jobbigt att ta sig upp ur sängen då. Men åter till banden. Seriöst, vart är dom stora dragplåstren? Visst - Marit Bergman och Razorlight, det är skoj. Men annars? Laakso är jag nyfiken på och Mixtapes & Cellmates är det riktigt bra okänt band. Jag kanske helt enkelt måste gå igenom den där listan och hitta en massa band som säkert kan vara bra, men jag blev lite besviken måste jag medge. Peace & Love leder med hästlängder angående banden.

Toalettpapper för mina sista slantar.

Idag spenderade jag mina sista slantar på toalettpapper. På onsdag kommer pengar igen och jag har överlevt ännu en månad. Och damn, vad fattig jag har varit. Sjukt trist. Men jag ska inte klaga särskilt mycket - jag har tak över huvudet, mat för dagen och har till och med råd att köpa toapapper innan pengarna är helt slut. Fantastiskt. Dock brukar dessa sista slantarna gå till att köpa öl - så har det åtminstone varit de senaste månaderna. Och om jag ska vara ärlig gjorde dom det denna månaden också, jag har bara haft turen att kunnat låna pengar av snälla människor såsom min syster och Jens. Tack.


Sen föreläsning och pluggplaner.

Sen föreläsning idag, inte förrän tre har vi den. Taskigt, folk brukar gå hem när vi kommer dit. Men men, det är i affärsutvecklingen och det är intressant så kanske kan man gå dit och bli inspirerad och peppad ännu en gång. Senaste föreläsningen resulterade i att jag byggde om min hemsida, så den gjorde mig i alla fall något mer kreativ än vad jag varit den senaste tiden.

Jag borde börja plugga på allvar, eller åtminstone inplanera lite pluggande. På lördag ska jag ta mig fan ta den där tvåpoängstentan i marketing communications. Sen ska vi skriva en affärsplan, ett litet arbete om fyra entreprenörer, göra en intervju med en entreprenör, göra en till uppgift i organisationsbeteende samt skriva tenta i den senare nämna kursen. Och detta ska göras innan den 31 maj. Den 2 juni har jag sedan en annan omtenta, i kalkylering. Men om jag sätter fart på mitt arsle kanske jag kan fixa allt det där och då ha tagit alla högskolepoäng jag kan när terminen är slut. Jag har 68 nu, så om jag satsar på att ha tagit alla 85 kanske jag kan nöja mig om jag bara råkat ta 80 av dom. Det återstår att se, risken är att jag lägger av helt.

Dagens hjälte.

image52

Aaron Pirani.
Denna människa träffade jag och mina vänner på ett hostel i Cairns i Australien (Asulym, som för övrigt var det bästa hostelet jag bott på!). En indier från Kanada som är bland de absolut bästa människorna jag någonsin träffat. Pratade med honom på msn nu i natten och var bara tvungen att tillägna ett inlägg till honom. Vi har försökt planera in när vi kan träffas nästa gång, men det verkar ju aldrig gå. Så inatt bestämde vi istället att innan vi fyllt trettio ska vi spendera ett halvår på en skön sandstrand och lära ut engelska. Det tycker jag låter som en bra plan. Och om någon skulle ha något att invända mot det, så säger jag bara BLAME CANADA!

Jag är kändis!

Så har det hänt igen. Mingelfotografen som ljög och sa att hon inte fotade för KalmarCity (eller sa hon kanske att hon gjorde det?) tog två bilder på Kåren igår. Jag brukar tycka om att vara med på foton, men dom där måste ha nån slags fullins i sina kameror. Jag bjuder på den dock, jag ska ändå flytta ifrån Kalmar snart.


image50


image51

Jaktresultat och snatteribekännelser.

Det blev en mycket lyckad jakt. Jag fick inte bara tag på chips och cola utan jag och Jens besökte även McDonalds. Det brukar visserligen inte vara lika gott som det en gång var, men idag funkade det fint. Nu är jag hemma igen och tänker inte röra mig många meter under kvällen - det blir antagligen till att se de sista avsnitten av Jericho och sen kanske en film.

Det uppkommer ganska intressanta samtalsämnen när man har sådana där ointelligena bakissamtal. Vi började snacka barndomsminnen och då erkände jag att jag snattat en gång i mitt liv. Första och sista och det kommer med all säkerhet aldrig hända igen. Jag var drygt 10 år och handlade godis i närbutiken då jag startade min kriminella bana. Ett femtioöres tuggummi åkte ner i fickan och sen gick jag hem och hade världens sämsta samvete. Jag tror till och med att jag slängde det till slut, eller i alla fall hade tankar om att gå tillbaka och lämna igen det. Jag gör mig nog inte riktigt som kriminell tror jag.

Seg söndag med japansk underhållning.

En söndag som så många andra, kom upp ur sängen först vid tre. Har nu suttit och försökt vakna och en dokumentär på kanal 2 hjälpte mig verkligen med det. Två svenska låtskrivare som åker till Japan för att jobba lite med låtskrivare där och träffa banden som sjunger deras låtar och så vidare. Jäkligt intressant att se den japanska pojkabandskulturen. Om ni trodde att en fjortonårig flicka som har rummet täckt med affischer så är det en bråkdel av vad dom sysslar med där. Det är helt sjukt stort. Så stort att jag nästan blev sugen på att sälja min själ och åka dit och jobba. Varför inte, liksom? Det verkar vara ett så himla häftigt land också och med en befolkning som är så otroligt artiga och trevliga. Och bevisligen helt jävla galna.

Nu ska jag gå på chipsjakt. Eller kanske laga lite mat först. Ja, så får det nog bli.

