Rastlöshet och pinsamheter.

Två dagar av rastlöshet, det är ungefär så jag kan beskriva gårdagen och idag. Turligt nog har jag vänner som inte helt prioriterar tentaplugg (eftersom nästan alla andra ska göra omtentan imorgon, utom jag) så igår blev det en öl på KM med Sara och Robban och idag begav vi oss tillsammans med Calle och Jens till slottsparken och chillade lite i vårsolen. Mysigt. Gårdagskvällen började med några timmars lyssnande på musik med en korridorsgranne och sedan blev jag bjuden på ett par vodkadrinkar. Trevligt.

Tittar just nu på Stinas nya program där hon intervjuar Henke Larsson. Vad hände där? Jag brukade älska hennes gamla program där hon intervjuade världens alla möjliga storheter. Nu sitter hon i egen studio och kan inte få till en normal intervju utan att det emellanåt blir riktigt pinsamt. Suck.


Grisar och laxar.

Ni vet den där grisen i den nya reklamen för laxbullar? Han säger att han tycker nästkommande reklam är ovanligt bra, och det är väl för att det inte är reklam för typ bacon eller nåt. Men seriöst - tycker inte den lilla grisen att det är lite taskigt ändå? Jag menar, laxar är väl lika mycket värda som grisar, eller?

Korkat.

Bra jobbat. Vid halv elva vaknade jag och insåg att jag glömt sätta på ljudet på mobilen efter föreläsningarna igår, så jag hörde varken alarmet imorse eller Fridas sms och samtal. Damnit. Jag är visserligen rejält trött idag också, men jag hade i alla fall masat mig iväg till skolan. Shit happens, men jag hatar verkligen att försova mig. Nu är hela dagen förstörd.

Surgubbe.

image46


Bob Dylan må vara en av de största surgubbarna i historien, men jag förlåter honom med tanke på hur mycket jag älskar hans otroliga musikverk. Jag förlåter dock inte mig själv för att jag inte kämpade åtminstone lite för att få tag på biljetter till kvällens spelning på Debaser. Jävlar i det vad jag var bitter över att jag inte var där. Hur ofta är en spelning legendarisk redan innan den ägt rum? Det kan man fråga sig. Jag tror att fallet blir så med kvällens konsert i alla fall. Och jag var inte där.

Saknad.

image43

Ibland saknar jag den där friheten så fruktansvärt mycket.

Kaninprat.

Jag har alltid velat ha ett husdjur, allra helst en hund tror jag. När vi var små var min bror pälsdjursallergiker så det gick inte att ha något sådant djur, och med ett antal morgontrötta familjemedlemmar hade det vart svårt att dela på ansvaret med då exempelvis en hund kanske. Det blev dock några försök i form av möss (som vi hade under en lång period men som till slut luktade så illa pga av utpinkade revir att vi var tvungna att lämna tillbaka dom) och fiskar (mina två guldfiskar Gun och Tiffany, varav den ena fick nån slags cancerböld och dog och den andre blev avrättad på ett makabert sätt). Före guldfisktiden fick dock min syster en kanin som hon döpte till Toffe. Han blev en väldigt kär familjemedlem och gav oss några fina år. Det var sorgligt när han gick bort och hela familjen var samlad när han begravdes. Hur som helst, så har jag haft funderingar på att skaffa en kanin under en längre tid och jag hade till och med hittat en fin liten kompis i djuraffären vid Maxi. Sen idag var vi inne och skulle hälsa på den lille krabaten, men han var borta. Jag hittade dock snabbt en ny favorit, och trodde att jag bondade totalt med honom fram tills att han bet mig hårt som fan så att jag började blöda på fingret. No more kaniner for me. Rabies får jag säkert också.

Härmed lovar jag, efter detta långa utlägg, att jag aldrig mer ska skriva om kaniner i denna bloggen igen. Fast jag kan inte lova lika hårt att jag aldrig kommer att skaffa mig en kanin ändå.


Dagens bestyr.

Dagen blev inte riktigt som tänkt. Vi kom iväg till Hultsfred och väl framme blev det en kebabtallrik på Tre Kronor - mycket efterlängtat och mycket gott. Sedan begav vi oss hem till Håkan där vi skulle tillbringa fem timmar åt demolyssning. Tror det blev ett ganska bra urval till slut, jag var dock så himla trött att jag antagligen inte gav världens bästa input, men det blev nog bra ändå. Sen var det tänkt att tentafesta tillsammans med ettorna, men det blev ingen fest så det blev hemresa till Kalmar direkt istället. Det gjorde inte så mycket dock, min trötthet satte in ordentligt och jag sov gott nästan hela hemresan, bortsett från en korv på Statoil och en sympatidans med Daniel och Richard till nån gammal hitlåt. Väl framme gick jag hem till Sara där hon och Ida satt och kalasade på whisky och öl. Efter inte så lång stund lämnade jag dom åt sitt öde. Nu är jag hemma och ska sova strax. Konstig helg, konstig dag, konstiga tankar, konstiga känslor, konstigt liv. Jag behöver en paus tror jag. Tjipp.

Mission completed.

