Winnerbäck till Peace & Love.

Winnerbäck spelar på Peace & Love imorgon som någon slags hemlig gäst. Visserligen ställde Babyshambles in, men nu är det fan i mig den bästa line-upen jag har sett för någon festival, ever. Om man talar om heta svenska akter, vill säga. Men det är just heta svenska akter som jag lyssnar mest på för tillfället och har gjort senaste åren. Med andra ord - vad sjutton gör jag i Helsingborg när jag borde vara i Borlänge? Jag är skyldig mig själv en ursäkt tror jag. Fan.

Tillfälligt avbrott.

Jag suger på att blogga för tillfället. Har spenderat två dagar i Kalmar och har för tillfället stängt av min hjärna. Otroligt skönt. Imorgon bär det av till Helsingborg. Om en vecka till Frankrike igen, och innan dess ska ingenting göras - sug på den, jag förstår inte det själv nämligen.

Stockholm-Kalmar-Helsingborg.

Sådärja, så var man i Kalmar igen. Kom hit igår efter att ha tagit pendeln till Södertälje där Jens väntade med bil. Skönt med sällskap och att få åka något annat än buss, flyg eller tåg. I måndags landade jag i tid i Köpenhamn, och tog mig relativt snabbt till Helsingborg och sen Mörarp. Där chillades det i några timmar, jag packade om väskan och fick en god måltid innan jag fick skjuts in till stan där jag sedan tog nattbussen upp till Stockholm. Fick givetvis inget säte för mig själv och bakom mig satt tre spanjorer som verkligen vägrade hålla käften. Nåväl, jag lyckades somna och sedan somna om några gånger. Väl framme i huvudstaden vid halv sju på morgonen intog jag lite frukost på Centralen innan jag låste in alla mina ägodelar och begav mig till den Amerikanska ambassaden. Stod en timme i kö utanför och satt sedan inne i väntrummet i en och en halvtimme innan jag fick komma fram till en lucka, ge mina fingeravtryck och få tillbaka lite papper samt ett godkänt att jag får mitt visum. Wihoo.

Idag har jag, Jens, Robban och Richard varit över till Öland. Vi åkte till Borgholm där vi först gick på marknad, sen spelades det minigolf och innan vi åkte hem åt vi varsin glass. En mycket trevlig utflykt, och det är sant att det är sol på Öland - ganska intressant när halva Småland verkar ha gått under vatten!

Imorgon åker jag till Helsingborg och tar det jävligt lugnt i en vecka. Nästa fredag bär det av till Perpignan, jag ska öva franska tills dess!

Sista dagen i Paris.

Oj, vad tiden har gatt fort - bara en natt kvar har i Paris nu. Igar akte vi till Montmartre och traffade Andreas van Pierre  som ar pa tjansteresa har tillsammans med fyra andra fran Blizzard. Jag trodde att min bror var en datanord. Jag hade fel. Killarna, sarskilt tva av dom, sag sa nordiga ut att jag hade svart att halla mig for skratt nar vi halsade. Naval, trevliga var de i alla fall, vi drack lite pa ett cafe pa torget innan vi gick till den forst oppnade och darmed en av de finare restaurangerna pa samma torg, precis runt hornet fran Sacre Coeur. Dar avnjot jag en treratters med sopue l'oignon till forrat, lax med nagot slags ris till huvudratt och en skum med sot och god efteratt. Till detta drack vi grymt gott rodvin och jag kande mig inte alls bortskamd. Efterat strosade vi forbi alla sex shops och gick forbi Moulin Rouge. Sen akte jag och Andreas till Freedom och drack ol med Luke innan vi gick hem i natten.

Jag borjar nu ladda infor min hemresa imorgon, inte sa att jag vill aka hem, men mer at hallet att jag faktiskt ar medveten om vilken tid mitt plan lyfter och nar jag maste aka imorgon bitti. Skont. Mindre skont att nar jag sedan val ar hemma hinner jag val i princip packa upp min vaska och packa en mindre for min Stockholm-Kalmar resa som ska ga av stapeln samma kvall och forhoppningsvis avslutas bara ett par dagar efter. Forst da kan jag ta det lugnt en vecka, sen bar det av igen!

And so the adventure continues.

Sitter hos min bror i vantan pa att bege oss ut i Pariskvallen. Ska forbi Eiffeltornet en svang och kolla laget. Det ar ratt skont att ha varit har manga ganger tidigare sa att man slipper stressa runt och titta pa alla sevardheter. Istallet kan jag umgas med min bror och forutom Aerosmith och Disneyland har vi varit ute varje kvall och druckit lite ol och haft kul. Ikvall likasa, ska snart ivag till Monmartre och traffa hans gamla polare och fler folk fran USA som ar pa tjanseresa har med Blizzard. Trevligt.