En fredagskväll i sedvanligt tecken.

Efter tacobuffé, en massa godis och en massa cola är min mage ganska fylld. Jobbigt. Men det är fredag, och sitter man hemma en fredag får man svulla. Det har jag gjort i min ensamhet tillsammans med en massa avsnitt av Jericho som min kusin tipsade om i sin blogg. Jag kan inte bestämma mig om den är bra eller inte, men den är så pass spännande att jag sett nästan alla av de avsnitt som hittills sänts i USA. Jo, vid närmare eftertanke är den antagligen väldigt bra, sen är Skeet Ulrich lite het när han omvandlas från den badboy han var till lite av en hjälte också.

När jag tänker efter har denna fredagskvällen spenderats på samma sätt som tidigare fredagar då det inte druckits öl. Inte konstigt att man är uttråkad.

Jag hjärtar Musikbyrån.



Åh! Jag tittade på Musikbyrån tidigare ikväll och nu satte jag mig och YouTubade lite och kom över det här gamla klippet med The Cardigans som jag tycker är så himla fint. Inslaget visades även i Musikbyråns 10-årsjubileum som sändes i höstas, då jag satt och näst intill fånlog i dom timmarna programmet höll på. Antagligen bland det bästa som någonsin sänts i Sveriges Television. Och jag måste säga att Musikbyrån känns som frisk luft bland alla skitprogram som våra kanaler envisas med att sända.

Att bo i en fåtölj.

Jag har kommit på hur jävla briljant det är att bo i ett litet rum och spendera mestadelen av sin tid i en fåtölj placerad mitt i rummet. Först tyckte jag att den var väldigt otymplig då jag inte satt i den eftersom den är ivägen så fort man ska gå någonstans i rummet. Men vad är det man ska föra med sina fiender? Jo, bli deras bästa vän. Så numera är fåtöljen och jag bästa vänner och där jag sitter i den når jag både lampknappen, tv-kontrollen, min gitarr, stereon och andra saker jag använder mig av. Helt sanslöst perfekt. Särskilt när man är övermätt av tacobuffé och inte riktigt vill resa sig.

Jag tror jag börjar bli slacker på riktigt.

Tentaplugg och tacobuffé.

Nu har jag suttit i två timmar och försökt göra en sammanfattning på diverse grejer inom marketing communications. Allt för att jag ska klara den där tvåpoängstentan nästa lördag. Min andra omtenta ever. Jag måste klara den, men det känns så jävla ovärt att sitta och skriva och sammanfatta en massa grejer som vi redan tentat av. Värdelöst. Tur att jag har tacobuffé på KM att se fram emot ikväll.


Obekvämt korridorssnack.

Jag är totalkass på att småprata med folk jag inte känner. Det beror antagligen mest på att jag tycker det är totalt ovärt att prata om väder och skola och diverse med sådana man inte pratar om annat med. I övrigt tycker jag att jag är rätt social, har inte särskilt svårt för att träffa nya människor osv. Men i min korrridor råder en stämning som inte är den lättaste att bryta sig in i, därför har jag inte orkat bry mig om att lära känna människorna här. Och därför blir småpratet sådär obekvämt och jobbigt. Som nyss när jag skulle laga lunch i köket och en av killarna kom dit. Han frågar om jag ska äta lunch. Ja, jo säger jag. Och sen, eftersom jag inte klarar av sånt där småsnack, börjar jag hejdlöst lägga fram hur dålig jag är och hur sent jag stiger upp och vilken dålig självdiciplin jag har för tillfället osv. Tänk vad lite falukorv kan göra. Skönt att jag bara ska bo här i lite mer än en månad till.


Oönskad dygnsrytm.

Jag har lyckats vända totalt på dygnet, inte alls bra när man ska ta tag i studier på egen hand och inte har särskilt många föreläsningar. Min självdisciplin är som bortblåst. Natten till igår då jag för en gång skull dragit ned mina persienner för att slippa vakna med solen i ögonen resulterade i att jag vaknade halv tre på eftermiddagen. Så sent har jag nog aldrig vaknat då jag lagt mig i nyktert tillstånd. Visserligen var det regnigt och mörkt ute, men ändå. Därmed kunde jag inte somna förrän tre inatt, men nu gick jag upp vid tolv så förhoppningsvis kan jag återställa dygnsrytmen någorlunda ganska direkt.


Jag är en datanörd.

Så, nu var det sagt - jag är antagligen mer nördig än vad folk tror. Idag har jag inte spenderat särskilt mycket av min tid med att plugga, utan istället med att bygga om min gamla hemsida som legat gömd på det gigantiska ställe vi kallar Internet. Det var så himla kul att leka så jag har byggt klart skalet och lite annat. Nu ska jag fylla på med bilder och annat. Det kommer antagligen bara vara kul för min del, jag har under eftermiddagen och kvällen frågat mig ett antal gånger varför jag ens har en hemsida och gör om den. Den enda anledningen jag kunnat komma på är att det är roligare än att plugga, och dessutom tycker jag att det är kul att vara lite kreativ och skapa grejer. Så, för er som är ett uns intresserade ligger hemsidan just nu här.


Vem läser min blogg egentligen?

Besökarantalet i min blogg för idag är 101 personer so far. Inte illa pinkat. Frågan är vad som är så intressant? Förrresten är det kanske inte något man ska säga högt, jag har hört att vissa har tusentals besökare. Fast när jag tänker efter skriver dom ofta inte så roliga saker heller. Vi är konstiga, vi människor.


Dagens roligaste.