Vårt lilla uppdrag igår gick alldeles utmärkt. När vi kom fram till Emmaboda möttes vi av en totalt trashad bil på parkeringsplatsen. Vi gick sedan förbi det coola killgänget utanför kiosken och in på den minsta station jag någonsin sett. Och där satt Ida. Det var ett kärt återseende, om än på ett litet udda sätt. Sedan begav vi oss till bilen och åkte tillbaka till Kalmar. Hemma hos Synthis intogs en öl och sedan gick vi till Sara och drack chaité och pratade festivalminnen. Det blev en trevlig kväll. Och nu ska jag snart till Hultsfred med grabbsen, lyssna på demos och i princip bestämma vilka som ska bokas till Rookiescenen på festivalen. Sedan blir det fest i sann Hultsfredsanda!

Dagens mission.

I samma stund som jag var på väg att gå till stationen för att hämta Ida, ringde hon alldeles gråtfärdig och sa att hon var fast i Emmaboda och hade tappat plånboken på X2000. Vad gör man? Jo, man letar fram en bil och en nykter person att köra den, sen åker man och hämtar henne. Snart beger jag och Daniel oss ut på dagens mission, att hämta Ida från en läskig liten mörk by i mittersta (?) Småland. Sen är vi fan värda att dricka öl ikväll också, tycker jag.


Slutpratat.

En failad tenta är också en tenta. Fast de två första frågorna skrev jag oväntat mycket på. Så om det räcker med att man svarat bra på tre frågor och inget på två kanske jag har klarat den ändå. Jag ska göra som Jens och försöka intala mig själv det under helgen åtminstone. Annars nailar jag omtentan, den är ju trots allt bara på två poäng.

Nog om tentatjafs nu. Snart blir det mer demolyssning och öl och ikväll blir det drinkar och utgång. Det är skönt att man får tentafesta även fast man knappt gjort någon effort på själva tentan.

Jag ska lägga av med den där störande engelskan [de markerade orden för er oförstående som kan tänkas tycka det är coolt att faktiskt använda sig av det svengelska språket] jag lägger in i diverse inlägg också.

Antagligen det mest onödiga inlägget på länge. Min blogg har blivit till min vän. Det är oroväckande.

Min nya pojkvän.

Hade på tv:n och råkade hamna framför TV4:s dokumentär om sk. Real Dolls. Den handlar alltså om människor som köper sig dessa dockor för runt 60 000:- och lever med dom som vilken älskade som helst. Förlåt, men det finns inga funderingar på att dessa människor borde tas om hand och placeras på diverse mentalsjukhus? Jag tror inte de är någon större fara för allmänheten, men dock för sig själva. Alla som visas i dokumentären pratar om hur de aldrig skulle kunna få en riktig kvinna och att de kvinnor de träffat bara svikit dom. Så mest tycker jag nog synd om dom, men ändå - en docka så verklig en riktig människa skulle ju kännas som att ha ett lik liggandes.

Jag hittade den enda manliga samplet på deras hemsida, och bilden nedan var antagligen den mest rumsrena bilden. Men visst ser han läcker ut, om än intelligensbefriad (!):


 

image41
Bild från realdoll.com

En hel massa demos.

Har suttit hos Robban och Richie ikväll och lyssnat på upp mot hundra demos. Det är inte jättekul när det kommer en massa metal (som killarna fått eftersom dom lyssnar på skiten i vanliga fall), men det var en del annat också så det gick rätt bra. Jobbigt låg nivå på det mesta som vanligt dock. Lite tv-spel och en pizza gjorde det betydligt lättare. Och imorgon blir det förfest tillsammans med ännu fler demos.

Tenta imorgon. Den är bara på två poäng men jag har inte pluggat något alls nästan, så den kommer antagligen inte att gå vägen. Inte lätt utan kurslitteratur, som var slut när jag skulle köpa den. Men det betyder min andra oklarade tenta på fyra terminer (minus två kurser) så det känns rätt lugnt.

Pensionspengar.

Idag fick jag pensionsbesked. Från och med den 1 maj 2047 kommer jag att få ett garanterat pensionsbelopp på 35kr/mån. Det låter tryggt. Man borde kanske sätta fart och plugga nu så man kan få ett decent jobb någon gång i framtiden.


Dagens hyllning.

image40
                                                                              Adam och jag. Ganska lika...

Counting Crows. Jag glömmer alltid hur jävla mycket jag tycker om dom och att jag faktiskt har haft äran av att få ha sett dom live. Men idag har jag suttit och lyssnat sedan jag vaknade för några timmar sedan och jag har blivit påmind om och om igen. Så därför går dagens hyllning till detta emintenta band. Bilden är från i december då jag fixade till Adam-frillan och dansade till Mr Jones.

10 saker man kan göra istället för att tentaplugga.

1. Sova länge
2.  Fylla i ansökningsblanketter till Oneonta
3. Låtsas plugga på biblioteket och istället titta på Neverending Story
4. Diskutera högskolelagen med Sara
5. Titta på Felicity-repris
6. Laga mat
7. Titta på tråkig tv
8. Spela gitarr
9. Titta på bra serier
10. Spela poker

Inte helt dåligt. Och imorgon ska det lyssnas på hundratals demos så det blir antagligen inte mycket tentapluggande då heller. What a pity...

Rymdskeppsbibliotek.

