Band of Horses.


Min största musikupptäckt 2007: Band of Horses. Eftersom de var så hypade i USA under hösten höll jag mig mest borta från att lyssna på dom. Fråga mig inte varför, men jag fungerar så. Väl hemma i Sverige gick de dock inte att undgå att lyssna på, och därmed sitter jag nu här utan biljett till spelningen på Debaser Medis 6 mars. Min räddning skulle vara att köpa biljett till rummet där man får se konserten genom ett panoramafönster, för samma pris. Och just nu lutar det åt det. Tur att jag har en Daniel som verkar tycka om dom lika mycket som jag och acceptera att se konserten lite annorlunda från vad man är van vid.

Också en dag bara trillar dom in.

Jag kom till Kalmar som obehörig, men så plötsligt bara trillar poängen in. Idag fick jag tillgodoräknat mina poäng från i höstas, samtidigt som jag fick reda på att jag klarat min kalkyleringstenta. Ett och ett halvt år av ångest är äntligen över. Nu ska jag bara klara min fjuttiga org B-tenta för att ligga helt rätt, och det gör inte så mycket för så snart dagens poängpott är registrerad får jag mina otroligt efterlängtade och välbehövliga csn-pengar. Skönt. Och organisationen klarar jag nästa gång, det vet jag.

Åh, så skönt. Och vad kan bli bättre än att fira med tårta? Richard fyller 22 år idag och det ska firas. Stort grattis, min vän.


Konsertminnen och förfest.

Sitter och lyssnar på Arcade Fire's Neon Bible och tänker tillbaka på konserten i somras. Den var ju så satans fantastisk. Jag, världens bästa Ewa och de underbara amerikanska pojkar Justin, Jared och Jason som vi fick äran att lära känna under ett par veckor. Det var vi och öl och den mysigaste arenan jag någonsin varit på konsert på. En riktigt arena, en romersk sådan. Och den franska sommarnattsvärmen och månen som lyste över oss. Fantastiskt. Och här sitter jag i sunkiga kläder och dricker kvällens första öl. Nu blir det dusch och förfest i the Dungeon, men först ett glas rött och vinyl hemma hos Daniel. Kalmar börjar rätt bra den här terminen ändå, tycker jag.

Skämtgala och godisjakt.

Eftersom jag gick upp så ohyggligt tidigt imorse för att gå på föreläsning och var därmed tvungen att ta mig en tupplur under eftermiddagen, tänkte jag att jag skulle ta en skön kväll med Rockbjörnen och godis. Dessvärre blir det ju inte alltid som man tänkt sig. Grammis var liksom helt okej för en gång skull, P3 Guld har sedan det började sändas varit den skönaste galan i mitt tycke, men Rockbjörnen må vara den största skämtgala som någonsin existerat. Okej att den sänds genom webb-tv, men ska inte en produktion av vad de kallar den största musikgalan i Sverige vara mer än usel, liksom bara lite bra åtminstone? Med en tjugo minuter lång och extremt störig inledning av Petter som firade att svensk hip hop fyllde tio år kanske jag borde ha anat något lurt. När den kvinnliga, blonda, presentatören kallade Kent för "han" kände jag att det var dags att ge sig ut på godisäventyr, och när slutligen Tokio Hotel vann pris för årets grupp och blev presenterade som Tysklands sexigaste män visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Winnerbäck fick vinna ett par priser, Miss Li gjorde ett grymt framträdande och Björn Gustavsson var riktigt rolig, annars var det en sådan gala som var sådär otroligt pinsam att jag nästan blev generad när människa efter människa gjorde bort sig. Tur att jag inte såg slutet.


Tidig föreläsning och jobbsökande.

Det var ju jävligt korkat att vara uppe till tre natten innan man egentligen borde gå och lägga sig vid elva. Om lite mer än sju timmar är det nämligen föreläsning, och jag vill gärna hinna med att gå upp ur sängen och dricka kaffe samt duscha innan jag beger mig iväg till skolan. Nåja, det känns faktiskt inte helt dumt med tanke på att dagens föreläsning var givande och läraren verkar både kompetent och trevlig och dessutom lite rolig utan att det bara blir patetiskt. Sista terminen kanske kan bli bra ändå. Imorgon är det som sagt tidig föreläsning, sedan bär det av ut på stan för inlämning av CV på diverse ställen.

En kärleksförklaring.

Ibland blir jag lite blödig. Då skriver jag. Här är ett resultat:

Jag älskar hur vi har förmågan att skapa storartade historier och ställen i våra sinnen. Som Hultsfredstiden. En utflykt till Willy's kunde ju vara så fantastiskt trevlig. Vi lekte med sakerna i fyndlådan och var vi bakis gick vi runt och fnissade och köpte diverse godsaker innan vi gick in på Tre Kronor och åt pizza. Den dekadens som rådde i Stålhagen är numera romantiserad. Ingen tänker på hur deprimerande det ibland kunde vara, för vad gjorde det när man hade sammankomster i varandras soffor och drack kaffe i timmar och kände att det var vi mot världen? Och festerna. Dessa legendariska fester. Hörde jag en skål? Som när polisen kom två gånger på en helg och vi blev utslängda i snön bara för att gå in i en annan trappuppgång och fortsätta festen. Vi ville nog aldrig egentligen att det skulle ta slut. Men en dag gick flyttlasset till Kalmar. Och vi fortsätter att skapa historier och ställen. The Dungeon. Grottan. Redan legendarisk. Det är magiskt, på något sätt. Och alla är här, även dom som aldrig varit just här. I våra hjärtan. Alltid nära.