Dagens pepplåt - Lollipop med Mika. Jag tänkte hitta videon till den men den är antagligen obefintlig. Istället snubblade jag över de här fyra sköna grabbarna. Det får en ju nästan att vilja producera egna små videos i YouTube syfte. Jag skrattar i alla fall.

Ingvar Kamprad tycker inte om mig.

Idag var dagen då jag för första gången blev nekad ett jobb. IKEA vill inte ha mig, Ingvar hatar mig. Eller så beror det på att de behövde tio stycken till sin restaurang i sommar och kockutbildning var ett plus samt att jag bor i en studentstad numera. Jag hade visserligen ändå tackat nej redan om de bett mig komma på intervju. Jag har tidigare sökt fyra jobb och fått dom allihopa. Därmed är detta inget större nedslag för min del, men kanske ändå en liten erfarenhet att bära med sig. Och även små erfarenheter är bra erfarenheter.

Annorlunda beroende.

Jag tror jag är beroende av tvättmedel. Eller ja, tvättmedelslukt skulle jag vilja säga, jag har inte gått så långt attjag sniffat det än. När jag skulle vika min tvätt för en stund sedan kunde jag inte låta bli att lukta på varenda plagg jag tog upp. Samma sak är det när jag är ute och går förbi hus där man känner lukten från en tvättstuga. Då brukar jag stanna till och sniffa lite. Konstigt beteende kanske, man alla har vi våra skavanker. Min luktar åtminstone gott.

Nya Helsingborg.

image49


Såhär har dom tänkt bygga vidare på Helsingborgs innerstad. Just nu ser det bara ut som Legoklossar som satts ut lite här och var. Men det skulle ju kunna bli bra. Planen är att sammanföra norr och söder, stadsdelar som har en märkbar skillnad idag - men risken är att det nya området blir toklyxigt och infiltrerar på hur söder ser ut idag. Jag hoppas att dom inte förstör min stad med detta nya gigantiska bygge. För när jag tittar på denna bilden inser jag hur mycket jag älskar mitt Helsingborg. Snart kommer jag och då blir det uteserveringen på Hamnpaviljongen och sen Tivoli. Jag saknar.

Drömtydning, någon?

Jag brukar aldrig komma ihåg min drömmar. Nu har jag drömt två vitt skilda saker två nätter i rad och jag kommer ihåg båda drömmarna ganska väl. Konstigt. Natten till igår drömde jag att jag var i ett rum och hade vunnit någon tävling och Bob Dylan var där. Han var väldigt trevlig och när han skulle signera min bok skrev han lite spexigt så autografen gick över kanten. Sen skrev han något fint också, men vad kommer jag inte ihåg. Sen förbyttes miljön och vi var utomhus och då kom Sofie och kramade mig. Efter det pratade jag med hans svenska skivbolagsrepresentant och körde hem mig och då sa jag att jag också ville jobba på skivbolag. I ögonvrån såg jag då hur han började rota efter något i bilen. Till slut fick jag en prototyp (!) av hans visitkort i form av ett konstgjort äpple med kortet på något sätt insprängt i det. Med äpplet i handen steg jag ur bilen och drömmen var slut.

Inatt drömde jag att jag var på konsert med The Sounds i Hultsfred. Fast det var inte alls som när jag var där på riktigt och det var verkligen inte Metropol jag befann mig på. Allting var ganska mörkt, jag kommer inte ihåg så noga. Efter konserten satt jag och fifflade med något och märkte att det låg nåt på ett bord en bit bort. Så jag gick dit och tog några affischer från andra konserter samt affischer och pins för årets Hultsfredsfestival. Jättekonstigt. Sen gick jag ut någonstans och där stod bandet och ja, sen tror jag den drömmen tog slut också.

Visserligen håller jag nu på att läsa Bob Dylans memoarer och jag var på The Sounds konsert i Hultsfred för två veckor sedan. Men ändå? Det här med drömtydning blev plötsligt väldigt intressant. Sen kan jag ju bara konstatera att jag är ordentligt musikskadad.

Kärlek.



The moment.

(han är en riktig skojare den där Pete)

Ny skolmassaker.

Så har det hänt ännu en gång - runt 30 döda på en skola i Virginia. Det är så fruktansvärt tragiskt. Jag kommer ihåg hur starkt jag reagerade då dödsskjutningarna på Columbine High School ägde rum. Och det var åtta år sedan. Sen dess har mycket annan skit hänt, men inget med lika många döda som idag. Jag blir så ledsen och frustrerad, och jag tror inte heller att det kommer dröja länge innan det sker i en svensk skola. Vart fan är denna världen på väg? Man skäms ju över att vara människa.


What to do, what to do.

Det är svårt det här med att planera sommaren. Jag vet att jag ska till Frankrike och jobba hos mina föräldrar i en månad ungefär. Och jag vet att jag måste vara hemma för att packa ihop och flytta lådor till Helsingborg någon vecka innan kursstart i USA, dvs. runt den 20 augusti. Då återstår det att välja vilka festivaler jag ska åka på och hur lång tid jag ska spendera i Kalmar, Hultsfred respektive Helsingborg. Hultsfred blir det antagligen bara dagarna runt festivalen, vet inte när jag ska jobba där heller men det blir antagligen under festivaldagarna. Så då var det klart. Då återstår frågan om jag ska åka till Peace & Love eller Roskilde?. Valen står mellan följande:

Roskilde
Red Hot Chili Peppers
Mika
Arctic Monkeys
The Who
The Killers
Beastie Boys
Björk
Basement Jaxx
Mando Diao

Peace & Love
Babyshambles
Sahara Hotnights
Iggy & The Stooges
Miss Li
Nationalteatern
Tomas Andersson Wij
Weeping Willows
Billie the Vision and the Dancers
Bo Kaspers Orkester
Anna Ternheim
Damien Rice
Elin Sigvardsson
Alice Cooper
Kjell Höglund
Maia Hirasawa
Mando Diao
Melody Club
Salem Al Fakir
The Ark
The Sounds
Tingsek

- med Peace & Love i klar ledning med Babyshambles i spetsen so far. Vi får väl se vilka fler som släpps till Roskilde. Damn, vad svårt det ska vara.