Ont i huvudet, det där jäkla biblioteket är inte superbra, precis. Men det är coolt, och Sara säger att det ser ut som ett rymdskepp. Det får vara värt det då. Blev dock knappt något pluggande av det, vi tjuvtittade lite på Neverending Story och smygåt kexchoklad istället. Får väl se hur tentan går på fredag, ska försöka mig på det lite senare och sen har man ju hela morgondagen på sig också. Jag ser nog mest fram emot att dricka öl efter tentan på fredag.

Nu ska jag ta en Treo och spela gitarr.

Thåström 50 år.

image39

Idag vid fem ringde Ewa till mig. Hon hade druckit en flaska rödvin och satt och firade Thåströms 50-årsdag på egen hand. Jag saknar henne. Galen och charmig och en underbar vän. Det var först då jag blev medveten om denna gudomliga mans födelsedag, så jag har spenderat delar av kvällen med att lyssna på hans fantastiska musik också. Och jag börjar längta tills den 28:e mars då Sällskapets album släpps. Förhandslyssna här.

En del faller vackert
En del faller hårt
En del faller alltid
alltid ner i hål

En del hittar inget
en del hittar allt
En del hittar bara
sånt som inte räknas alls

Jag vet att du lever mitt ibland
fast mitt i ingenstans
mitt i allt det där
du försöker ge ett namn
Jag vet att du odlar vingar
för din hud har blitt för trång
Jag vet du försöker
flyga bort nånstans med dom


- ur Ingen neråtsång


Nytt bandsläpp.

image38

Idag kom tredje bandsläppet till Hultsfred - och det blev ett ganska överraskande sådant. Följande är de jag tycker är värda att nämna:

Pet Shop Boys - en totalt överraskning, men en cool sådan. Bögarna från England kommer och förgyller festivalen och tar med sig ett ton kärlek! Jag är inget stort fan, men vem kan inte gilla Pet shop boys, liksom?

Anna Ternheim - eftersom jag missade henne på höstturnén blev jag glad när hon nu kommer till festivalen!

Velvet Revolver - såg dom på Roskilde för ett par år sen och blev lite besviken. Jävligt coolt att se Slash dock - men jag hoppas på att det nya materialet motsvarar förväntningarna denna gången.

50 cent - det blir väl som när vi gick och tittade på Snoop Dogg, bara för att ha sett honom, liksom. Dessutom vill jag se om han verkligen är lika ful i verkligheten. (usch, nu var jag taskig)

The Doits - fick låna deras skiva av en kompis för en tid sen. Lyssnade ingenting på jättelänge, men sen när jag väl gjorde det lät det riktigt bra. Så det ska bli kul att se dom...

Shout out louds - svensk pop när den är som bäst. Eller nästan bäst i alla fall :)

Mando Diao - dryga jävlar, men jag kan inte hjälpa att jag tycker om dom live. Så det så. Jag hoppas dock att Gustav blir ful när han blir gammal, en så korkad människa förtjänar inte att vara så snygg.

Fibes, oh Fibes! - har hört så himla mycket om dom men inte direkt lyssnat än, så det blir till att lyssna in mig!



Bilden tagen från rockfoto.net

Höstplaner.

image37


Oneonta, New York. Till vänster ser ni main street of Oneonta och till höger någon slags baseball field. Det är hit jag ska i höst, mina kära vänner. Det ser ju visserligen trevligt ut, och bilden till höger påminner om diverse high school filmer. Jag har spenderat kvällen med att titta lite på vilka kurser som finns att läsa, hur boendet ser ut och annan information. Och för första gången känner jag faktiskt hur kul det kommer att bli. Att åka till USA och bo där under en period har varit en dröm som följt med mig under hela tonåren i princip. Sedan jag började på mitt program har jag gjort vad jag kunnat för att få chansen att åka nu i höst. När jag fick reda på att jag skulle få åka, i höstas, kändes det inte riktigt bra. Men nu vet jag att jag gjorde rätt - och jag börjar se fram emot hösten. Spännande. Alla omställningar kommer vara konstiga, USA är inte direkt mitt favoritland i många frågor, men jag tror att min tid där kommer att vara mycket givande. Dessutom kommer jag ju att få åka till New York City, och Niagarafallen och ännu fler fantastiska ställen!

... men jag kommer sakna människor här hemma något ofantligt mycket. A part of life, I guess.

Bullshit?

Jag tror inte på sånt här egentligen, men det kan ju funka och jag är rastlös och har tråkigt. Så hjälp mig nu, för fan.


Finito.

Huvudvärk in i hjärnan. Men nu är vi klara med projektarbetet och har fått ihop många fina sidor med många fina diagram och många fina analyser och slutsatser. Hoppas jag. Vi får väl se hur det blir på redovisningen imorgon, men vi brukar ju lyckas i vår supergrupp så jag tror vi har lyckats ännu en gång faktiskt. Om bara huvudvärken försvinner blir jag glad. Det suger ju visserligen att en liten ångestkanal inför tentan på fredag fortfarande rinner genom kroppen. Jag har fortfarande ingen litteratur, men på något sätt känns det som en liten revolt mot tentan på två poäng att jag faktiskt inte sitter inne med två böcker och drygt 800 sidor sammanlagt. Hur fan går det ihop, liksom?