Snart ska jag bege mig tillbaka till Sverige, pa mandag narmare bestamt. Jag ska inte missa flyget hem, hade jag tankt. Maste namligen ta bussen till Stockholm samma natt for att ga pa visumintervju pa tisdag. Forhoppningsvis hittar Jens en bil och ska till Kalmar samma dag, det hade vart smidigt och skont. Sen blir det Kalmar nagon dag eller tva innan jag aker till Helsingborg!

Paris: uppdatering.

Paris ar underbart! Men hade man kunnat tro att denna veckan skulle bli nagot annat? Har haft fullt upp sedan jag kom, ett halv dygn forsent, i tisdags. Nu idag har jag kunnat sova ut for forsta gangen sedan onsdagen innan Hultsfred, det ni! Gardagen spenderade vi pa Disneyland och jag sprang runt som en femaring hela dagen. Nar parken stangde vid atta gick vi over till Disney Village och traffade Gustav som jobbar i parken i sommar. Vi avnjot en god middag pa Planet Hollywood innan vi begav oss tillbaka in till stan igen. Mycket trevlig dag! Nu sitter jag i en lagenhet tio minuter bort fran Andreas dar jag far spendera mina resterande natter, skont med egen sang och allt. Ikvall ska vi ga ut och ata och i helgen vet jag inte riktigt vilka aventyr som vantar, det vankas smautflykter i alla fall, det blir fint! Hem pa mandag och nattbuss samma kvall till Stockholm, wiie. Det ar det hart, men javligt kul, liv!

Aerosmith, Paris.

image75

Aerosmith, Bercy, Paris 2007.06.19

Igår när vi begav oss till arenan hade jag inte många förväntningar på konserten, mer än att det skulle bli sjukt kul att äntligen få se Aerosmith. Väl inne i arenan försvann allt som hade med luft att göra och svetten bara rann. Efter förbandet som inte ens är värda att nämna inleddes sen en och en halvtimmes hitkavalkad med ett grymt videointro. Sen stod dom där. Love in a elevator, Falling in love (is hard on the knees) och Crazy försatte mig i ett stadie med ett konstant leende på läpparna som höll i sig under hela konserten och all trötthet var som bortblåst. Det är sällan man upplever en sådan spelning som igår - ett gäng gamla rockrävar som snarare är coolare än de flesta band idag än bara tragiska att titta på. Och Steven Tyler må vara världens hetaste 60-åring i sitt vita tighta linne.

Det var så häftigt att vara så nära, vilket i och för sig inte var så svårt med tanke på att den svetturinparfymdoftande franska publiken inte var särskilt vilda av sig. Ett antal gånger stod jag bara och stirrade med ett fånigt leende av förhäpnad. Det är inte varje dag man har rocklegender bara meter ifrån sig. Och vilken show de byggde upp. Inte bara låtarna i sig fick mig till ett euroforiskt stadie, utan allting därtill som Stevens munspelande, Perrys grymma gitarrkonster och videoeffekterna i bakgrunden. Det finns mycket att tillägga men det får stanna i min hjärna. En konsert jag sent kommer att glömma, antagligen en av de bästa jag någonsin varit på.

Missade flyg och Aerosmith.

Sa var man i Paris da. Flyget gick 18.15 igar, jag anlande till Kastrup klockan sex efter att tagjavelen fran Helsingor stannade typ fem ganger pa vagen och darmed missade jag mitt forsta flyg nagonsin. Jag tror jag tappade min hjarna i Hultsfred nagonstans, sag garna till nar om ni hittat den. Kvallen och natten har jag spenderat pa Kastrup med en rumansk jiddrande kille och en tandlos man fran Texas. Vid elva var jag sa sjukt trott att jag dackade i min stol och forsokte sova. Da kom en japansk man och borjade snacka japanska och satte sig bredvid mig. Intressanta manniskor. Forsokte sova till fem, sen at jag en acklig macka pa 7 eleven innan jag checkade in och slutligen kunde komma ivag. Val pa Paris gigantiska flygplats hittade jag inte min buss men efter ett antal samtal med diverse icke-engelsksprakiga fransman och lite mer panik som kunde slutat med att jag satte mig ned pa golvet och grat fick jag antligen komma bort fran allt som har med flygplatser att gora. Val hemma hos min bror blev det en snabb dusch och nu har vi akt moppe genom halva centrum och atit american breakfast. Nu ska det slappas en timme och sen ska vi aka ivag till Bercy och se Aerosmith - grymt!