The Libertines återförening.


Den 12 april har gått till historien. Inte bara för mig som en av de värsta bakisdagarna ever, utan även den otroliga händelse som tog plats i London på kvällen. Pete Doherty och Carl Barat återförenades på scen efter tre långa år. Förra veckan satt jag och försökte komma på bra sätt att få ihop pengar för att kunna åka till London och gå på någon av Pete Dohertys sologig på Hackney Empire. Inte fan visste jag att jag skulle gått och rånat en bank för att få ihop det och faktiskt åka. Jag ryser bara jag tänker på det. Dom spelade tretton Libertineslåtar ihop och hoppet om en återförening byggs upp i min lilla värld. Helt sanslöst, det är näst intill glädjetårar.


Sommarmys.

Ja, igår var det verkligen sommarvärme, 19 grader hörde jag. Vi tog oss ned till slottet ett helt gäng och grillade och drack öl och spelade fotboll. Eller ja, fotbollspelandet bestod mest i något slags mandomsprov efter att Jens sa hur lätt det skulle vara att kicka över bollen till slätten på andra sidan vattnet. Den hamnade i vattnet för alla utom Robban - starkt jobbat. Jag och några till satt kvar lite längre och njöt av den sista solen, sen gick jag hem och förfestade hos Jens innan vi alla gick till puben. En helmysig kväll. Sommaren är på god väg, det känns bra.

Idag har vi vart produktiva och gått och lämnat in våra gula lappar för höstens val på Högskolecentrum. Sedan tog vi en pizza och nu ska jag spendera eftermiddagen och kvällen med att titta på film äta chips och dricka cola. Underbara bakissöndagar.

Fredagen den 13:e.

Denna fredagen den 13:e går till historien som en av de tråkigaste dagarna ever. Efter att ha spenderat några timmar utan att plugga på biblioteket tillsammans med Calle och Sara begav jag mig till Maxi med Jens. Väl hemma har jag spenderat kvällen med att titta på först Children of Men och sedan Såsom i himmelen. Väldigt bra filmer, visserligen, men väl så tråkig fredagaskväll. Jag tänkte avsluta denna tråkiga dag med en tråkig lista jag snodde från min syster.


PERSONLIGT
01. vad heter du? Kristin heter jag, vad heter du?
02. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Fan, redan fråga två kändes fruktansvärt ovärd.
03. vilka andra namn hade dina föräldrar tänkt ge dig? Jag vet inte, jag låg i magen när det diskuterades.
04. vilket stjärntecken är du? En sån där tvilling är jag.
05. vilken årgång är du? Nittonhundraåttiotvå, den bästa som finns.
06. vart bor du? Just nu bor jag i ett ganska tråkigt och dekadent Kalmar.
07. bott utomlands? Ja, två gånger - båda i London.
08. flyttat antal gånger? Oj... låt se, Rydebäck - Tågagatan - Farmgränden - Olympiavägen - Drottninggatan - London - Drottninggatan - London - Södra Stenbocksgatan - Hultsfred - Kalmar... 10 gånger om man räknar med de båda halvåren i London, och det tycker jag :)
09. vart skulle du vilja bo? Stockholm så småningom, ska bara en vända till New York först...
10. vilken skolklass? Som jag går i nu? Andra året på Music Managementprogrammet.
11. vad vill du bli när du blir äldre? Jag vill bli sådär klyschigt lycklig, tack.

UTSEENDE
01. hur lång är du?  182 cm
02. hur mycket väger du? Det ska väl du ta och skita i ditt jävla frågeformulär!
03. hårfärg och frisyr? Jag har bruna dreads. Fast en är blond, från när Sofie skulle färga håret och jag hade tråkigt.
04. ögonfärg? Gröna... ibland i alla fall.
05. mest nöjd med? Min högra tumnagel är ganska snygg, faktiskt.
06. minst nöjd med? Den där blonda dreadsen som jag nämnde innan. Suck.
07. skostorlek? 7 i Converse, det är allt jag vet och allt jag säger.
08. glasögon? Nej, jag har perfekt syn, jag brukar flasha till det ibland och berätta vad som står på bussen på jättelångt avstånd. Har även en talang i att läsa på skyltar innan folk ens uppfattat att det är en skylt.
09. har du några piercingar/tatueringar? Ja, för fan.