Slut med skolarbete idag dock. Nu ska jag snart gå hem från biblioteket där vi häckat sedan 10 imorse och titta på dåliga serier. Eller bra, förresten, med tanke på att jag har ett antal Prison Break avsnitt att ta igen samt det senaste Lost. Jag är ju så jävla dum som laddar hem alla bra serier och tittar på dom innan de sänds i tv, för nu har jag snart inga serier kvar att följa. Tips på bra serier, någon?


Dagens låt.



Nancy Sinatra - These boots are made for walking

Tredje året i gymnasiet, förfest i Hannas källare. Nancy Sinatra på ett gammalt kassettband. Och vi lyckades alltid hamna på golvet. Det var något magiskt med det där bandet, med den tiden.

En varning?

Inatt vid midnatt brakade det till ute i korriodren. Jag vågade inte riktigt gå ut efter att ha lyssnat lite genom dörren på nån skånsk brud som med högljud röst tjatade på J som bor några dörrar bort. Han var tydligen full med tanke på hennes uttalande om han verkligen behövde bli mer full. På ren skånska. Hemskt. Sen nu när jag öppnade dörren imorse för att gå ut i köket låg det ett krossat glas utanför min dörr! Hade jag varit paranoid hade jag väl fått för mig att det var något slags tecken på att någon inte tycker om att ha mig här. Men som tur är tar jag det som att någon människa var väldigt full. Jag hoppas att så var fallet i alla fall - annars kanske jag vaknar upp med ett hästhuvud i sängen en vacker dag.

Nu ska jag snart iväg till biblioteket, där projektarbetet ska skrivas på under dagen. Hoppas vi blir näst intill klara idag, hade varit skönt.


Dagens citat.

image36

Det finns ingen människa i världen som är värd mer än du
- inte heller någon som är värd mindre

Ofrivilligt lyssnande.

Shit, huset skakar av fest. Och det vrålas till Charlotte Nilssons Take me to your heaven en våning ner. Hemskt. Ska jag lyssna på den låten ska jag välja det själv. Och det vet vi alla att det inte skulle hända, så jag befinner mig i en knepig situation för tillfället. Det blir Grey's Anatomy på hög volym här istället.


Trevlig fredag och tråkig lördag.

Gårdagen blev väldigt trevligt. Det som började med vin och pizza (thaimaten skulle ta en timme så vi hoppade den tyvärr, våra magar var för hungriga) och Uno och vinyl hemma hos mig slutade i nån slags låda på Esplanaden. Där tänkte Jens lämna mig, men som tur var tog han sitt förnuft till fånga och låste upp lådan till slut. Däremellan hanns det med öl på puben, mer öl och även spilld öl på The Rock och sist men inte minst hamburgare på Sibylla.

Lördagen har spenderats på samma ställe där jag sitter nu, i min fåtölj. Jag var i och för sig dktig och tömde kökets soptunna samt pappersinsamling innan, jag har trots allt städvecka så imorgon ska jag väl skrubba golv och dammsuga också. Tidigare diskuterades det också om vi skulle bege oss till puben idag för några öl. Men vi kom fram till att det här projektet vi skriver på måste börjas ordentligt på. Det blev istället en tur till Maxi med två Jens, en snäll Richard och en dum Daniel. Kanske lika bra det, när jag kom ner på första våningen här i huset luktade det öl och svettig fest - då blev jag mindre sugen på att gå ut. Nu låter dom jävlarna också, skrik och dålig dunkadunkamusik. Och jag försöker skriva om vilken secondary data vi använt oss av i vårt projekt. Det går inte. Imorgon får bli effektiv dag, på måndag ska skiten in och sen är det bara redovisning på tisdag och tenta på fredag. Nästa helg kommer bli en bra helg känner jag på mig!

Vin och hämtmat.

Idag hände något konstigt när jag besökte Systemet med Jens och Richard. Killarna bestämde sig för att också dricka vin ikväll. Och sedan hängde Daniel på trenden också. Så nu blev plötsligt vår förfest för fyra personer en myskväll med vin och hämtmat på Thaistället hemma hos mig. Det känns lite som en revansch för min del som alltid hänger med grabbarna och även brukar bete mig som en av dom genom att dricka öl och vara allmänt odräglig. Nu blir det ju nästan som en renodlat tjejkväll. Tur att vi ska gå till The Rock sen.


Äntligen.

Idag kom det jag väntat på i två veckor. Äntligen, efter några års planerande har jag införskaffat den bästa födelsedagspresenten ever till min kära mamma. Nu fyller hon inte år förrän i maj, så jag kan njuta av närvaron av denna present tills dess. Frågan är om jag verkligen vill det? Nu förstår de som inte vet vad detta är ingenting, men risken finns att hon kanske hittar hit och därför vågar jag inte skriva vad det är. Men så småningom ska ni få veta, jag lovar.


6 sanningar om mig själv.