Trött.

Så himla trött. Jag har i alla fall sovit mer inatt än de fyra i snitt från tis-sön. Sista natten spenderade jag i Malins fina presscenter på backstage där jag kröp ihop bland filtar på golvet och försökte stänga ute ljud och ljus. Det gick sådär. Och nu måste jag skynda mig att duscha och packa så att jag sedan kan ta mig till Kastrup för att åka till Paris. Imorgon är det Aerosmith, på torsdag Disneyland och däremellan mycket annat kul! Wiie!


Hultsfred tur och retur.

Har idag varit på den kortaste Hultsfredsvisiten ever. Kom dit lite efter tolv, åt lunch med Frida och tittade på studenterna och (faktiskt) folket på gågatan. Sedan begav jag mig till festivalområdet och fick lite mer information och klarhet i vad jag ska göra nästa vecka. Efter det korta mötet spatserade jag tillbaka i värmen och placerade mig som en svettig gnu på Fridas balkong där det intogs kaffe och saft. Härligt. Sedan tog jag tåget tillbaka till Kalmar. Kort, intensivt, men trevligt.

Nu ska jag packa inför helgen och nästkommande veckor. Hur blev allting så kul helt plötsligt?


Kan jag få köpa lite tid, tack?

Oj oj. Det blir en ganska stor chock för kroppen när man hela våren gått och haft det tråkigt och inte behövt lägga ner särskilt mycket tid på skolan och man helt plötsligt ska flänga hit och dit och har tusen saker att fixa. Men nu är det mesta gjort - betalade in det sista till visumet idag och i och med det kvittot (för här får man inte betala in pengar över internet, nej, amerikanerna kan ju inte hålla reda på dom då) tror jag att jag har alla papper klara. Skönt som fan.

Imorgon åker jag till Hultsfred, ska försöka få lite mer koll på mitt arbete som huvudfunktionär nästa vecka och jag ska även få min festivaloutfit. Sedan på lördag bär det av till Stockholm med födelsedagsfest och förhoppningsvis Debaser på lördag och sedan Akkurat på söndag. Hem igen på måndag och sen festival på tisdag. Så resten av denna underbara sommardag ska jag spendera inomhus och packa ihop det sista i rummet samt packa en väska för helgens bravader samt en lite större för Hultsfred och Paris.

Finns det någon som säljer tid, ganska billigt med tanke på min ekonomi? Det är vad jag behöver just nu känner jag.

Hektiskt liv.

Det har blivit väldigt lite bloggande de senaste veckorna, vilket antagligen mest beror på att jag har skaffat mig ett liv igen. Eller ja, en stressig tillvaro kanske är ett bättre uttryck. Jag har helt fullt upp kommande månader och sen åker jag till USA. I helgen åker jag troligtvis till Stockholm, på måndag tillbaka till Kalmar och samma kväll eller på tisdag till Hultsfred. Sen Helsingborg söndagen efter och på måndagen bär det av till Paris i en vecka. Samma dag jag kommer hem därifrån åker jag nattbuss upp till Stockholm för att gå på visumintervju. Sen har jag förhoppningsvis lite sommarlov i en vecka innan jag åker till Frankrike för en månads jobb. Det kan hända att jag kollapsar på vägen, men jag ska nog fixa det.


Sommarlov och Hultsfredsfest.

Onsdagens tentaresultat har jag lagt bakom mig, igår redovisades affärsplanen och efter det kändes det plötsligt så påtagligt. Sommarlov i all ära, men att man kanske aldrig kommer att se vissa av dom andra mer? Jag vet ju att jag träffar de flesta i min närmaste krets inom kort och säkerligen under festivalen, men sen då? Vi är inte många som kommer tillbaka till Kalmar efter våra utlandsvistelser, och vem vet vart man kommer att hamna sen.

Igår åkte jag och några andra till Hultsfred för avslutningsfest. Det var mycket trevligt, det är ju kul att komma tillbaka och träffa folket och känna av stämningen, men jag har varje gång jag besöker Hultsfred nu en underliggande känsla av saknad. Hur kan man sakna något sådant så mycket egentligen? Jaja, jag är väl konstig helt enkelt. Nåväl, festen var trevlig och den avslutades med efterfest efter en regnig färd hem till Lene där vi sen sov. På efterfesten när jag somnat i soffan lyckades jag missa de andras basketmatch i regnet vid fem-tiden då Martin spräckte ögonbrynet och det sattes upp ett tält i vardagsrummet. Så kan det gå när man är gammal.

RSS 2.0