"Och vi glömmer höst, och vi glömmer vår
Vi glömmer allt och tror att tiden är svår
Men man kommer på, sen efteråt
att vi hade rätt kul emellanåt
"


Heath Ledger.

image94


När jag tidigare ikväll äntligen skulle sätta mig och titta på "I'm not there" skrev Josefin till mig att Heath Ledger var död. Det gick en ilning genom kroppen, ni vet när det bara känns sådär overkligt. Det är otroligt ledsamt och lika tragiskt varje gång en så ung människa dör och det berör mig starkt varje gång. Han blev 28 år och lämnade efter sig en tvåårig dotter. Han lämnade även efter sig en fin karriär som skådespelare i underbara filmer såsom A Knight's Tale, Brokeback Mountain, Lords of Dogtown och många fler. Tragiskt.

Tisdagsnatt.

Klockan är snart tre på natten och jag kände behovet av att uppdatera min blogg vilket jag inte har gjort på väldigt länge. Längre tid har väl gått mellan inläggen innan, men den här gången känns det som att det är evigheter sedan. Och imorgon har jag bott i Kalmar en vecka anno 2008 vilket betyder att det är mindre än en vecka sedan jag skrev mitt senaste inlägg. Om varje vecka ska kännas som en evighet vet jag inte hur länge jag orkar stanna kvar här. Men å andra sidan vet jag inte hur länge jag får stanna kvar här. Högskolan i Kalmar och dess instution Baltic Business School som vi outsiders från Music Management så fint tillhör, bestämde sig för att ändra regler och nu helt plötsligt sitter jag här och är obehörig. Jag sätter allt mitt hopp på kalkyleringen jag skrev i söndags, med andra ord. Imorgon är det skola och då ska vi klaga. Igen.

Annars har det varit trevligt att vara tillbaka i Kalmar, faktiskt. I fredags blev det en otroligt fin kväll tillsammans med så många av mina fina vänner att jag satt helt tyst i en halvtimme och bara tittade på alla. Kärlek. Fram tills måndagen hade jag Calle och Sara boendes hos mig vilket var fantastiskt fint och igår var jag med några av mina favoritpojkar till IKEA. Fast dom andra tröttnade mest på mig och Daniel när vi gick runt och lekte sambos och tog evigheter på oss. Jag hade kul, även fast vi inte hann äta någon korv för att bussen skulle gå men som ändå inte gick förrän efter att vi väntat i de iskalla vindarna i en halvtimme. Jens är inte så införstådd med hur man läser en busstidtabell, helt enkelt. Hur som helst fick jag umgås med samma fina gäng idag då vi blev bjudna på våfflor i the Dungeon. Om en vecka tar en evighet för att man har mysigt och roligt så tror jag nog att jag kommer att orka stanna här ändå. Om jag nu får, vill säga.

Nytt hem, inget internet.

Så var man nyinflyttad i Kalmar igen. När jag kom vid ett igår hade grabbarna redan varit och hämtat våra grejer i förrådet, och var på plats utanför mitt, Jens och Daniels nya hood. Med andra ord var det bara för mig att dumpa min tunga resväska och börja bära. Som resultat har jag väldigt ont i händerna idag. Hur som helst så gillar jag min nya lägenhet, den är ganska liten men efter ett besök på IKEA ska jag nog kunna fixa det ganska mysigt där. Det känns betydligt bättre än för ett år sen när jag flyttade in i Gladan i alla fall. Kanske mest för att jag har ett eget litet (väldigt litet) kök. Internet har jag inte skaffat än, utan det får vänta tills jag får min nätverkskabel som jag så fint glömde kvar i Helsingborg. Nåväl, kanske är lika bra för min del, en välbehövligt paus från denna ondska.

Nu ska jag plugga kalkylering. Ikväll vid sex kommer Sara, ikväll vid halv nio kommer Frida. Och imorgon desto fler med tillhörande återföreningsfest. Det blir fint det. Men först måste jag gå igenom internredovisning och investeringskalkyler, antagligen är det de delarna min framtid hänger på för tillfället.

Snor och Carolina Gynning.