Här kommer de efterfrågade sex sanningarna om mig själv, enjoy:

1. När jag var sex år gammal befann jag mig i en extrem trotsålder enligt rykten. Jag har hört många historier om vad jag gjorde, och inte gjorde. Mamma brukar säga att jag var som Dr Jekyll and Mr Hyde, för hemma var jag ett monster och hon ursäktade sig på dagis där dom sa att jag var hur snäll som helst. Denna trotsålder fick sitt slut en dag när jag rymde hemifrån och min då höggravida mamma inte orkade springa efter mig. Jag hittade henne tydligen gråtandes i hallen, och sedan dess har jag vart alldeles för snäll.


2. Jag är beroende av cola light. När jag var liten drack jag bara mjölk och det dröjde nog tills jag var 10-12 år innan jag kunde dricka läsk. Jag var en av de där mesiga ungarna som på kalas frågade försynt om jag kunde få mjölk eller möjligen saft istället för läsk. Jag vet inte riktigt när coladrickandet började, men tidig tonår kan jag tänka. Jag avskydde lightläsk men när Cola Light Lemon kom tyckte jag om den fantastiskt mycket, och när den försvann kunde jag inte gå tillbaka till vanlig cola, så numera är jag en cola light addict. Finns det några ACLA möten att gå på tro?


3. På det ställe vi bodde längst på under min uppväxt hade vi ett skyddsrum på första våningen, där vi brukade leka. Jag brukade även under en period släcka lampan och stänga dörren när min två-tre åriga syster var kvar därinne. Sedan väntade jag en stund så att hon skulle bli lite rädd och ledsen så att jag kunde trösta henne. Fråga mig inte vart detta sadistiska beteende kom ifrån, men jag är glad att min syster idag mår bra och verkar tycka om mig.


4. Jag är en nörd när det gäller mitt intresse av astronomi. Rymden, stjärnorna, planeterna, diverse solförmörkelser och nu senast när det var månförmörkelse är något jag fascineras av något otroligt. Om ni inte tror mig har jag bevis, foton tagna på min datorskärm när den senaste fulla solförmörkelsen ägde rum. Konstigt att jag aldrig gav mig fan på att bli austronaut, som jag ville ett tag. Fast det var kanske tur ändå.


5. Jag har träffat Westlife. Det är så pinsamt att jag inte ens vill säga det högt, men nu skulle jag ju berätta några sanningar. Och för er som inte vet det redan kan jag ju slänga med att jag var på Café Opera i höstas och såg Take That. Men till mitt försvar måste jag säga att båda gångerna har det handlat om kompisar som velat se banden och därmed har jag vunnit tävlingar åt dom. För jag är grym på att vinna tävlingar, och jag gör allt för mina vänner.


6. Denna var svår, nu ska man komma med en slutkläm. Men ni får nöja er med sanningen om att jag en gång var med i Rapport. Det måste ha vart inför valet -91, då jag och en vän blev tillfrågade att sitta på terasstrapporna och byta idolbilder med varandra. Jag kommer inte ihåg varför, jag tror dom ville ha nån konstigt twist med att vi skulle byta bilder på politiker eller nåt. Konstigt. My fifteen minutes of fame. (för jag räknar inte med de gånger jag synts väldigt tydligt på diverse konserter)


Det var det. Det finns nog en hel del till sanningar ni kanske skulle vilja ta del av. Men det får ni inte. Inte idag.


Gammal kärlek.

image35


Såhär är det - för ganska exakt tio år sedan föll jag som en fura för ett band vid namn Hanson. Detta höll i sig ett par år och det var första och sista gången jag verkligen var ett fan av ett band. Det var illa, det kan jag medge, men det var också längesedan nu. Idag råkade jag se en bild av Taylor, och var tvungen att googla några till - för ni måste hålla med om att grabben har något speciellt. Han är ta mig fan en av de snyggaste människorna jag sett. Synd att musiken de gör idag inte är överdrivet bra. Sen spelar han ju inte bas heller...

Dagens skämt.

Avril Lavigne ska spela på nya festivalen Metaltown i Göteborg. Vad hände där?

Uppdatering:
Tur att man har uppmärksamma vänner som kan läsa bättre än jag. Robban googlade och fann att Avril Lavigne tydligen spelar dagen efter Metaltown på nån ny festival kallad Pier Pressure. Tur det, då har världen inte helt gone mad... bara nästa. Förlåt, Robert, om du satte hjärtat på något obehagligt ställe för en stund.

Dejting?

Idag blev jag tillfrågad om att gå på dejt med Mr Fågelskådare i min korridor. Det är ju inte varje dag man blir det, men nu talar vi om killen som en dag kom och sa att dom hade haft äggsamtal. Jasså, frågade jag undrande och sen frågade han mig hur många ägg jag trodde skulle få plats på hans hylla i kylskåpet. Jag kan ana att denna dejt hade kunnat bli intressant, men jag avfärdade den ganska väl genom att säga att dejter kan vara ganska krystade. Det höll han med om. Tur det. För även om en dejt till Stensö och dess vandringsleder lät mysigt, vill jag väl inte krossa ett stackars hjärta tillhörande en fågelskådare som lyssnar på brassband och östeuropeisk folkmusik

I och för sig tog jag inte dejtfrågande på särskilt stort allvar om jag ska vara ärlig. Han tyckte nog mest synd om sig själv för att paret som lagade mat samtidigt i köket alltid gick på dejter med varandra.