FAVORITER
01. filmer? Det här måste ju vara den sämsta frågan ever. Jag gillar när filmer griper tag i mig och när dom gör det finner ni mig oftast gråtandes som ett litet barn, fast sen är jag väldigt känslig som person också. Men det finns ju jävligt bra filmer som inte får mig att gråta, också. Jag är en sucker för film, helt enkelt.
02. låtar? Också en jävligt korkad fråga. Favoritlåtar? Topp fem skulle väl kunna se ut ungefär såhär: Life on mars?/David Bowie, Hurricane/Bob Dylan, Here comes the sun/The Beatles, Round here/Counting Crows, Like a Hurricane/Neil Young.... och några med Winnerbäck, och några med Libertines och Babyshambles och ja... it goes on forever.
03. årstider? Jag gillar alla årstider - hösten bjuder på regn och mys (jag gillar regn), vintern bjuder på snö och jag älskar snö och skidåkning, våren bjuder på återkommande värme och sol och allt blir ljust och fint och bra igen och sommaren är underbar.
04. mat/dryck? Svårt att säga favoriter när man älskar mat som jag - jag måste vara lite pretto och säga sushi bara för att det är så satans gott, sen tackar jag inte nej till någon fin filé med potatisgratäng och bearnaisesås. Eller vilken sås som helst, när jag var liten åt jag upp nästan all sås som gjordes. Får man säga mamma och pappas mat? Ja, det får man, vad bra. Och dryck - cola light. Och öl. Och något fint vin. Och mjölk.
05. djur? Ja, det var ju då det här med kaniner... fast en hund hade inte varit fel, tror jag.
06. färg? Blå har alltid varit min favorit - himmel och hav.
07. parfym? Vem behöver det? Jag luktar gott av mig själv, så det så.
09. ämne i skolan? Musik.
10. sysselsättning? Umgås med människor jag tycker om.

KLÄDER
01. vad använder du just nu för jacka? Vilken konstig fråga.
02. vad använder du just nu för skor? Också en konstig fråga men om någon undrar vad för skor jag använder just nu så är det antagligen mestadels mina helsvarta Converse.
03. favoritfärg på kläder? Svart och vitt. En liten färgklick i tillvaron är dock rolig då och då.
04. favoritmaterial på kläder? Nu börjar jag tröttna på det här. Men jeans? Om det räknas...
05. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? På mig? Precis de mysbyxorna jag har på mig just nu.
06. favoritaffärer? Måste man ha någon sån? H&M funkar alltid...
07. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Ursäkta? Tro att jag har råd med det, studentlivet är fattigare än vad jag trodde innan jag gav mig in i det.
08. favoritmärke? Får väl säga Cheap Monday då.
09. vad har du för tröjstorlek? Det beror väl på vilken tröja det är, eller?

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? Det beror väl på vad man jämför med? Är det nu jag ska sluta svara på dom här frågorna?
2. vilken färg på tapeterna? Dom är ganska gula.
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Svart, nån ful träfärg och lite vitt och lite blandat.
4. vad vill du ändra där inne? Ganska mycket, men det är ett ruttet studentrum så jag har inte så många val.
5. vad har du där inne av följande:
a) tv? Ja! Men säg inget till Radiotjänst för jag har ljugit för dom.
b) video/dvd? Ja, både.
c) dator? Ja, två stycken.
d) stereo? Ja, oh ja.
e) telefon? Min mobil brukar befinna sig i mitt rum, ja.
6. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Jag ser Esplanaden med dess järnväg vars bommar åker ned stup i kvarten och plingar varje gång. Trevlig ljud.
7. vad gör du oftast i ditt rum? Allt man brukar göra när man befinner sig i sitt hem, förutom att laga mat.
8. favoritpryl i rummet? Svårt val. Min säng?
Äh. Gonatt.

Sommar och sol.



Kan det blir mer sommarkänsla än såhär? Det kanske beror mest på att det är både Hultsfred- och Roskildefestival 2005 för mig. Den gick på repeat. Favoriterna är dom som står bakom staketet - fan vilka sköna grabbar!

Äventyr och plugg.

Igår sov jag hela dagen, ungefär. Förutom på kvällen när jag gick till Frasses och käkade med Martin. Det var trevligt. Sen gick jag hem och tittade på New York Waiting innan jag gick och lade mig igen. Så går det när man är ute på äventyr i Kalmarnatten.

Nu sitter jag på biblioteket och försöker göra en sammanfattning av vår fina bok i organisationsbeteende. Inte alls så intressant. Jag vill bli klar och börja jobba på riktigt, komma ut och börja leva och inte spendera mer tid i klassrum och med inkometenta lärare. Eller framförallt göra klart den här terminen och åka till USA. Nu längtar jag som sjutton. Det finns nämligen inte så mycket annat i tillvaron just nu att längta till, förutom det. Eller ja, sommaren visserligen - hoppas den kommer på riktigt snart. Förresten så ser vårt bibliotek ut som en rymdfarkost. Det är lite coolt. Jag skapade just precis även ett riktigt spacigt sound på min datorr så att Calle och Sara tittade upp från sina böcker. Man måste ju förnöja sin omgivning på något sätt.

Äcklig reklam.

Seriöst, får man ha en sådan reklam som den för "Hjälp!" på DVD? Jag vet att det är skådespeleri och jag vet att det kanske kan ses som roligt i samband med resten av sketchen, men inte fan vill jag gå i tron om att Sissela Kyle stoppar upp en tandborste i sitt kön? Jag tycker att det hela är väldigt äckligt, faktiskt. Och då är jag en människa som inte blir äcklad särskilt lätt. Hoppas dom inte säljer en enda DVD - jag håller fast på att dom som är med är roliga var för sig, men tillsammans (även fast de inte spelar sketcherna tillsammans) blir bara skit.

Dagens låt.



Lätt kvällens låt - jag sitter och försöker skriva klart arbetet som ska redovisas imorgon och slösurfar lite när jag ser en bild på Peter André och hans fru Jordan. Kunde inte annat än leta upp denna gamla dängan. Herregud, vad längesen det var. Jag är glad att jag inte ens då tyckte varken han var snygg eller låten bra. Isåfall hade jag nog hoppat ut genom fönstret. Det blev dagens första riktiga leende på läpparna istället. Titta och njut (?), mina vänner.

Tråkigt, tråkigare, tråkigast.