Jag blir sällan förkyld. Ja, jag blir sällan sjuk men råkar då och då ut för en halsfluss eller som nu en rejäl förkylning. Inte kul. Det kittlar så mycket i min vänstra näsborre att det gör ont. Jag hoppas att det är lite bättre imorgon då jag ska sätta mig på ett tåg i fyra timmar till Kalmar. Det kan vara bra om jag har någorlunda kontroll på mitt snorande då, vilket jag inte har nu. Det värsta av allt kanske har varit att jag inte kunnat träffa vännerna så mycket som jag velat senaste dagarna eftersom pressen av att plugga hela tiden har legat där också. Nåväl, det går få som det går.

Nu har jag precis tittat på 'I huvudet på Carolina Gynning'. Hon är jävligt skön, måste jag säga.

Lördagsplugg.

Jag tror att det vilar en förbannelse över mig och omtentor. Särskilt i kalkylering. Dels så drabbas jag av koncentrationssvårigheter, motivationen lägger sig på marken och dör och sedan brukar det hända saker omkring mig som bara inte går att inte bry sig om och lägga tid på. När jag tänker efter så gäller det där inte bara omtentor, utan alla tentor. Däremot måste kalkyleringen vara extra cursed - nu har jag drabbats av den förkylningen som vägrat bryta ut under hela veckan, därmed är jag ännu segare samt har ont i huvudet och halsen. Förhoppningsvis kanske lite divisionkalkylering, internredovisning och ABC-kalkyler tränga sig igenom det onda och fastna i mitt huvud ändå. För den här lördagen, mina vänner, ska jag tragiskt nog spendera i pluggandets tecken. Fast först ska jag till H&M och shoppa upp resten av mitt presentkort.

Dagens sanning.

Har spenderat hela dagen hos Hanna, det var fint. Eftersom jag har provisoriskt boende hos syster och sambo i Mörarp var jag tvungen att bege mig hemåt efter timtals snack vid köksbordet samt en väldigt underlig film. När jag gick av tåget var det en äldre man framför mig och sedan hoppade en mystisk blond långhårig kille med skinnjacka (en beskrivning som visserligen stämmer bra överens med Daniel) av efter mig. Och på de femtio meterna innan han vek av hann jag föreställa mig ett antal skräckingivande scenarion. Ännu en gång blir jag som kvinna rädd för att det råkar gå en kille/man bakom mig när det är mörkt ute och ingen annan syns till. Det är jävligt illa att det ska vara så, och hur stark och förberedd jag än känner mig om någon skulle hoppa på mig vet jag att jag inte skulle vara det om det nu någon gång faktiskt skulle hända.

Dom jävlarna ska skjutas. Gårdagens grammisar för årets textförfattare och årets kvinnliga artist vanns med all rätt av Annika Norlin.

Ett förbannat ord.

Ett ord fick mig att verkligen slungas tillbaka till verkligheten i Sverige. Kalkylering stavas det, och jag ska försöka ägna mig så många timmar som möjligt till det innan jag åker tillbaka i Kalmar. För väl där blir det flytt och mina inredningsnerver kommer att rycka till ordentligt i ett tomt rum och fulla lådor och sporadiska möbler, sen blir det tenta och tentafest två dagar innan tentan som innehåller detta förbannade ord. Det är dock inte lätt att ägna sig åt denna form av ondska då jag befinner mig i ett förvirrat tillstånd tillsammans med något slags virus som inte vill bryta ut och det toppat med en koncentrationsförmåga som till och med gör det svårt att skriva ett simpelt blogginlägg.

Oväder och framtid.

Det är glashalt på gatorna, det blåser storm och det regnar i tre minusgrader. Det verkar som att jag är fast i Mörarp ikväll, vilket suger ganska hårt då jag tänkte ta mig in till stan för att gå på bio och ta några öl med Stuart. Men icke. Nu får jag sitta här där jag ska spendera en och en halv vecka till innan jag förflyttar mig till Kalmar. Jag längtar. Eller egentligen inte, för jag vill absolut inte dit, men det ska ändå bli skönt att komma iordning igen. Helst av allt vill jag bara förflytta mig fram ett halvår, ha gjort C-uppsatsen och ha min tid i Kalmar avklarad för alltid och ha praktikplats i New York City att se fram emot. Vi får väl se hur det blir med allt. Det blir ett spännande år.


Gott nytt år.

Jag hoppas att min och Ewas gemensamma nyårshälsning kom fram till våra kära Hultsfredsvänner. Efter att den var skickad åkte vi och Luke in till Helsingborg och firade tolvslaget vid rådhuset i sedvanlig ordning (för min del) med en flaska champagne. Det var fint. Sedan gick vi till PL13 som förvånansvärt men skönt nog bara var halvfullt. Dit kom Jonathan och sen kom Jens och Patricia förbi en sväng och Stuart joinade oss även. När de stängde följde vi med Stuart på efterfest innan vi begav oss hemåt. Jag kan i ärlighetens namn säga att det var den bästa nyårsaftonen på väldigt, väldigt länge. Jag hoppas att alla som läser detta har haft en underbar nyårsafton och jag önskar alla ett gott nytt år. 2008, kan ni tänka er? Jag är förväntansfull, och väldigt glad att det jävligaste året någonsin ligger bakom mig.


RSS 2.0