Uppdatering:
Vid närmare eftertanke borde jag kanske acceptera alla [en] dejter jag blir tillfrågade att gå på. Som träning inför USA i höst menar jag, detta makalösa dejtingland. Men jag vet inte hur man gör när man dejtar, och jag vägrar allt som oftast att låta folk betala för mig. Tips mottages gärna!

Ibland suger det.

Folk ska dricka öl ikväll. Mitt huvud värker ihjäl mig. Det blir min säng och dålig tv som gäller istället. Inte skitkul.


Dagens eloge.

Okej, jag tycker inte om Carolina Gynning. Jag tycker att hon är en jobbig och överdriven människa och sådana människor är bara frustrerande att titta på och lyssna till. Men nu när jag såg slutet av Förkväll kan jag inte hjälpa att ändå tycka om henne, om så bara för idag. Kvinnan har tydligen släppt en singel i Beirut och Carina Berg bad henne sjunga en snutt och frågade sedan om hon tog sånglektioner när hon var där, varpå Gynning säger att det inte behövs för att det finns såna där spakar som fixar det. I ärlighetens namn. Hon tar inte sig själv på allvar någonstans verkar det som. Hon är fortfarande jobbig, men idag fick jag lite mer respekt för henne.

Musikbyrån nu om David Bowie och Life on Mars. Det kan vara världens bästa låt - någonsin.

Världens bästa Hanna.

image32

Saknar.

Nyttig frukost.

Det är jobbigt att bo i korridor ibland. Jag orkade inte gå ut till köket innan så nu har jag tryckt i mig en av Haribo påsarna jag köpte igår för att de var så billiga. Så även fast frukosten inte var det nyttigaste, kostade den endast 4,50 kr. Man måste ju vara nöjd med det.

Konsertfavorit.

image31

Is it right to feel this way?
- Let your body decide


Har precis tittat på The Arks konsert från Hultsfredsfestivalen 2001. Det är konstigt hur snabbt tiden går, året efter besökte jag festivalen för första gången och i sommar blir det min sjunde raka. Men jag önskar att jag varit där under ovanstående konsert. Nu har jag bara sett den på tv men den uppfyller mig med en magisk känsla varje gång jag ser den - och jag kan inte låta bli att vara lite avundsjuk på besökarna det året som även fick se Håkan. Nåväl, jag har fått avnjuta många fina konserter under åren och visst är det bra att man kan se en konsert om och om igen flera år i efterhand. I sommar får vi se The Ark på Hawaii igen, antagligen framförandes sin schlagerlåt. Jag är glad att jag tycker om dom lika mycket nu som innan Melodifestivalmedverkan, synd att missa ett band som ger en sådan energi när man ser dom live.

Vår, godis och demos.

Våren är här. Dagen började med en promenad i det underbara solskenet bort till skolan där vi tryckte upp våra enkäter till undersökningen. Efter ett antal svar, lunch med efterföljande kaffe i solen, begav vi oss till teknikum där jag och Sara genast kände oss ganska ensamma av det kvinnliga könet. Sedan gick vi till biblioteket och har nu mindre än hälften kvar att ordna med imorgon. Allting går lätt när det är sol och folk är glada.

En tur till Maxi med Jens och Martin resulterade i ett inköp av alldeles för mycket godis. Varför är man en idiot och köper mycket godis bara för att det är billigt? Jag brukar inte ens äta godis längre, bortsett från det där hektot jag tryckte i mig häromdagen. Som tur var köpte jag två äpplen också.

Kvällen har jag spenderat med att varva Lost, demolyssning, Prison Break och mer demolyssning. Nu är det Rookiescenen på Hultsfredsfestivalen som står på tur, och banden är nog sämre än ever. Ska bli intressant att se vad Robban har med sig för fysiska demos från lyssningsmötena, fär än så länge har vi bara lyssnat på 50 MySpacelänkar. Det finns roligare saker att göra och man blir lite arg när folk tar upp ens tid genom att vara totalt jättekassa.

That's it for today, folks.


Kändisar.

image30

Är det inte meningen att man ska se cool ut på mingelfoton för att locka folk till stället? Efter det här tror jag inte nån vill besöka The Rock - inte ens någon av oss, haha...

Dagens tips.

Jag har ont i mitt knä. Igen. Fast denna gången är det bara ett ytligt skrapsår. Man ska inte hoppa ur en öppen hiss med trasigt fönster, man ska ta den vanliga vägen ut (hur vanligt det nu är att befinna sig i en öppen hiss på en öde tomt i Kalmar mitt i natten?). Dagens tips från mig, kära vänner. Imorgon kanske jag kommer med ännu ett hett tips, med tanke på att ölen ska flöda återigen.


Vardagsidol.

Min idol.

Ingvar Hägg, Kalmars bästa kändis i mitt tyckte. Ni vet han som var med i 100 höjdare och är gatumusikant med scenskräck. Idag på Maxi kom han förbi mig, Jens och Martin när vi åt korv och bara ställde sig och tittade. Han kanske också var korvsugen. Jävligt cool är han, hur som helst

Vilket äventyr.