Fruktansvärd dekadens i Kalmar för tillfället. Eller så gäller det bara mitt rum. Jag tror nästan det. Men [nästan] ingen har ju vart här i helgen och idag och imorgon ska det redovisas så folk är upptagna. Det är ju jag också i och för sig. Har suttit och skrivit nästan två sidors motbild, och nu inväntar jag resten av min grupp så att vi kan göra klart det. Ska vara i skolan åtta imorgon och redovisa, vilket betyder att jag måste gå upp vid sju. Det kändes jävligt ångestladdat innan när jag tänkte på det - men sen kom jag på att det antagligen blir det tidigaste jag måste gå upp denna terminen, så jag kan inte klaga så värst mycket och det kan vara skönt att faktiskt gå upp på morgonen för en gång skull.

Nu ska jag till International office och lämna in mitt personliga brev och några andra underskrivna papper. Sedan är det bara att invänta universitetets acceptance letter och efter det bär det av till Stockholm för att införskaffa visum. Wahey!

Måndag måndag.

Måndagar må vara den tråkigaste dagen i veckan, därför brukar jag försöka vara lite extra produktivt dessa dagar. Gick upp tio och började faktiskt plugga direkt, har suttit och skrivit på ett arbete som ska redovisas på onsdag sedan dess och har även hunnit med att deklarera. Inte illa. Synd bara att jag inte fattar ett smack var vi egentligen ska skriva, sällan jag känt mig så dum i huvudet. Fast jag har skrivit nästan en sida så helt dum kan jag inte vara. Eller jo, kanske ändå.


Påskafton och rebell-Martin.

Det blev en mysig påskafton igår trots allt. Vid fyra gick jag, Robert, Regina, Richard och Jens ut i solen och ner till sjön bakom Fredriksskans IP där vi sedan grillade och åt pastasallad. Åh, så gott. Vi drack ett par öl, skrattade åt fåglarna och lekte med pinnarna. Precis som det ska vara. Sen följde jag med grabbsen hem och kollade på fotboll ett tag, men jag tröttnade och gick hem till mig och tittade på UNICEF-galan och åt godis. Inte fel det heller, Persbrandt var ju  med. Dessutom gillar jag dom där galorna och gårdagens var nog en av de bättre. Martin Timell brukar vara ganska lame, men jag fick lite respekt för honom när han sa "jävla rövhål". Vet inte varför, det kändes lite rebelliskt.

Påskens historia.

Igår under tågresan pratade vi lite om påsken och vad som egentligen hände på de olika dagarna. Givetvis tog jag min kära Wikipedia till handa och luskade ut följande:

Skärtorsdagen firar kristenheten för att Jesus instiftade nattvarden.

Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata.

Påskdagen firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse.

Det enda som förvånade mig var varför vi firar skärtorsdagen - det kom jag inte alls ihåg. Däremot hade jag bättre koll på långfredagen och påskdagen. Min stora undran är nog isåfall varför vi firar påskafton nästan hårdast med mat och gömma påskägg osv.? Var det för att vi var i tron om att Jesus faktiskt var död? Det känns ju lite taskigt.

Jag kommer inte fira påsken alls i år. Det känns lite trist, med tanke på att vi brukar fira påsken på vårt egna lilla sätt i min familj. Min syster är mycket yngre än både mig och min bror så i alla år har vi fått fortsätta leta ägg på morgonen. Och sen när hon blev äldre så fortsatte den traditionen. Mamma tyckte att jag skulle be en kompis att gömma ett ägg i år, men det kändes lite overkill. Nåväl - glad påsk på er alla!

The Sounds.

The Sounds är ju helt jävla briljanta. Jag åkte till Hultsfred igår med inga förväntningar alls, tyckte mest att det skulle bli kul att gå på konsert igen. Vi åt tacos och drack några öl hos Regina innan vi begav oss till Metropol där vi möttes av en lååång kö som bestod till ungefär 90% av fulla femtonåringar. Väl inne tog vi oss till puben där jag intog en välsmakande Corona.

Vi gick längst upp i konserthallen för att slippa trängas med alla små barn och få fin fotoutsikt. Antagligen lika bäst, med tanke på hur konserten skulle arta sig. Jag brukar trivas därframme i den svettiga massan och har alltid sagt att jag inte uppskattar en konsert lika mycket på avstånd. Men tji fick jag. Eller så kan man bara konstatera att The Sounds är ett av Sveriges bästa liveband. Och jo, så är det nog. Jag kunde inte stå still däruppe på min stol och Maja är helcool och antagligen den hetaste jävla rockbruden ever. Hon porrar sig som få och under en av de sista låtarna gick hon lös med Felix gitarr så mycket att jag nästan blev generad, vilket jag väldigt sällan blir. Dessutom gjorde hon den grymmaste och smidigaste stagediven jag nånsin sett under gårdagens konsert. Fan, man blir ju rörd och stolt som helsingborgare i hjärtat. Man borde ta mig fan haffat Jesper redan i gymnasiet, han var ganska het redan då. Men föga visste jag att han skulle gå och bli rockstar. [damn, jag är ju groupie på riktigt]

Ikväll spelar The Sounds på Palace här i Kalmar. Hade lätt gått och sett dom igen om jag haft råd, men jag fick nöja mig med att höra lite soundcheck när jag gick och köpte chips innan. Najs, alltså.

Bjuder på två videos jag filmade då jag återupptäckte denna funktion i min kamera igår:

 
Mine for life


Night after night

Premiär.