Ja, så blev det en tur till äventyrsbadet då. Vi tappra själar - jag, Robban, Calle, Sara och Daniel - som vågade oss dit fick oss ett riktigt äventyr. Vi började med att åka rutschkana där jag slog dagens rekord, fram tills att snubben på 120kg bakom mig slog mitt. Damnit. Sen blev det trampolinhopp där jag fegade ur och inte hoppade från femman som de andra. Men jag börjar bli gammal, så jag skyller på det. Jag gjorde några fina hopp från ettan så jag är nöjd ändå. Sen kom några jobbiga ungar som följde efter oss till våldtäktsgrottan där dom kastade in bollar. Kul. Då fick min längtan efter barn en liten törn i sidan. Daniel och Sara sprang runt som små barn och slängde sig i vågbassängen när jag och Robban redan hade provat den och tröttnat. Sen blev det bubbelpool där jag bondade med en utvecklingsstörd kille vid namn Tobias som skulle fylla 22 år på söndag. Han var snäll, sa han. Sen gick jag och Sara och bastade. Det blev en fin eftermiddag.

Nu är första ölen öppnad och Jens sitter här och spelar gitarr och dricker whisky. Så nu är det dags att bege sig till Robban & Richard och dricka mer öl och sedan blir det utgång till vår kära Studentpub. Damn, jag som inte skulle dricka öl idag...


Aktivitetsfredag.

Har varit ute i över tre timmar nu. Skönt. Det är sol för första gången på flera dagar, och det känns som vår i luften. Först gjorde jag ett besök på banken så att jag klarar mig resten av månaden - det känns bra. Kanske inte jättesmart att både köpa dator och åka till Stockholm i början av en månad. Sedan begav jag och Martin oss till skolan för att där träffa Calle och Sara och börja med vår enkätundersökning. Dessvärre visade det sig att allt var stängt och ingen var där, så det var ingen större idé. Vi gick in till centrum och drack kaffe istället. Sedan gjorde vi ett besök i kyrkan, där jag tände ett ljus för min morfar.

Nu ska vi snart gå till äventyrsbadet och leka av oss, ska bli riktigt kul. Det var längesen jag var på ett sådant sist. Här har de tidtagning på vattenrutschkanan, undrar om man har skillsen kvar. Uppdatering senare.

Sockerchock.

Man ska inte trycka i sig ett hekto godis och dricka ett glas cola när man varit seg och jävlig i två dagar. Kände precis av en läskig sockerchock, något jag aldrig brukar göra. Men det var ju kul. Ungefär som en niccokick. Det var nog dagens höjdpunkt. Fast idag har varit en konstig dag, jämfört med igår som bara var en random skitdag. På fem timmar har jag vart iväg och pratat projekt hemma hos Sara och Calle, tillsammans med Frida och Martin. Sen har jag lagat mat, och tittat på två avsnitt av Grey's Anatomy som jag för övrigt är helt fast i nu. Och nu har jag vart en tur till Maxi med Jens. Produktivt så det skriker om det. Dessutom kände jag en lustig känsla av att handla saker jag aldrig brukar handla. Jag och Jens stod bland annat och tryckte på morotspåsarna. Fast det blev som sagt godis istället. Och det var ju tur, annars hade jag inte fått uppleva den största sockerchocken jag någonsin känt av.

Nu ska jag titta på det sista avsnittet av Grey's... nästa sänds inte förrän den 15 mars, så nu måste jag hitta en annan serie att följa. Jag är en nörd.


Knäppt.

Det är lite kul att min blogg verkar läsas av en del människor. Men sedan undrar jag om vissa band/artister/musiker söker efter sig själva för att se vad som går att läsas om dom i diverse bloggar. Det hade nog jag gjort om jag hade varit känd. Jag tyckte hur som helst att det var lite kul att The Animal Fives sångare Martin blev lite ledsen i ögat för att Daniel tyckte att dom var knäppa i kommentarerna till mitt inlägg om deras fantastiska cover på Säkert!s Vi kommer att dö samtidigt.

Vad är det för ord egentligen - knäpp, knäppt, knäppa osv.? Knepigt kan jag gå med på, men knäppt?


Skitdag.

Inatt trodde jag att jag skulle kunna sova bort det enorma slitage Stockholmstrippen satte på kroppen. Men icke. Vid femtiden vaknade jag svettig och skrämd ur en dröm. En mardröm antagligen. Sådana har jag aldrig och jag kan inte komma på att jag någonsin, förutom när jag var liten, har vaknat upp sådär. Precis som i en film, ganska läskigt. Efter det somnade jag dock om gott, men vaknade sedan på helt fel jävla sida. Denna dagen har inte varit bra - och en totalt ickekompetent lärare i skolan fick den att bli ännu sämre redan vid lunchtid.

Imorgon är en annan dag, som en viss schlagerbög sjöng för x antal år sedan. Och det var ju tur att han gjorde det, annars hade jag ju inte vetat om imorgon skulle vara likadan som idag, eller?


Resumé av helgen.

Fredagen slutade inte alls så som jag hade planerat, dvs. med ett par öl och kanske Söderport en sväng. Istället blev det flera öl och inte bara Söderport utan vidare utgång till The Rock. Jag är ju riktigt korkad ibland. Det blev trots allt en trevlig kväll, så egentligen är det mina vänners fel eftersom dom fick med mig vidare ut. Nåväl, jag kom med bussen till Stockholm vid elva i alla fall och under hela den sex timmars resan förundrades jag över hur gamla våra sjuttonåringar idag vill vara. Eller verka vara. Det var kaffeabstinens hit och det samlades vuxenpoäng dit, åtminstone hos min lilla granne.

Väl i Stockholm träffade jag Soffe och Lexi. Sedan begav vi oss till Rissne och målet för kvällen. Folket samlades och kvällen blev trevlig trots missöden med inköp av pizza. Mätta blev vi dock och öl dracks det, och jag spelade gitarr och folket sjöng och vi fick se en alldeles underbart vacker månförmörkelse. När de sista gästerna hade gått hem vid tre, satt jag och de andra två övernattande kvar en stund i soffan innan ögonen föll ihop.

Söndagen började fint med kaffe och mackor, innan vi åkte in till Slussen och tog in på vårt vandrahem för natten där vi delade en tvåmannahytt. Sedan åkte vi ut till Abrahamsberg och Theresa där det bjöds på tacos och fint sällskap. Ett par timmar och en vinflaska senare åkte vi allihopa in till Akkurat där Anna Stadling och Idde Schultz sjöng några låtar för oss. Vackra röster som få, de där två. En låt om en syster skjöt sig rakt in i hjärtat. Vackert, som sagt. Sedan blev det öl och något lamt band gick på scen. Gick förbi Anna som vände sig om och sa hej och kramades och tyckte att vi var fina som kom. Det var trevligt tyckte jag, att hon kände igen mig så väl visste jag inte.

Efter en öl bestämde vi oss för att gå till Kvarnen istället. De andra tackade för sig så det var bara jag och Soffe kvar. Det må ha varit ett ödesdigert beslut med tanke på vad som hände därnäst. Vilket kommer att förbli osagt, förutom Soffes förmåga att gå in på 7-eleven för att köpa cigaretter, men komma ut med ett sexpack folköl. Jag skrattade som få. Sedan bondade jag med en uteliggare med sugrör på huvudet. Och efter att en viss människa blivit nekad till Kvarnen två gånger gick vi in på McD och intog en festmåltid, där det tog samma människa minst en halvtimme att äta upp sin hamburgare. Micke kom även och besökte oss, men jag undrar om han fick ut så mycket av det. Sedan, efter att Soffe blivit nekad en tredje gång att gå in på Kvarnen gick vi tillbaka till vår hytt. Tre timmar på Götgatan, fråga mig inte vad vi gjorde, men det var jävligt kul.

Måndagen får tre ord: keps, pizzabuffé samt bussovande.


Underbara Stockholm.

Ja, det är ju en fantastisk stad. Jag uppfylls med sådan glädje varje gång jag åker in mot staden. När man åker över vattnet och ser hur staden börjar breda ut sig. Det är vackert. Otroligt vackert. Och helgen blev gemytlig med två väldigt trevliga kvällar. Den första lugn och sansad och den andra med ett avslut som gjorde att Götgatan fått en helt ny mening för mig. Mer om detta imorgon, jag är för trött för att skriva nu. Kul att bloggen fungerar igen dock, så nu får ni stå ut med mig ett tag till.

Ingen blogg och tentaresultat.

Bloggsystemet håller på att uppgraderas, då är det svårt att blogga. Det är ju lite synd. Eller så borde jag skaffa mig ett liv. Men imorgon bär det av till Stockholm så jag behöver kanske inte oroa mig. Det ska bli riktigt skönt att komma iväg en liten sväng. Och förhoppningsvis hinner jag med att träffa Ida också, hon är också där i helgen.

Jag klarade min tenta i Business Relations. Väldigt otroligt, även fast jag sa att det kändes bra efteråt så trodde jag nog inte riktigt på det själv. Så det känns väldigt bra. Då kanske man kan ta ett par öl för att fira ikväll. är totalt icke-sugen på öl idag, vilket är konstigt med tanke på att det är fredag. Men det kan bero på att jag vet att det blir öl både imorgon och på söndag. Min hjärna och intuition säger mig nämligen att jag inte borde dricka öl tre dagar i rad. Men man lever bara en gång, så why not.

Svårt val.

Svårt val.

På lördag blir det svårt att välja bland Kalmars eminenta utbud när det gäller konserter. Björn Rosenström på Sandra Nöjeskrog, eller Dr Alban på Broadway? Jag är glad att jag är i Stockholm, så slipper jag välja. Det hade ju tärt på beslutsångesten som brukar infinna sig när det handlar om vilken konsert man ska besöka.

Beroende.

Min död.

Du kommer bli min fucking död.


... och om inte det, så kommer jag bli ruinerad av dig.

Oscarsgalan 2007.

Igår tittade jag på Oscarsgalan från i söndags och blev totalt fascinerad av inslaget med the Elements and Motion sound effect choir - helt fantastiskt. Tyvärr fungerar inte videofunktionen här på bloggen så ni får klicka in er på YouTube istället.

Annars var galan nästan bättre än vanligt, jag brukar tycka att den är lite småtråkig under vissa perioder. Men det kan ha att göra med att jag brukar se den på måndagsmorgonen, och inte tidig kväll. Det här med Internet är ju fantastiskt, att kunna se saker när man själv vill. On demand, mina vänner, on demand.


RSS 2.0