Jag brukar skriva en hel del i min ensamhet, men sällan låta någon läsa det. Men som en klok man sa en gång - det finns ju ingen större mening med att hålla saker för sig själv. Så here goes...


My five senses

The man sitting by the bar with a smirky smile on his face
The prostitute girl who cried and begged for me to bring her sister there
The guys who kept diary of all the girls they had payed to fuck
I remember their faces.

The little boy who will grow up and be the most beautiful man alive
The little girl who cried in her crib and smiled in my arms
The unborn baby whom I felt through my mothers stomach
I remember their touch.

The man on stage who looked at me and sang the most beautiful lyric ever
The band in the spotlight who fell apart because of drugs
The audience who went wild when they heard their favourite song
I remember the sound.

The porridge that tasted great because of the company of my best friend
The fillet that tasted like shit because everybody was fighting
The new food I had never had that made my taste buds go crazy
I remember the flavour.

The smell of my shirt when having danced with the boy I loved
The smell of spring when all the snow was gone and we could feel the sun
The smell of my mom when she holds med tight
I remember the scent.


Kvällens film.

image47
                                                                         [Kin viskar: "pick none of them..."]

Jag är en sån där som tittar på otroligt mycket film. Oftast har jag en film liggandes som jag vill se, men så kommer de där gångerna jag vill se en film men har ingen aning om vad. Ikväll var en sådan gång. Jag hade några liggandes och valde till slut Shopgirl för att få någon slags romantik i min kärlekskranka värld. Och visst handlade den väl om kärlek. Men seriöst - Steve Martin, har han någonsin varit särskilt het? Svar: nej. Jag har alltid tyckt om honom som komiker, men nu kändes det som att killen (gubben?) gjort en screenplay av sin novell och satt sig själv som huvudrollsinnehavare bara för att få tafsa på den unga tjejen som skulle komma att bli hans motspelare. Offer: Claire Danes. Dels för honom, och dels för en ostabil snubbe som är mer pinsam i slutet av filmen då han ska ha "rättat till sig" än i början av filmen då han är en äkta slacker.

Med andra skådespelare kanske denna filmen hade blivit gemytlig att titta på. Den sög inte, men obehag infann sig då och då. Nu ska jag läsa en bok istället, jag har hört att intellektet stimuleras mycket bättre då.

Kursval gjorda.

Så har man äntligen kommit ännu en liten bit i planerandet av terminen jag ska spendera på State University of New York in Oneonta - kursvalen är gjorda. Jag och Robban var på möte i förmiddags hos ännu en skrämmande BBS-människa. Blev dock väldigt nöjd med kurserna och jag tror att det kommer bli riktigt bra det här (för väldigt intresserade har jag skrivit med hela beskrivningen såsom det står i katalogen):
 

  • History of Rock Music - A survey and analysis of rock musik from the pre-50's to the present. Artists studies include Bill Haley, Elvis Presley, Chuck Berry, the Beatles, the Rolling Stones, Stevie Wonder, Elton John, and others. Also covers sub-styles of rock music including rockabilly, soul, acid rock, southern rock, country-western, hard rock, and new wave. 
     
  • Record Labels in Pop Culture - A survey course exploring several record labels started in the 20th century and the impact they had on the music industry, popular culture and society. The course will cover the histories of these record labels, their founders, important artists and releases, executives and record producers. Some of the topics include labels such as Gennett, Sun, DefJam, Elektra, Interscope, Motown, Blue Note and Chess. In addition the course will survey the current record label climate and structure and how to release your own recordings and start an independent.
     
  • Music and the Marketplace - A survey of the modern music industry, with particular emphasis on the recording and publishing business. Subjects studied include artist management and promotion, copyright law, artist and songwriter agreements, not-for-profitartsmanagement, and the music business in radio, TV, and films. Lecture/discussion format, with frequent guest lecturers including music business lawyers, managers, and executives.
     
  • Audio Arts Production - An introduction to audio engineering techniques including the basic principles of acoustics, psycho-acoustics, multi-track recording, mixing and post-production of creative work. Computer based and analog recording equipment is used to demonstrate modern recording theory and practice.

När jag kommer hem så kommer jag vara ett snille. Bara så att ni är beredda, liksom.


Det är kul att säga bajs.



Idag har det legat en konstig doft av avföring över Kalmar. Det är precis som att all hundskit som låg under snön har kommit fram på riktigt och så som solen har gassat idag är det kanske inte så konstigt att det luktar - bara det att snön försvann för flera veckor sedan. Väldigt mystiskt. Vet inte riktigt om videon har så mycket att tillföra just det konstaterandet, men den är fruktansvärt rolig.

Bästa konsertminnet.

image46


Mitt bästa konsertminne är och kommer antagligen alltid vara när jag såg Paul McCartney i Köpenhamn den 2 maj 2003. Det var jag och pappa och det var 40 år sedan han hade sett The Beatles i Stockholm. Kvällen var magisk, och mitt bästa konsertögonblick hittills kom under Let it be då jag blickade bakåt från där vi stod nästan längst fram. Det var bland det vackraste jag sett. Säkert hälften av de 65 000 människorna i ett mörklagt Parken hade tänt ljus och tändare och synen gjorde mig uppfylld av en så mäktig känsla att jag fortfarande kan bli tårögd när jag tänker på det. Men sen är jag en sucker för magiska konserter också...

The Pirate Bay högerextremister?



Ett klipp från TV8s nya talkshow med Bert. Mycket intressant...
(hela programmet finns här)

Skattebesked.

Fick precis som de flesta andra mitt skattebesked idag. Det här med deklaration klingar fortfarande dåligt i mina öron sen man sett diverse filmer där de sitter med högvis av papper och deklarerar samt har en mamma som jag aldrig tror har deklarerat själv i hela sitt liv. Men det är ju inte så himla svårt, man får papprena, tittar på summan man får tillbaka och fyller i sin underskriftskod på internet och sen är det klart. Tretusen papp i fickan lagom till midsommar - det är Roskildebiljetten betald det. Gütt.


Sömnlös med stora tankar.

Det är nu man borde sova va? Klockan är halv tre och jag är så pigg att jag skulle kunna invänta gryningen. Det ska dock pluggas imorgon så jag måste nog försöka sova snart i alla fall. Lugnt och tyst i huset inatt åtminstone - det är kanske nu man ska hämnas och sätta på djävulskt hög musik? Men nej, dels vill jag inte skada min hörsel och dels vill jag inte väcka dom snälla grannarna.

Konstigt egentligen, hur jag trivs bäst på natten. Jag vet inte varför, men det tillför ett sådant lugn inom mig. När jag är hemma en hel dag utan att göra något särskilt kan jag känna mig som ensammast i världen. Men bara på ljusa dagen. Nattetid kommer inspirationen, tankarna om de stora frågorna i världen och ibland även en del svar. När det känns bra då jag går och lägger mig brukar dagen efter bli ganska gemytlig. Om det känns skit när jag lägger mig, ja då blir det oftast den jävligt kass dag. Det är konstigt hur man fungerar, helt enkelt.

Idag beställde jag två nya Make Poverty History armband. Som student med inte så mycket pengar för tillfället känns det bra att kunna ge något i alla fall. För hur fattig jag än känner mig går det inte ens för den mest giriga att göra en [patetisk] jämförelse med de som faktiskt är fattiga. Och de där banden har tidigare väckt uppmärksamhet, så jag hoppas att även de nya kan tjäna sitt syfte och få fler människor att öppna ögonen och göra samma sak. Det behövs så lite, tänk på det.

Filmkväll.

Det som jag och Sara planerade skulle bli filmkväll och mys med hela gänget blev en tarvlig uppslupning på fyra pers hemma hos Jens. Men det blev bra ändå. Martin köpte med sig pizza och vi hade fixat chipsen och Sara fick sin folköl. Sen tittade vi på Point Break med en het Keanu Reeves och en övervintrad Patrick Swayze, och sedan halva How to loose a guy in 10 days. Den senare inhandlade jag för 10 riksdaler i Vietnam utan att veta vad det var och sedan blev vi utsatta för filmen på alla backpackerhak vi bodde eller åt på. Den var rolig den första gången, om ens det. Sara gick hem och likaså jag, så jag lämnade pojkarna i sin ensamhet och känner jag dom rätt sitter dom där och kramas i soffan än.

Fascinerande bilkörning.



Tobbe hade lagt upp denna i sin blogg och jag blev så fascinerad av denna bilkörning att jag var tvungen att lägga upp den här också. Vet inte om jag blev avskräckt eller inspirerad till att ta körkort dock? Fast jag tror i och för sig inte trafiken kommer se ut så vart jag än tar mitt körkort...

Jävla skitkorridor.

Hur tolerant måste eller ska man vara när man bor i korridor? Jag är nog jävligt tolerant som person och jag trodde faktsikt att jag skulle trivas bra med att bo i korridor, men när man är hemma en lördagskväll och går och lägger sig vid två vill man kunna somna ganska direkt. Inatt vid halv tre när jag inte riktigt hade somnat kom folk i huset hem och särskilt min korridorsgranne som började spela musik relativt högt. Okej, tänkte jag och försökte somna om. Sen låg jag och störde mig en stund på att dom blandade Säkert! med diverse skit. Då är man inte värd att lyssna på Annika. I våningen nedanför spelades lite schlager och lite Ted Gärdestad samtidigt som grabben i min korridor satte på Timbuktu och liknande. Trevlig mix. Efter en timme när jag började tröttna ganska rejält, sätter så min granne på nån slags hip hip/r n' b på så hög volym att mina väggar vibrerade. Jävla idiot. Inte vågade jag gå ut och säga till heller med tanke på att det var samma snubbe som kastade ett glas i korridoren för några veckor sedan. Istället satte jag bomull i öronen i slutligen somnade jag, men det gjorde jag nog ändå först när dom äntligen stängde av skiten.

Fan vad jag längtar till juni. Då slipper jag bo här, då är terminen slut, då vankas det festivaler och så är det sommar. Bara två månader to go...


Nattens film.

image47


Blood Diamond. Det tog mig ett tag att faktiskt se filmen, det brukar bli så ibland. Ikväll tog jag mig dock tid och det ångrar jag inte. Det var ett tag sedan jag såg en så välspelad film och i en sådan otrolig natur som den utspelar sig i. Jag förundras faktiskt gång på gång vilken otroligt bra skådespelare Leonardo Di Caprio är också. En del har sagt att de tyckte den hade överdrivet mycket våld i sig, och visst var det fruktansvärda bilder. Men jag tror ärligt talat inte att den hade känts lika verklighetstrogen om allt våld inte vart med. Det är inget man vill se, men det känns befogat med tanke på vilken jävla situation Sierra Leone faktiskt befann sig i för över 15 år sedan. Kalla mig överdriven eller vad ni vill, men sådana här filmer får mig alltid att tänka till lite extra och jag önskar att man kunde hjälpa. Synd bara att det ska till en Hollywoodfilm att få en att tänka lite extra på de där 200 000 barnsoldaterna som fortfarande finns i Afrika. Fuck it. Vilken jävla värld vi lever i...

RSS 2.0